Baby mame nasetrenu hotovosť a potrebujeme ju investovať do malej nehnutelnosti. Ide o to ze minieme železnú rezervu. Mame potom aj nejaké dlhodobé sporenia kde je už niekoľko tisíc ale to manžel nechce ani počuť siahnuť na to. Mesačne šetríme okolo 800 e a je pravda ze aj dost míňame z čoho asi nedokážeme upustiť. Mame ešte jednu menšiu nehnuteľnosť ktorá by sa v krajnej situácii dala predať ale to tiež je len v krajnom prípade. Ide o to ze, stále mam nejako v podvedomí ze co ak bude nutne treba väčšiu hotovosť. Tu nehnuteľnosť naozaj potrebujeme lebo nám bude slúžiť ale ako na to? Čakať veľmi nemôžeme lebo nás tlači čas. Vďaka
@rutyruth myslím že ste rozumná žena,ak máte na to kúpila by som a pokračovala v šetrení od nuly. Keby bolo zle viete to predať
Kupit. V krajnom pripade mate sporenie a este aj dalsiu nehnutelnost. 800 mesacne schopnost ukladat bez obmedzenia zivotneho standardu je rychle budovanie dalsej rezervy a uplne v pohode pokryje rychle nepredvidatelne vydavky.
Minut, kedze pises, ze mas este dake barlicky. Nehnutelnost vzdy bola je a bude dobra inevsticia. Zijes tu a teraz naco cakat?
Nepises na co to potrebujete, ja by som sa riadila prave tym dovodom, ale ked naozaj potrebujete, tak kupte. Len niekedy ma clovek pocit ze “potrebuje” a v skutocnosti je to len chcenie, tak si to dobre zvazte. A ak je to nahodou nieco investicne, dobre si prepocitajte potencialne zarobky, aby ste potom neboli neprijemne prekvapeni.
Ale nebala by som sa nejako velmi, kedze pises, ze v pripade nudze mate dalsiu nehnutelnost, ktoru mozete predat a este aj muz ma dalsie sporenie, keby bolo fakt najhorsie, mozete ho zrusit. Cize ste zabezpeceni, pokojne mozete ist do toho. Ak mesacne setrite 800€ tak za par mesiacov mate aj zakladnu rezervu, do roka- dvoch aj celkom slusnu, takze podla mna uplne ok.
Keby sa takto pytali skor ti, co nic nemaju, setrit nevedia a idu si brat hypo…😁
Neostanete úplne úplne na nule. Keby je najhoršie siahnete na tu ďalšiu rezervu. A 800e ušetriť mesačne je dosť takže sa pozviechate
@lelelienka
@sense
@diaszoky
@viera27 Som si teraz uvedomila ze som blbo napísala. Nie je to vyslovene nehnuteľnosť ktorá bude zarábať ide o garáž. Ktorú naozaj potrebujeme. Čiže nedá sa to potom predať ale bude slúžiť...
@lelelienka Inak toto je pravda lenže v mojom okolí sú väčšinou takí co nemajú problém s peniazmi a nemusia takto kalkukovat tak asi preto som opatrnejšia.
@rutyruth ja som mala podobnu dilemu, naskytla sa moznost kupit chalupy a to znamenalo vyhadzanie sa kompletne z penazi v hotovosti... V tej dobe som setrila cca 550 eur mesacne, tak som to riskla a vybielila ucty.... Pol roka som bola nervozna, dalsieho pol roka nesvoja, ale ked sa uspory prehupli cez 5000 tak som uz ze dobre, z najhorsieho som vonku.
a to som prosim samozivitel s dvoma maloletymi detmi. Ale tak niekedy treba proste uspory vybrat a kupit a myslim ze to je aj tvoj pripad. Pri setreni 800 eur mesacne si na tom podobne ako ja - pol roka budes nervozna, dalsieho pol roka este nesvoja a po roku si povies - dobre ze som do toho sla 🙂
@kaktusik007 ďakujem pekne. Fu, tak to si dobre zmakla. Ešte budúci rok máme dosť výdavky ale hádam to dáme. Ďakujem. Som kľudnejšia 😉
Ja by som nemohla žiť bez finančnej rezervy na doraz. Nikdy človek nevie čo sa stane či neočakávaný náhly pohreb, ísť do nemocnice, pokazí sa spotrebič. Nikdy by som nebola bez finančnej rezervy. Ale zasa peniaze uložene v nehnuteľnosti je vždy istota.
Tiez nevidim problem kupit, ak kazdy mesiac setrite plus keby sa nieco stalo, mate este inu nehnutelnost.
Ja si zas neviem predstaviť mať väčšiu sumu doma schovanú v cashi niekde v supliku. Príde mi to nebezpečné aj v prípade nejakého požiaru, krádeže,... Preto by som takéto peniaze buď investovala do nehnuteľnosti ako píšeš (ak je to väčší obnos) alebo teda aspoň nejaký terminak keby je to pár tisíc.
@obleckodogymu V sufliku ich nemáme 😉. Na účtoch...
@rutyruth to zavisi od ockavani, ci chcete aby vam nehnutelnost zarabala alebo iba ako investiciu.