Minimum pre štvorčlennú rodinu

adidika
6. sep 2015

Ahojte maminky, poradte som na MD a manzel nezamestnany, mam 350,- matersku, nemame narok na nejaky prispevok od statu? Byvame u svokrovcov. Pytam sa pretoze, ked sme boli traja tak rodicovsky bol pre trojclennu rodinu akoze dost. Dakujem

dai
6. sep 2015

@adidika ahoj. Prva rada - kedze sem pises net mas - teraz mi asi 3 minuty trvalo najst zakladnu odpoved na tvoju otazku - takze nezaskodi zapojit aj trosku hlavicku ...
V kazdom pripade nesplnate zivotne minimum ak muz nema ziaden prijem - teda ani podporu ci dohodu - vy sa podudzujete spolu - na vas model je zm tento rok cca. 517 euro... mizte ziadat o prispevok v hmotnej nudzi - to je cca. 180 euro pripadne aj o prispevok na byvanie - ak mate najomnu zmluvu - to je cca . 80 euro... dost mozne ze sa daju aj ine prispevky ale to si uz treba trosku precitat prislusne zakony pripadne sa priamo pobavit s uradnickami - ak je muz nezamestnany tak ma na toto dost casu predpokladam...
Krasny den prajem

pribinak
6. sep 2015

@adidika s tou nájomnou zmluvou u svokrovcov to však nie je take easey, to by svokrovci museli odvádzať daň a mat vas ohlásených

bonaqa2013
6. sep 2015

a manž. nepoberá žiadne dávky?
Inak teraz v KII robia nábor na pracovníkov - nech pošle životopis. Ja viem čo si pomyslíš, ale aj môj tam robí - už 9,5 roka. autobusy pracovníkov odvezú, dovezú.

lasina
6. sep 2015

Pokial byvate so svokrovcami,tak v tomto pripade,tak sa mi zda,ze budete posudzovany aj s nimi.A ak zarabaju,pravdepodobne vam nevyjde davka v hmotnej nudzi.

stepanka274
6. sep 2015

Ja som raz skusila tento stat poziadat o pomoc, bola som na rodicovskej s 2 detmi subezne plus tretie nechodilo do skolky, manzel nepracoval, byval s nami svokor dochodca s minim.penziou, chcela som vtedy prispevok na byvanie a zamietli nam ziadost prave kvoli svokrovi, odvtedy sa na stat nespolieham

dai
6. sep 2015

@stepanka274 tak ono je blbe sa vobec na stat spoliehat - pokial su ludia zdravi a mladi tak nevidim najmensi dovod...

dai
6. sep 2015

@lasina ak by ale mali najomnu zmluvu s nimi tak by podla mna neboli posudzovani ako spolocna domacnost... urcite to ale treba prezistit

loginexistuje
6. sep 2015

@dai to nie su spravne info, ktore si poskytla ... treba si to dostudovat najprv.

@adidika pri vasom prijme nesplnate podmienky naroku na davky v hmotnej nudzi. Kedze sa neposudzuje zivotne miminum ale suhrn narokov na davky v hmotnej nudzi vrátena príspevku na byvanie/ o podmienkach naroku ti dopisem nizise/ a táto suma sa odráta od vasich príjmov /kde sa nerataju pridavky na deti / a podla toho mas alebo nemas narok na davky v HN.

suhrn narokov na davky v HN je pre vas styroch 160,4 EUR + prispevok na byvanie je takmer 90 EUR ale co ked scitas je 250 EUR a Vas prijem / tvoje materske tuto sumu presahuje/

samozrejme ak by ste chceli ziadat o prispevok na byvanie v ramci narokov na davky v HN museli by ste mat so svokrovcami uzavretu najomnu zmluvu oni by sa museli prihlasit na Danovom urade a zdanovat tento prijem ...

Samozrejme najprv si musi manzel uplatnit svoje zakonne naroky ako je napr. podpora /aj ta sa rata do prijmov/ plus socialka aj posudzuje domacnost /napr. ci nemate nove auto a pod.. /

Poberatel davok v HN musi pre obec odpracovat verejnoprostesne prace .... predpisany pocet hodin.

sendy1977
6. sep 2015

@pribinak @adidika nemuseli by svokrovci platiť daň. Kamarátka ma zmluvu s rodičmi, je riadne zaregistrovaná na daňovom, ale daň sa platí až od 500 e za rok.

lasina
6. sep 2015

@dai hmm ktovie,ale predpokladam ze zmluvu nemaju.a ci sa to potom oplati,neviem kolko by dostali a ak by mali zmluvu,tak sa tam musi odvadzat nieco a to neviem kolko je

dai
6. sep 2015

@loginexistuje v zakone sa toto nepise... ale tak dakujem za poucenie - ako som pisala vyssie uradnik poradi najlepsie...ak je to takto tak je to dost o nicom lebo z 350 euro 4ja nemaju sancu normalne zit... aj ked samozrejme v prvom rade by si mal manzel vyriesit situaciu aby takato situacia vobec nenastala

dai
6. sep 2015

@lasina tiez pochybujem o tom ze zmluvu maju... toto by si uz museli sami preratat ci sa im to oplati alebo nie...

adidika
autor
6. sep 2015

@loginexistuje presne toto som myslela, dakujem za radu, so svokrovcami nemame ziadnu zmluvu veru

regina22
6. sep 2015

@bonaqa2013 a ako sa robí v kii?

regina22
6. sep 2015

@loginexistuje ked ti dajú svokrovci nájom 500 eur ročne tak to je sa nezdaňuje pri prenájmme
. t.j., že nezdaňuješ nič, ale museli by si spraviť dič na du, to je zadarmo a tú zmluvu na 500 eur ročne a mohla by si mať zmluvu aj príspevok na bývanie
v praxi vyzerá priznanie takto:
máš príjme 1000 eur z prenájmu, ale do priznania píšeš len 500 -výdavky vo výške max 25% z príjmu
t.j. 125 eur takže zdanujem (500-125)*19%

loginexistuje
6. sep 2015

@regina22 no to je jedna vec druha je ta ze ani pri uxavretej najomnej zmlyve narok na davku nevznikne

liebling98
6. sep 2015

@regina22 pri príjme z prenájmu nehnuteľností si nemôžeš uplatniť paušálne výdavky, len skutočné

uzovka27
5. nov 2015

@loginexistuje ahoj chcem sa spytať mam narok na davku v HN ...dnes mi prišiel vypočet podpory a tu mi vyratali na cca 37 e mesacne mam dve deti 3 a 4 ročne žijem s priatelom no nie sme zobraty budu nas posudzovať spolu ..myslim budu brat do uvahy aj jeho príjem? dakujem za odpoved

loginexistuje
5. nov 2015

@uzovka27 ano spolu vas budu posudzovat

uzovka27
5. nov 2015

@loginexistuje tak to sme v ri.. ...ked on ma plat cca 450e to nevyda ak som spravne pochopila ?