Míňam na seba veľa?

16. okt 2022

Manžel mi v poslednom čase dáva najavo, že akosi veľa na seba míňam. Ja si to vôbec nemyslím.
Pre predstavu : raz za mesiac idem na obočie, úprava a farbenie hennou cca 20€, dva krát za mesiac idem na shellac manikúru cca 2x20€ = 40€. Mne rastú nechty strašne rýchlo, preto musím dva krát za mesiac.
Nepočítam kozmetiku, keď potrebujem kúpiť pleťovú vodu, krémy...ale to nie je každý mesiac, ale keď mi dôjdu zásoby. Platím si členstvo na cvičenie online cca 10€ mesačne. Oblečenie nejak moc nekupujem, ani elektroniku, nepotrebujem stále nové a nové handry, topánky..
Zdá sa Vám to veľa?

autor
16. okt 2022

Nie som v domácnosti, normálne pracujem na plný úväzok.

pribinak
16. okt 2022

Však snáď máš svoj príjem. Môj muž nemá tušenia koľko stojí moja kadernicka či koľko platím za masku na tvar u kozmetický

sima338
16. okt 2022

Nie, ale samozrejme vždy platí, že každý podľa svojich možností.

mirage
16. okt 2022

ked pracujes, si sama za seba zodpovedna a riadis si svoje financie, nie si zavisla od muza, ja si sama doprajem to, co chcem, v rozumnej miere.

marca12
16. okt 2022

Moj ani netusi kolko minam na seba a nikdy sa ani nestaral. Som pracujuca zena,preco by som si nedopriala,ked som si na to zarobila. Nemyslim si,ze minas na seba vela.

autor
16. okt 2022

@pribinak Jasné že mám svoj príjem. Pracujem a snáď mám právo ísť si na manikúru a obočie. Ale mňa sa manžel vždy pýta koľko som platila.

miskaleonorbi
16. okt 2022

Záleží natom , čo pre vás znamená slovo veľa a čo si môžte dovoliť
Nechty pohode
Fitko pohode
Obocko pohode
Ja minam oveľa viac . Ale tak ako píšem , záleží natom , čo je pre vás veľa . My do vašich financií nevidíme .

autor
16. okt 2022

@miskaleonorbi Finančne sme na tom dobre. O to viac mi je divné, že takto sa vyjadruje.

nickpick
16. okt 2022

nie, nezda sa mi to vela, na druhej strane aj obocie aj nechty by si si dokazala urobit aj sama doma (ak by to bolo nutne z fin. hladiska), inak nespomenula si kadernicku, pedikuru, kozmeticku…tvoj muz na seba nemina vobec?

autor
16. okt 2022

Keby sme žili od výplaty do výplaty, nemali úspory, mali dlhy...tak samozrejme by som chápala jeho reakciu. Ale máme sa dobre. Pracujeme obaja, máme pekné výplaty.

autor
16. okt 2022

@nickpick pedikúru si urobím sama, vlasy tiež sama...aj keď asi by nebolo odveci skočiť ku kaderníčke, už mám šediny 😁 Manžel na seba nemíňa vôbec.

lesana25
16. okt 2022

Možno by mal začať.

autor
16. okt 2022

@lesana25 On je taký, že nič nepotrebuje, všetko má.

sima338
16. okt 2022

Tak možno len z domu nebol zvyknutý pri mame to vidieť, že žena sa o seba viac stará. Ja som to videla doma, mamina je krásna žena a vždy aj bola, ale ona si skoro všetko robila doma, chodila len ku kaderníčke, ja som od 15tich začala chodiť na nechty, na depiláciu, pedikúru a tak :DD proste otec sa čudoval, že načo tak prehnane, pritom normálna vec pre mňa...

marcellka32
16. okt 2022

Neminas na seba veľa, pracuješ, aj keď ja už svoje obočie nezverim nikomu (sama si to nafarbim henou za 1 euro), nechty idem 1x mesačne, vlasy už tiež nikomu nezverim (sama sa zafarbim), kupujem si drahšiu kozmetiku na pleť .....viac by ma trápilo, prečo sa tvoj muž pýta na ceny, keď si to môžeš dovoliť

lauriik
16. okt 2022

Urcite neminas vela, hlavne ked, ako pises, zarabas. Treba si aj dopriat. Ja na seba minam viac, tiez pracujem a myslim, ze si zasluzim. Bol tvoj muz vzdy taky? Ci iba v posledneh dobe?

tenerifka
16. okt 2022

poznam chlapa, ktory vycita zene, ze si kupuje drahy sampon (rozdiel 3 eura oproti lacnemu), a poznam manzelov, kde sa absolutne neriesi vyska vydavkov typu kadernicka, nakupy topanok, oblecenia, wellnesy....resp.muz nema sajnu, kolko to stoji, lebo ho to nemusi zaujimat, su to pre nich drobne.
Vsetko je to o tom, ako ste na tom financne, ty zarabas, ak pracujes na plny uvazok, tak to, co popisujes, su vydavky uplne ok k tvojmu platu.

mikadooo
16. okt 2022

Mne sa to nezdá veľa, ale položka "nepočítam kozmetiku" môže byť celkom kľúčová. Druhá vec je, že tvoj muž to považuje za zbytočnosti, keďže on na tento smer peniaze asi nemíňa vôbec / minimálne. Takže je jedno, čo sa nám zdá, asi si to musíš vydiskutovať s chlapom...

tykat
16. okt 2022

Tak asi pozera kde by sa dalo usetrit ked ide vsetko hore. Mozno to berie ako vyhadzovanie penazi. Obocie mas svoje naco dokreslujes, nechty si ostrihat vies... proste chlap. Pravidelne 60€ mesacne za nieco co nie je nutne... to je 720€ rocne za to sa da kupit vacsia vec. A on ked je typ ze vsetko ma, nic nepotrebuje tak ma na to taky nazor.

mandzula
16. okt 2022

Za mna uplne v pohode. Je to nieco, co ti robi radost, tak si dopraj. Ja ked muzovi poviem, ze nebudem az tak casto chodit ku kozmeticke, lebo idem setrit (obcas mam taky zachvev, ked vidim, ako vsetko ide hore), tak ma sam posiela, ze je to fajn pre moju psychiku citit sa pekna.

nikolka1986
16. okt 2022

Kúp si lampu na nechty, shellac a nechty si rob sama, v tom až taký problém nevidím, ja si viem urobiť gélové v pohode. Iné položky v pohode, ale aj tak, načo mu to hovoríš? Ja chodím na botox, výplne a tam sú iné cifry.

jaroe
16. okt 2022

nie je to podla mna vela, aj ked ja na nic tebou spominane neminam, max. masaz, ked ju fakt potrebujem. Ale zavisi od toho, aky mate prijem rodiny. Takze moze to byt vela aj nemusi.

autor
16. okt 2022

@nikolka1986 Tak poviem mu, že idem na nechty, ku kozmetičke. Nezoberiem sa len tak bez slova z domu.

samuelson35
16. okt 2022

Mne to pripadá ako skrytá žiarlivosť, keďže financie nie sú problem. Namiesto toho, aby ťa pochválil, že dobre vyzeraš, zakazuje ti to. Možno si všimol, že sa chlapi za tebou otáčajú.... Alebo by ten čas radšej trávil s tebou. Skús sa s ním o Tom porozprávať.

autor
16. okt 2022

@samuelson35 Veď mi trávime všetok čas spolu. Idem niekam tri krát za mesiac na hodinku.

lenkakravcova
16. okt 2022

Ja si farbim hennou vlasy sama, vyhovuje mi to tak. Ale na oblečenie míňam možno 2x viac než ty dokopy za tie iné činnosti, prispievam do domácnosti máločo.

Vy platíte všetko v domácnosti na polovicu? Ak áno, tak ti nemá čo hovoriť do toho ako svoju časť minieš.
On nemá žiadne záľuby? Nič si nedopraje?

autor
16. okt 2022

@lenkakravcova On vôbec nič, nikam moc nechodí, na nič nemíňa. Akurát tak na cigarety a pivo. Samozrejme do domácnosti prispievame obaja.

loginexistuje
16. okt 2022

zrataj mu kolko ho vyjde to pivo a cigarety a rovnaku sumu si minaj na seba bude to o hodne viac ako minas teraz a raz by pipol a mal by to naser irovane primazdej cigarete a dusku piva

lenkakravcova
16. okt 2022

Čiže on si kupuje pre seba veci, ktoré škodia jeho zdraviu a poškodzujú jeho vzhľad (negatívne). Ty naopak investuješ do svojho zdravia a vzhľadu (pozitívne).
Ja by som mu ešte vytkla, že prečo si škodí,, nie žeby on teba jazdil.

autor
16. okt 2022

@loginexistuje To už som urobila 😁