Mimoriadne splátky hypotéky

30. aug 2022

Dobrý deň, niektoré banky ponúkajú mimoriadne splátky hypotéky každý mesiac v max. hodnote 3-násobku mesačnej splátky. Má význam/zmysel pri aktuálnej inflácii taketo mimoriadne splátky uhrádzať?
Ďakujem za Vaše názory. 🙂

doriiis
30. aug 2022

Zial...myslim si ze je a prichadza doba ked ludia budu radi,ze zaplatia tu normalnu splatku kazdy mesiac.Nie to este mimoriadnu

martinmmartin
30. aug 2022

Ano aj nie. Inflacia pracuje pre teba ak mas dlh. A ak mas volne prachy na extra splatku tak mas moznost ich najprv investovst niekam inam kde by sa zhodnotili viac ako je urok hypoteky a potom takto splatit vacsi obnos a budes skorej bez dlhu.

slovenka753
30. aug 2022

Za mňa to ma zmysel s tým ze si skrátis splatnosť a hypo splatiť skôr.... Napríklad pred ďalším znížením sadzieb. investovanie nie je obyčajného smrteľníka, treba sa v tom bud vyznať alebo mat šťastie. A stačí si pozrieť ako trhy šialene skáču bez toho aby to ktokoľvek predpovedal a vhid ta prejde.

lucinka1988
30. aug 2022

áno aj nie, veľmi závisí..tiež nad tým dosť rozmýšľame, či dať mimoriadnu splátku hneď, alebo až ku koncu fixácie o 1,5 roka- vtedy už samozrejme väčší obnos naraz..My už ale máme nízku hypo, úrok je už dosť malý a veľmi by ame neušetrili, keď zoberiem do úvahy, že tie peniaze vieme zatiaľ investovať inde a inak..Závisí od veľa faktorov..

kris_tin257
30. aug 2022

Zo zákona máš nárok raz ročne dávať mimoriadnu splátku Max do výšky 25% z úveru. Či to má význam áno aj nie, ja som dávala aj dávam každý rok zatiaľ

liz_lemon
30. aug 2022

@kris_tin257 20% nie 25

kristiii
31. aug 2022

Za mňa áno, lebo ja nemám odvahu investovať, takže by mi peniaze ležali na účte. Tak chcem vysplácať čím väčšiu sumu, kým mám ešte fixnuty rozumný úrok

pablo232
31. aug 2022

Zaráža ma strach alebo netrúfalosť do investovania. To nie je že musíte hodiny sedieť nad grafmi a pozerať či to ide dole alebo hore. Stačí vyhľadať vyhovujúcu platformu a v malých čiastkách posielať do fondov ,ktoré obsahujú najväčšie firmy sveta. Ale rozumiem, že prevláda strach z neznáma. Investovanie do fondov nie je investovanie do B.M.G invest :D

andrej241
2. sep 2022

Neoplatí sa dávať mimoriadne splátky ked mate úrok aj 2% a inflácia je 13-14%