Mesačné výdavky rodiny s malým bábätkom

14. mar 2024

Ahojte, sme mladá rodinka, aktuálne máme malé bábo. Doteraz som brala MD, momentálne som padla na RD. Po odčítaní všetkých výdavkov (hypotéka, internet, paušály, voda, elektrika) nám aktuálne zostane cca 850 eur v rodinnom rozpočte, ešte muž si necháva bokom nejakých 300 eur pre seba, čo má na naftu, cigarety a podobne. Je to podľa vás dosť? Ak sa teda bavíme o strave a drogérii. Odložiť momentálne asi neodlozime nič ako som na RD, posielam posledné dva mesiace len dcérke na jej sporiaci účet a náš nevystáva. Ale zas do práce sa vrátiť popravde nechcem, chcela by som s ňou zostať celé 3 roky doma.

queen_mary
14. mar 2024

Podla mna 550e na stravu a drogeriu staci, akoze len tak tak ale dasa, bez nejakeho vyskakovania.

Btw moj muz jazdi 450km tyzdenne + ja prejazdim, a platime okolo tych 300e mesacne za benzin, max. Tak si len cca napocitaj, kolko ten tvoj muz vlastne prejazdi, aby tam sa vam nestracali peniaze.

martinkatinka
14. mar 2024

850 len na stravu je dost. Ak teda este z toho neodratavas tych 300 pre muza

pe_mi
14. mar 2024

Ahoj, podľa mňa su tieto otázky zbytočne,koľko ktorej rodine stačí na život.odsleduj si 2,3 mesiace a uvidíš ako to VÁM pôjde.potom si spiš na papier,čo by sa mohlo skresať,ak by ste nevychádzali.na niečom sa dá vždy priškrtiť rozpočet.Ale osobne keď poviem, si na RD, to nemáte ešte poplatky skolkarske, nafta alebo teda poplatky na cestovanie.babo je ešte malé,toľko neminiete, ako keď je skolka , skola

autor
14. mar 2024

@martinkatinka nie, 850 je to, čo ostane mne na účte, keď všetko poplatim. Muž má svoj účet a z neho pošle výplatu na môj a sebe nechá tých 300.

@queen_mary no to nie je len benzín, ale aj cigarety (tam ide cca 50 mesačne, fajčí ten vaponizer, čiže tie náplne nestoja až toľko ako napríklad obyčajné cigarety), plus v práci veľa cestuje, tak potrebuje mať stále pri sebe aspoň nejaké peniaze.

@pe_mi áno, veď aj ja si vravím, že teraz tie výdavky nie sú až také hrozné. Ešte máme DM, ale ten sme si dali vyplácať ročne, lebo to je fajn "sporenie" na prípadnú letnú dovolenku. A malinká nás zatiaľ stojí ozaj minimum, keďže ju kojim a teda teraz síce papá prikrmy, ale veľa máme domáceho pre ňu od rodiny (mäso, vajcia a podobne).

autor
14. mar 2024

*malo tam byť DB, nie DM.

pe_mi
14. mar 2024

Presne,ja keď si spätne zoberiem,na MD a RD sú minimálne výdavky, doma sa navarí, pekne si ušetríte ,keď máte od známych, rodiny , vlastne domáce produkty.a ozaj max prechádzky,sem tam nejaký výlet .
Viem to porovnať,keď mám väčšie deti
Keď príde škola,škôlka ,krúžky ,plus presuny cesta niečo stojí,strava, družina.tam stále niečo pýtajú zo školy,tma zo škôlky,divadielka , zbierky a podobne..
Teraz to zvládnete si myslím.
A pri najhoršom nastúpiš o niečo skôr ,keby to úplne nešlo finančne.
Alebo manžel viac zaberie .

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vyrovnanaosoba
14. mar 2024

Určite to stačí, ja by som ešte aj odložila z tých peňazí.

misicka31
14. mar 2024

Trojčlenná rodinka,malé bábo,fix vyplatený,ostáva 850€ na život,manžel má 300€ na svoje výdavky...to musíte dať s prehľadom,zvládnete to určite...

autor
14. mar 2024

@vyrovnanaosoba možno časom na to prídem, ako odložiť, len teraz po tom páde z MD to bol taký šok, že a čo teraz...

@pe_mi manžel maká stále. Aj teraz si robí ďalší kurz, aby si rozšíril kvalifikáciu v práci a tým sa mu aj zvýši plat zasa. Len to ešte zaberie také 3-4 mesiace. No vravím, mňa len ten pokles teraz mierne vykoľajil, že či mám hľadať aspoň niečo na doma na pár hodín týždenne alebo čo. Ale asi si spíšem mesiac-dva výdavky a uvidím, lebo muž mi stále hovorí (nie vyčíta), že míňam často na hlúposti (nezmyselné hračky pre malú, oblečenie a podobne). Ale zas ja vždy vravím, že ja dám radšej malej ako sebe. Napríklad sebe som nekúpila nič odkedy sa malá narodila 🤔

lucia13022023
14. mar 2024

Podľa mňa úplne v pohode. To dieťa nestojí až tak veľa podľa mňa.
Plienky kupujeme mesačne balenia pampers co sa oplatia, to isté vlhčené, mlieko taktiež. Oblečenie ma H&m super to 3za2, hraciek to dieťa ozaj nepotrebuje až tak veľa, kozmetika môže vyjsť drahšie ak chceš kvalitnú, a toto všetko vyjde do 150eur a možno aj veľa hovorím 😁 takže ja by som v pohode vyšla a aj si šporila, minimálne 200eur určite.

nika11103
14. mar 2024

Veď tetaz podľa mna kým je to ešte malé bábätko dajme tomu polročne a kým bola ešte menšia boli za mna najmenšie výdavky . Bola na umelom
Mlieku a to sme mali hradené na predpis , takze okrem plienok a vlhcenych obruskov co sme kupovali pravidelne , sem tam nejaká kozmetika drogeria ( to jej vydržalo veľmi dlho nedávala som na ňu tóny ), ja to spatne vnímam tak, že to
Mini babatkovske obdobie bolo pre rodinny rozpočet najmenšou záťažou . Kdez to teraz ešte stále plienky , oblečenie, strava už z kvalitnejších potravín teda drahších , topánky omg veď jej sú po mesiaci dvoch malé a znovu nové kúpiť , …. Tak za mna ešte tie väčšie výdavky len prídu

vyrovnanaosoba
14. mar 2024

Ale ved mate pekný zostatok po všetkých povinných výdavkoch. Niekomu zostane tak 300e po zaplatení všetkého a z toho musia ešte prestravovať 3 členov.

slavomira236
14. mar 2024

Bud v klude vyzijem v pohode s 2ma detmi z tisicky a t este musim sipo zaplatit net telefon telku

zuzuliennka1
14. mar 2024

@pe_mi suhlas, vydavky na rodicovskej, teda ja len doma vs. vydavky ked uz riesis skolku, pracu, presuny,.. a neskor skolu, uf.
tie 3r doma na rodicovskej boli najmensie vydavky