MBank - zablokovanie účtu exekútorom

rudolf111
30. máj 2016

Ahojte,chcem sa spýtať,či máte skúsenosť s tým,že by v mBank zablokoval exekútor bežný účet.Mám tam založený účet a zatiaľ tam mám 20 eur,ktorých som "dostal" ako bonus za založenie a nezablokoval mi to exekútor ani nikto iný(mám tam spomínanú hotovosť už vyše mesiaca).Rád by som začal žiť normálne a našetril si práve na tomto účte peniaze nato,aby som jednorazovo vyplatil dlh,ktorý mi vznikol voči zdravotnej poisťovni a dlh voči home creditu a žial,keby som si tie peniaze nechával a sporil v hotovosti,tak sa ich "dotknem",keďže stále je niečo treba platiť.Viem,že ostatné banky účty blokujú,čo sa mi už stalo a teda mám zablokované v súčasnosti už dva bežné účty v iných bankách,na ktorých som mal dokopy cca 400 eur.Chcel by som vás poprosiť o rady a vaše osobné skúsenosti s týmto účtom,prípadne inými bankami,ktoré nespolupracujú s exekútormi.
PS:blokujú exekútori aj vkladné knižky?
Za vaše odpovede Vám vopred veľmi pekne ďakujem

3009
30. máj 2016

@rudolf111 Každá banka je povinná spolupracovať s exekútorom, to nie je na rozhodovaní banky či chce alebo nechce spolupracovať.

magic08
30. máj 2016

@rudolf111 ak exekutor zisti, ze mas niekde dalsi ucet a na nom peniaze, okamzite zablokuje. Do toho banka nemoze zasahovat... Takze radim sporit do ponozky a dlhy postupne splacat

jadelka
30. máj 2016

Spor na mamin,ci otcov ucet....

rudolf111
autor
30. máj 2016

no je práve problém,že nemám rodičov,obaja žial už nežijú a súrodencov mám takých,že v žiadnom prípade nehrozí aby som si k nim na účty odkladal po 300 eur mesačne,nakoľko by to bez môjho dovolenia minuli,naozaj neexistuje žiadna možnosť, ako peniaze sporiť tak aby som ich "nevidel",a zároveň mi na to nesiahol exekútor?

eeffka
30. máj 2016

@rudolf111 nevidim rozdiel v tom ci ich budes strkat do ponozky a akoze sporit a potom naraz vyplatis alebo posles na ucet a exek rovno stiahne.... jedine ze by to s tym "sporenim na dlh" nebola celkom pravda...

magic08
30. máj 2016

@rudolf111 a nemozes rovno davat tych 300 eur exekutorovi? ved existuju splatkove kalendari aj v takom pripade, ci?

magic08
30. máj 2016

kalendare... 😀

rudolf111
autor
30. máj 2016

eelfka neviem prečo,ale nemôžem.ver mi,sporiť doma som skúšal už dva krát.ešte v 2015tom a tento rok od novoročného predsavzatia a vždy som sa tých peňazí chytil,lebo nájom,lebo auto,lebo benzín,lebo faktúra za internet,telefón,atď a plus mám takú povahu,že keď ku mne príde brat a povie,že súrne potrebuje požičať ,tak mu neviem povedať nie a podobne.Skúšal som to proste už a zlyhal som dva krát,z účtu ich nevyberiem na 100 %...

rudolf111
autor
30. máj 2016

magic,nechcem to práve dávať rovno exekútorovi,lebo každým dňom to rastie, jasne mi povedali,že pokial nezaplatím naraz celú istinu tak sa mi rast úrokov ani nezastaví a to čo im dám ,nepojde na istinu ale na úroky,pokial im to nedám v celku,takže to nikam nevedie platiť ho po častiach.Potrebujem aspoň rok odkladať nech sa zbavím tých istín a potom sa vraj rast tých úrokov zastaví a tie už splatím na splátky...

eeffka
30. máj 2016

@rudolf111 to co pises je hlupost, ved sa po sedliacky zamysli
dlzis 100 z toho je urok 10% kollko je to v EUR? 10E
zaplatis 50e a urok je 10% kolko zaplatis? 5E, cize tym ze ich budes susit doma nic nesetris ale prerabas... no ale rob ako uznas za vhodne...
navyse sa da dohodnut splatkovy kalendar priamo so zdravotnou poistovnou.

rudolf111
autor
30. máj 2016

so zdravotnou sa to da,ale oni moju pohľadávku posunuli externej firme,minulý týždeň mi volali a boli ttálne násilní na vyplatenie tej istiny...

liaka
30. máj 2016

@rudolf111 sporit na detsky ucet. Ak mas dieta, uzatvorit na neho ucet a tam exekutor nemoze siahnut.

rudolf111
autor
30. máj 2016

dieťa nemám,a ani žiadnu inú dôveryhodnú osobu ,ktorej tie peniaze zverím už som na pokraji zúfalstva

n0mi
30. máj 2016

Exekutor da echo do vsetkych bank kde mas nieco pod svojim rodnym cislom a zablokuje. Otazka casu kedy na to dojde. Ale coskoro. Ked uz sporit tak bud na niekoho ineho ucet alebo zavolat exekutorovi urobit splatkovy kalendar a on ti ho moze odblokovat aj bez toho aby bol dlh plne vyplateny

radsej_knihu
30. máj 2016

@rudolf111 Moj s tvojou logikou a financnou gramotnostou sa ani necudujem, ze si po usi zadlzeny a nahanaju ta exekutori. Takyto nezmysel vypotit:

"magic,nechcem to práve dávať rovno exekútorovi,lebo každým dňom to rastie, jasne mi povedali,že pokial nezaplatím naraz celú istinu tak sa mi rast úrokov ani nezastaví a to čo im dám ,nepojde na istinu ale na úroky,pokial im to nedám v celku,takže to nikam nevedie platiť ho po častiach.Potrebujem aspoň rok odkladať nech sa zbavím tých istín a potom sa vraj rast tých úrokov zastaví a tie už splatím na splátky..."

Uver na konsolidaciu ti ziadna banka neda, lebo zjavne splacat nevies. Takze tvoja najlepsia moznost (ak tie dlhy chces niekedy zaplatit), je komunikovat s exekutormi, skusit sa dohodnut a zjednat splatkovy kalendar. Ano, ak si nastavis naozaj len minimalnu splatku (vyska uroku) tak ti istina neklesa. To ma byt len docasne riesenie v zlych casoch. Ale co to je za nezmyselny argument, ze tak teda nebudem splacat nic, ani len ten urok a dlznu ciastku/istinu si necham zvysovat? Co si tym ziskal presne?

n0mi
30. máj 2016

@rudolf111 ako logika typu setrit a zaplatit az ked mam je absolutne blba. Treba ZACAT splacat po castiach. Raz sa toho zbavis. Ale nesplacanim urcite nie. A cim skor zacnes tym lepsie. Och.

bohuslava8
30. máj 2016

@eeffka
nič v zlom ale dôvera a asi aj iné zp majú úrok 15% p.a.

tobnuf
31. máj 2016

Jednak ti ucet exekutor urcite zablokuje a tym ze neplatis dlh ti stale narasta. Co tak ist za instituciami a dohodnut sa na splatkovom kalendari? A tiez nechapem ako si chces setrit na beznom ucte sa tiez penazi dotknes ked bude treba.

eeffka
31. máj 2016

@bohuslava8 ved nic b zlom.to bol len nazorny priklad s desatinnym miestom pre niekoho kto tomu vobec nerozumie

vroni
31. máj 2016

@rudolf111, si z Bratislavy, otvor si ucet v Kittsee alebo kdekolvek za hranicou a spor tam. Hotovo.

marusia12
31. máj 2016

@rudolf111 Bez ohľadu na to, čo tu píšeš.... jediná možnosť je VK na dieťa, alebo si nechať posielať peniaze zloženkami... nejak nerozumiem, prečo furt trváš na BU. Ak ti aj volajú z vymáhačskej spoločnosti, síce ti tam rastie dlh tak či tak, takže ich bu bu bu cez telefón nejak nemusíš vnímať. Iste vieš, že ti ten dlh rastie o úroky, takže ak aj volajú a ty o tom vieš... je na tebe, kedy to zaplatíš.... pošli tam mesačne 200 a máš pokoj... na BU ti musia nechať mesačne minimum, ktoré si môžeš aj z blokovaného účtu vybrať..... len musíš osobne do pobočky, kde vypíšeš tlačivo a oni ti tú sumu vyplatia....

bohuslava8
31. máj 2016

@eeffka
no jasné, ale si to vypočítaj
ked niekto dlhuje 4000 + ročný úrok+ročné poistné ktoré neplatí tak mu to skočí za rok o vyše 1000 eur, a potom sa už z toho nevyhrabe asi vôbec

bohuslava8
31. máj 2016

@marusia12
zloženky sú asi somarina, lebo ked ho niekto zamestná tak ho musí nahlásiť do sociálnej poisťovne, okamžite mu príde do dvoch-troch dní list od exekútora, že pán má exekúciu. Podľa zákona neviem akého, jeto napísané na každej exekúcii, zodpovednosť za exekúciu prechádza na zamestnávateľa, t.j. že on má zabezpečiť aby to pán xy zaplatil. V praxi je bežná vec, že ho vyhodia, lebo ľudia s exekúciami nechcú pracovať, je to paraziť, príživník a sú s nimi len opletačky. Robia to bez postihov, pretože zákon o sociálnom a zdravotnom poistení hovorí, že odhlášky zamestnancov do 8 dní po prepustení.
t.j. 1.6 ho príjmem
3.6 mi príjde papier,
3.6 ho vyrazím a stačí to nahlásiť do 8 kal.dní na sp a zp
zober si, že má exekúcie, zamestnáš ho, budeš mu strhať, bude dostavať životné minimum a on ti bude celý šťastný pracovať a chodiť do práce ....
ha ha ha
takže zloženky asi tiež nie

marusia12
31. máj 2016

@bohuslava8 netrep kraviny!!!! Kopec obcanov ma exekucie a nie len vlastnou vinou. Staci ze mas hypo a prides akokolvek o jeden prijem v rodine a uz to ide. Ako si dovolis nazvat cloveka s exekuciou prizivnikom? Zlozenky som mu poradila napr. na to, ak mu chce niekto poslat peniaze sukromne. Ak by si nevedela, tak ekonomika na SR zatial neskolabovala len kvoli ciernej praci a teda cistym prachom na ruku. Svoj dementny nazor na exekuovanuych obcanov si nechaj, raz mozes byt na ich mieste aj ty.... a stat sa ti to moze velmi jednoducho... ono totiz nikdy nevies, co pride druhy den.

marusia12
31. máj 2016
matko10
31. máj 2016

Bohuslava8,....ty buď nevieš čo slovo prizivnik znamená alebo si mentálne retardovana nerozumieš ako veci fungujú.....vysvetli nám prosím ťa,v čom je prizivnik človek,ktory má exekúciu?Ak máš exekúciu,nemas nič a ani noc neberies,....si odkázaná na cier u prácu ako vecsina národa,.....na slovenskú príde k zmene,ak Fico zákaze čiernu prácu,potom uvidíš ako sa veci pohnú ďalej,kolko ľudí pôjde do ulíc,.....čierna práca je to,ked máš na papieri 350€ mzdu a do ruky dostávať 500€.....ale po prečítaní tvojho príspevku mi je jasné,ze nepochopis,....exekúciu môžeš mať veľmi ľahko aj ty a potom som zvedavy čo budeš robiť a ako sa budeš tváriť,ked budeš "prizivnik"......to že sa ti momentálne lepšie darí ne,namena že to tak bude naveky,preto nepohrdaj tým,cim môžeš raz aj ty sama byť

matko10
31. máj 2016

Rudolf 111 moja rada pre teba,....neplatný mu nič,....exekútor je ďalší úžerník,parazit ktorý sa chce obohatiť na tvojom nešťastí,....peniaze radšej mín ty sám,ako ich pchať exekútorovi......platíš dane,pracujes,vytvaras hodnoty pre spoločnosť,zivis celý tento skorumpovany štát aj s parazitmi na úradoch a oni za odmenu ti pošlú e exekútora?......celý systém je chorý,su tu iný čo dlžia miliardy,ktori okradli nás obycajnych,....nic im nedaj a ži si svoj život a za tých 300€ si urob radosť ty....😃😃😃😃

maciatkolulu
31. máj 2016

@bohuslava8 akoze ty si asi fakt mimo, zamestnavatelovi je lautr suma fuk, ci peniaze,kt,zarobi jeho zamestnanec idu na jeho ucet, alebo exekutorovi. Apreco by mal byt rovno prizivnik, clovek sa v srackach moze ocitnut velmi lahko, na nikom takyto clovek v exekucii neparazituje, akurat je v stale vacsich a vacsich dlhoch, podla mna na tom hlavne parazituju exekutori....

marusia12
31. máj 2016

@matko10 suhlasim.. ak nemas nehnutelnost a auto, nemaju ti co zobrat. V pohode mozes robit ale len na zivnost.
..
Bohuša je dalsia rura, s hypo na 30 rokov na krku 🙂

matko10
31. máj 2016

Veru,...Bohuska má pocit,ze keď sa jej troška lepšie darí,ze už je za vodou.....poznám v živote dosť ľudí,ktori mali milióny,drahe autá,domy a jedného dňa nemali nič,len lístky od exekútora.....mám rád takéto Bohusky,ktore majú pocit nesmrteľnosti,ktore sami seba vidia ako úspešnú a ktorá pohŕda každým,kto nedosahuje jej štandardu......nazvať človeka v exekúcii parazitom je dosť veľká drzosť!!!