Ahojte viete mi poradiť, sestra bohužiaľ prišla v novembri o prácu, čiže to bolo, aj je s financiami pre ňu náročné. Avšak od 1.1 pracuje, výplata jej príde okolo 14-teho na účet. Ale momentálne má nízky zostatok na účte a potrebuje niečo vyplatiť a chýbajú jej peniaze, jedná sa o sumu cca okolo 80€ ktorá jej chýba k tomu čo má na účte. Chcela požiadať o povolené prečerpanie vo svojej banke mbank, ale tam je vraj možné buď len ako rezerva mini, čo je 40€,alebo potom až od 200€ a vyššie, a to si vziať nechce. Nemáte s tým skúsenosti,, aby sa dala nejako nastaviť len tá suma, ktorú potrebuje?
Nemozes jej tych 80e pozicat? Ved to nie je vysoka suma.
@nelca84 mohla by som, ale ona nechce byť nikomu dlžná, že hneď jej nabehnú peniaze a má to vybavené.
@tami231 ak by si aj vzala tých 200€ na cca 14 dní, minie z nich 80€, zostane jej na účte 120€ a ak jej pipnu peniaze, tak stiahnu si hneď v ten deň tých 200€+ ten úrok za koľko dní ich čerpala? Fakt je to výnimočná situácia, no len sa bojí ak by v budúcnosti chcela nejakú hypotéku, či by nebol problém, že šla laicky povedané do mínusu
Ved nech si zoberie teda precerpanie 200e, minie 80, ked jej pridu peniaze 80 sa splati a nech zrusi precerpanie. Vybavene. Ci? A preco by mala mat s tym problem pri hypoteke? Ved to sa vola povolene precerpanie uctu (normalny typ uveru) a akoze 200e je fakt ze uuuplne nic. Ak by to bolo NEpovolene precerpanie, tak to je o inom.
@cherry_cherry takto uvažujem aj ja, aj som jej to radila
pri povolenom prečerpaní sa úrok platí iba z toho čo využije a za dni ktoré čerpá. V tomto prípade tých 80€ a dajme tomu 14 dní A úrok 17.99% je za mesiac. Takže denný úrok je tých 17.99/30. A čo sa týka hypotéky v budúcnosti, nie je sa čoho báť, pokiaľ by sa to nevyužívalo príliš často a následne dlhodobo nesplácalo A nie je problém po nejakej dobe ked si bude istá, že nepotrebuje zrušiť.
@tami231 takto jej to vysvetlím, ďakujem😊
Ahoj, je to bohužial tak ako píšeš, medzi tým nič nie je. Tých 40 je výhoda, že úrok je 0% a pri tých 200 je 17.99%. skús napísať ss, môžeme sa na to pozrieť a nájsť iné riešenie