Ahojte,
Vie mi niekto tu z Vas prosim potvrdit, ze dobre uvazujem pre ziskanie maximalnej davkyv nezamestnanosti?
Som 10rokov zamestnana na TPP a aktualne na rodicovskej dovolenke, ktora mi konci 10.8, co je sobota
Po RD sa neplanujem vratit do sucasneho zamestnania a chcem sa prihlasit na urad prace
Pre ziskanie maximalnej podpory bude postavujuce, ked zamestnavatelovi oznamim predcasne ukoncenie RD k stvrtku 8.8 a v piatok 9.8 si vezmem 1den dovolenky a tym dnom aj ukoncim TPP? Ostane mi este 22dni dovolenky, ktora mi bude preplatena
Nasledne ak v pondelok zajdem na urad prace a zaevidujem sa, tak podpora sa mi vypocita z toho jedneho dna dovolenky pocas trvania TPP plus preplatenej dovolenky?
A evidovana budem od soboty 10.8 alebo az od toho pondelka kedy pridem? Ci za vikend si musim doplatit zdravotku
Dakujem
SP = malo byť ÚP
socialke*
@lilianka28 a ako to chcu overovat? a na zaklade coho zamietnut? vsak vsetky nalezitosti budu splnene podla zakona...
@leeshka Pretože chceš ukončiť PP a ideš čerpať 1 deň dovolenky a zvyšok si dáš preplatiť. Tiež nie sú padnuti na hlavu, že toto je štandardne ukončenie PP a nie je to účelové.
Tak ako som napísala vyššie, môže ti to prejsť ale aj nie.
@lilianka28 je to diera v zákone a pokým sa nezmení zákon tak či sú alebo nie sú padnutí na hlavu tak tú podporu dostane lebo na to má nárok podľa zákona
Ukonci ju 11.8.,na urad sa hlasis do 10 dni. Ale zsmestnavatelivi to oznam skor - a ukonci to dohodou.
Nwvuem, ci to kontroluju, mne volali a pýtali vyplatnu pasku. Je to uplne legalne,nenechaj sa zastrasit
@luliu ano so zamestnaavtelom je vsetko vybavene, ziadne problem s nicim🙂
@zorkahorka chcela som skor tym ze 10-11 je vikend
@zorkahorka premyslam ale ze ja za august este mam rodicak, takze pdpora by bola od septembra a ked do 10 dni sa mam hlasit takze do 19.8 ale vyplatnu pasku budem mat az k 15.9...tak im to dodam potom neskor?
@leeshka Zapoctovy list, mozes dat aj neskor. Ja som ho davala ked som bola na prvom termine, ktory mi napisala pani. A vyplatnu pasku mozes poslat aj mailom. To mi volala pani zo socialnej poistovne, ze mam poslat mailom vyplatnu pasku. Volaju tak teraz bezne a schvalia ti to 🙂.
A nemá sa ten deň dovolenky dať až 11.8. a k 12.8. dať výpoveď dohodou? Len tak premýšľam, keď rodičák máš oficiálne do 10.8.
@leeshka ak dostanes rodicak, nevyplatia ti podporu - tu az o mesiac. Tych par dni z augusta ti doplatia v posledny mesiac podpory
@zorkahorka ano, toto viem ze mi to uznaju az od septembra ale ze o nic nepridem, ze mi to teda bude plynut od septembra
@kvadrinkaaa ale 11.8 je nedela, cize za 0
Moze sa aj skor ukoncit rodicak a teda aj tpp ako pred oficialnym koncom rodicaku dovrsenim 3tieho roku dietata, je to na dohode so zamestnavatelom
@leeshka ahaaa, tak môže sa aj skôr, to mi nedoplo. Maximálnu podporu som vyuzila aj ja po prvej materskej. 😊 držím palce
@leeshka Áno dá sa to.
Len teraz takýmto "šikovným" SP už klepla po prstoch a preverujú, či to nebolo účelové navýšenie VZ. Takže sa ti kľudne môže stať, že ti to neuznajú.