Mávate účet v mínuse?

21. sep 2021

Ahojte, chodíte do mínusu?

sisa_s
22. sep 2021

Nie

simsalabim
22. sep 2021

Nie! Ani som nechcela povolene precerpanie. Prikryvam sa len takou perinou, na aku mam (s vynimkou hypoteky).

buberova
22. sep 2021

Nie, nikdy

mondolina
22. sep 2021

nie

kakawah
22. sep 2021

@simsalabim toto presne mi vstepovali rodičia. Prikrývaj sa len takou perinou, na aku máš. Nikdy nejdem do minusu, nikdy som si peniaze od nikoho nepiziciala, mame tiež len hypotéku. Toto ucim aj deti. Lebo v okolí poznam ľudí, čo kazdy mesiac do minusu, beru kredit na dovolenku, poziciavaju si kade-tade. Ako môžu kludne spať???

lucia851
22. sep 2021

Ano keď je treba

anjelicek26
22. sep 2021

Nie nemavame, vzdy je tam minimalna rezerva, ved stat sa moze cokolvek kedykolvek...

alica_matejka
22. sep 2021

veruze nie, asi by som zle spavala keby som to tak mavala 🙂 ale verim ze su ludia, ktori byvaju v minuse a su s tym ok

trema
22. sep 2021

Nie

vevesh
22. sep 2021

Ano, mame nastavene na kazdom ucte, ale nevyuzivame. Sem tam sa stalo, ze ucet siel do povoleneho minusu kvoli necakanym vydavkom. Ale previedlo sa z dalsieho uctu a bolo. Ale urcite nie tak, ako poznam od par ludi z rodiny, ze kazdy mesiac pred vyplatou ucet v cervenom-niekde az na doraz, lebo nie je z coho....

stanulienkat
22. sep 2021

Urcite nie.

andrea78
22. sep 2021

Nie,nikdy.

januarova
22. sep 2021

Nie

luccija
22. sep 2021

Áno stalo sa na šťastie sú tie časy prec

apostolko
22. sep 2021

pravidelne

irusa
22. sep 2021

nie

janulka1802
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
googwife
22. sep 2021

Nie ( chvála bohu nikdy sme neboli v takej situácií ) a ani nemám povolené prečerpanie 😉

janulka1802
22. sep 2021

Nie, nikdy a boli časy, keď sme žili len z manželovho príjmu nejakú dobu. A ten príjem nebol ani náhodou nejaký veľký, ale uskromnili sme sa a zvládli to. Prikrývame sa len takou perinou, na akú máme. Toho sa držíme vždy.

lopka1313
22. sep 2021

Ja oficialne nie. Ale ako rezervu som mala vzdy rodicov, kt mali moznost a pomohli mi, ked som potrebovala, hlavne pri mojom predchadzajucom velmi nizkom prijme a vydavkoch typu zimne cizmy alebo zubar. Ked som si vytvorila ako taku rezervu, uz som sla z nej... Akurat teraz som vsak potrebovala pozicat par tisic, kt len musim mat na ucte, kym sa nevyriesi moj pobyt (nebudem to minat), tak som sa na rodicov opat obratila...
Priatel ma povolene precerpanie, a asi len posledne 2 mesiace ho vyuzil, ale to sme strasne vela cestovali (stahovanie, rodicia stovky km a tak) a minal dost na benzin (ten ja neplatim) + rybarska sezona :D ale to dame rychlo opat do kopy 🙂

Viem, ze malokto ma rodicov, na kt sa moze obratit, ale som vdacna za to, ze ja ich mam a len vdaka nim som fakt nebola v srackach. Platy na vychode, kde som zila, su ubohe. (A vlastne aj moj plat v BA teraz (statna firma - tj. podpriemer pre SR), je pre AT, kde s priatelom byvame, nedostatocny na to, aby som si tam vobec prihlasila pobyt).

ndrag
22. sep 2021

Sa mi par krat podarilo, ked som neuvazene previedla vyssiu sumu na sporiaci ucet a v rovnake obdobie tyzden pred vyplatou som si MUSELA kupit nejaku nepotrebnu hlupost. Inak mam povolenie precerpanie iba z vlastnej lenivosti si to zrusit.

dkethe
22. sep 2021

Ako sa to vezme. Som na rd 5ty rok a Uz druhy sme kazdy mesiac v minuse ak beriem do uvahy len pravidelny prijem. Na obdobie rd som si ale vytvorila bohatu rezervu, takze je z coho cerpat. Cize celkovo v minuse nie som. Neviem si predstavit rezervu nemat 😳

vero96
22. sep 2021

Nie, nikdy. na bežnom účte mám rezervu 3 mesačné platy.

marse
22. sep 2021

nie ani nemám povolené na účte..snažím sa výplatu rozrátať tak aby bolo najprv všetko zaplaten, potom plná chladnička a potom to ostané..

snowflake07
22. sep 2021

Nikdy.Na účte musím mať rezervu ročného platu.Inak nespím 🤔

mistymay33
22. sep 2021

Ja som pravidelne kazdy mesiac isla nieco malo do mínusu. Bolo to v case kedy som bola slobodná, žila som sama, mala som hypotéku a v podstate som začínala svoj dospely samostatný zivot. Bolo to velmi tazke, vsetko som mala podelené do obálok, na ucty, na stravu, na oblecenie… vzd som si zaplatila najskor svoje dlhy, az potom som míňala peniaze na ine. Lenze na konci mesiaca som vzdy isla do mínusu na svojom ucte. Príchodom výplaty sa to vzdy vyrovnalo, ale na konci mesiaca zase… bol to začarovaný kruh, ale vedela som ze dočasný, kym mi zvýšia vyplatu. A potom sa to stalo, trvalo to takto asi rok, vsetko som si vyrovnala a tu moznost ist do mínusu som hned zrusila. Odvtedy a to uz je 15 rokov som nikdy do mínusu nesla.
Urcite nikdy by som takto nefinancovali dovolenky, darceky, alebo nieco co nepotrebujes! Je to začarovaný kruh. Tazko sa z toho potom vyhrabeš.

janka1011
22. sep 2021

Áno, občas nastane taká situácia. Nevidím na tom nič zlé. Lepšie ako požičiavať si od niekoho.

denda007
22. sep 2021

Pravidelne 100 eur, žiaľ chýba mi na náklady odkedy som na rodičovskej dovolenke. Rozdiel medzi rodicakom a výplatou je značný. Už musím len vydržať. A nezvysovať. Zatiaľ sa mi to darí. Dúfam to tak aj ostane

emmeke
22. sep 2021

Nie, nemávam, nemám ani hypotéku. Zakrývam sa len takou perinou, na akú mám. Ja sa tu smejem, ako odsudzujú niektoré pôžičky, pričom majú tú najväčšiu na nehnuteľnosť.

mima172
22. sep 2021

Nie nikdy a keď mi volali z banky, že jupiiii, zato ze ste naša dlhoročná klientka, tak máte povolené extra prečerpanie až do sumy xxx. Tak som pani na linke slušne poďakovala, že ďakujem, no neprosím si. Keby ma to niekedy ženie "do mínusu", tak by som bola riadne v strese a ihneď to riešila.