Máte uzatvorené životné poistenie?

5. jún 2023

Ahojte, mate uzatvorene zivotne poistenie?
Ako to mate, ked mate napr. hypoteku, dali ste si poistit v pripade smrti na plnu sumu?
Existuje aj nieco ako dorovnanie prijmu (napr. strata zamestnania, cerpanie soc.davok )?
Aka je dobra mesacna suma za zivotne poistenie?
Dakujem za vysvetlenie 🙂

melanta
5. jún 2023

Hypotéku nemám. Životné poistenie mám. Smrť mám nízku sumu. Podstatné sú pre mňa denné dávky pri PN a hospitalizácii a potom poistenie na kritické choroby. Reálne som využila PN aj hospitalizáciu a aj jednorázové plnenie kritických chorôb. Mesačná suma je dobrá taká, aká pokryje poistené sumy, ktoré potrebuješ/chceš. Čiže u niekoho 70 eur, u iného 200. Je predsa rozdiel, či máš hypotéku 50000 alebo 500000. Či potrebuješ vykryť príjem 1000 alebo príjem 5000.

sweet20
5. jún 2023

je to individualne pre kazdeho a pri uvere je to najdolezitejsia vec v zivote.. ak chces mozes sa mi ozvat a ti o tom poviem viac.. lebo to zalezi od prijmu.. milion veci

teleskop
5. jún 2023

nie verim len v seba!!!!

belllinka
5. jún 2023

a hneď sa tu vyrojí zástup finančných poradcov, čo ti ušijú poistku rovno na mieru 🙂

jana0215
5. jún 2023

My sme si dali úverovú asistenciu a neľutujem. Manžel bol minulý rok kvôli rakovine dlhšie doma a poslali nám takmer 10% výšky hypotéky. Pokrylo to príjem o ktorý sme prišli + aj celkom dosť nám z toho zostalo. Keby sme jeden z nás umreli, preplatia celý zostatok a nezostane ten druhý sám s vysokou hypotékou na krku. Určite záleží, akú sumu máš. Ak je to pár desiatok tisíc, tak sa to tak neoplatí. Pri vyššej sume nad 100 000 by som do toho určite šla.

melanta
5. jún 2023

@teleskop ja v seba verím dosť, ale keď som skončila na onkológii a niekoľko mesiacov som sa liečila, tak pracovať som veru nevedela. A vďaka poisteniu som nemusela siahať na ušetrenú rezervu. A po vyliečení som ešte dostala aj pár 10 tisíc eur za kritické choroby. Poistenie je dobré, len ho musí mať človek urobené na mieru.

autor
5. jún 2023

@jana0215 prosim, mozem viac info poprosit? Kolko mesacne vas vyjde takato poistka? To ste poisteni obidvaja alebo iba manzel?
Moj manzel ma poistku par rokov staru, davali sme v pripade umrtia na 100 000 ale klesajucu, no rozmyslame o niecom co pre nas bude vyhodnejsie

sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana0215
5. jún 2023

My platíme veľa, okolo 140€ mesačne, ale je v tom už všetko a hypo sme brali vyše 200 000, od toho závisí aj mesačný poplatok. Obyčajné životné poistenie nemáme, tam je v prípade smrti len smiešna suma na pokrytie pohrebu + preplatenie hypo, ale teda na smrti partnera/mňa nik nezarobí. Máme tam hlavne choroby poistené.

autor
5. jún 2023

@jana0215 dakujem, tieto info mi pomohli trochu sa zorientovat. My mame zostatkovu hypo aktualne 160 000 e, tak mozno by takato uverova asistencia stala za zvazenie, v ktorej spolocnosti to mate, prosim?

jana0215
5. jún 2023

Nám to riešil finančný poradca cez metlife. Určite by som oslovila poradcu, vedia kde sú aktuálne najlepšie podmienky. 🙂

melanta
5. jún 2023

@sheila121 mesačne niečo cez 120 eur. Za tie roky som zaplatila na nej dosť. Ale bola som PN 145 dní, za každý deň PN 25 eur, hospitalizovaná som bola asi 44 dní, za každý deň 25 eur. A potom jednorazové plnenie kritických chorôb po vyliečení cez 40000. Takže denné dávky mi pokryli všetky mesačne výdavky. A dostala som aj svojim spôsobom "bolestné". Ak by sme mali hypo a muž by zarábal bežnú mzdu, tak by nás to zachránilo.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
temperity
5. jún 2023

Mame hypo, mame zivotku cela rodina aj deti. My rodicia mame taku, ze v pripade umrtia jedneho z nas sa vyplati jeho dlzna suma z hypo, t.j. 50%. Ide o klesajucu sumu. Deti maju poistku aj so setrenim - farbicka. Vsetci sme Allianz.
Viem, ze nie vzdy je vsetko vyhodne, ale lepsie mat aspon daco, ako potom v pripade necakanej udalosti lamentovat preco toto a tamto.

gabika0825
5. jún 2023

Nie nemám ani hypotéku a ani životne poistenie. Mama mi take niečo viedla do 18r. Vtedy to bol trend uzatvárať keď som bola ešte na zakladnej škole, tak mi založila úrazové poistenie ktoré sa malo vyplácať po 18tke. Nedostala som ani cent a ešte chceli aj zaplatiť nejaké vraj nedoplatky. A nie sme jedine ktoré oklamali, teraz som sa bavila so známou, mali jej vyplatiť úrazové, nedali jej nič, lebo vraj jej to môžu vyplatiť až za nejaké obdobie ktoré bolo “vraj” v podmienkach. Radšej si dám peniaze do vankúša

teleskop
5. jún 2023

@melanta ja som dvadsať rokov platila Ing nikdy som nedostala chorobu ktorú som mala poistenílu a ešte som sa s nimi potom pomaly súdila 😅 potom som šla na PN poučila som sa poistila sa inde znovu na 5 rokov čo som dostala práve neboli poistené 😃😃 takze za mňa nikdy ..keby sa poistenie oplatilo tak by sa netopili v peniazoch...mala si šťastie ja investujem do zdravia vzdelania a spolieham len na seba, neverím nikomu...

martinp288
6. jún 2023

@belllinka
Nerozumiem tvojej poznámke, ohľadom ušitia poistky na mieru. Poistka sa robí priamo na mieru klientovi. Už dávno to nefunguje, že prídeš do poisťovne a povieš: ,,chcem platiť 20€, vyskladajte mi poistku" Agent, ktorý to takto robí nielen že škodí klientovi, ale aj porušuje zákon.

Finančný agent je povinný zistiť a zaznamenať všetky požiadavky a potreby klienta a na ich základe poskytnúť klientovi odbornú pomoc.
Ak tieto informácie nezistí tak nesmie ponúknuť uzatvorenie zmluvy.

Ak chceš vedieť viac tak je to § 35 Posudzovanie klientov

Pekný deň 🙂

jana0215
6. jún 2023

@martinp288 ona skôr mala na mysli to, že začnú finančný poradcovia písať autorke, kvôli tej poistke. 🙂

matusondrejicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matusondrejicka
12. aug 2023

Presne ako písala pani aj u nás ponúkame poistné od 20€. Ale pri hypotéke bude určite poistné vyššie. Každému robím životne poistenie podľa toho čo chce mať poistené. Iné je keď ma niekto hypotéku a iné keď chce niekto poistiť kriticke choroby. Kľudne mi napíšte a pomôžem vám správne si vybrať

mibore
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adriannab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janiela6
10. okt 2023

Poistenie sa robí priamo klientovi na mieru, nemôžete to takto porovnávať. Niekomu vyhovuje to, iný chce mať poistené niečo iné. Dobrý finančný sprostredkovateľ vám pripraví porovnanie viacerých poisťovní, vieme ho nakombinovať, dať úverovú asistenciu, čo nemá každá poisťovňa, vypracuje poistenie spolu s vami a vy si vyberiete. V prípade záujmu viete kontaktovať aj mňa. Treba si to nechať vysvetliť osobne, prekonzultovať a nie rozhodnúť sa na základe odpovedí na MK.