Chcem sa spýtať či máte spoločný účet v banke s manželom
Ak áno aké výhody a nevýhody to má
My mame rozdielne ale rozmýšľam nad spoločným nakoľko sa mi zdajú tie poplatky za účet zbytočne veľké (nie vždy splním to aby som bo mala zadarmo)
A ďalšia vec je ze sa bojim aby manzel nezaval finančne podporovat svojich rodicov ….aj ked viem ze to nepotrebuju
Pár krát som bo pristihla ako posielal banálne sumy zato že nám kúpili na akciu v obchode mlieko
Do spoločného by som nikdy nešla, ja mám svoj partner svoj, spoko obaja a žiadne problémy
Akože čo je na Tom divné že keď vám kúpili mlieko tam im ho zaplatil ....aj mne keď mamina kúpi dačo a kázem jej nech mi kúpi tak jasné že jej dám za to peniaze
Nic na tom nie je, ze im poslal peniaze za to, ze vam kupili mlieko, co sa tyka spolocneho uctu za mna nie.
Ahoj,ak ideš s tým,že chceš "kontrolovať" muža a jeho transakcie ,tak ti radím nie.budete sa hádať
Nech si on spravuje svoje peniaze a ty, radšej nevedieť a budeš v kľude.pisala si,že sú to banálne sumy,keby rodine posielal stovky eur ,tak to už je na zamyslenie .neryp do toho
My máme spoločný účet,nič si nevycitame,či ja miniem 200eur za mesiac a manžel 50eur..nesledujeme sa, aj keď máme notifikácie obaja.ale nikto nikomu nevolá ,že čo si kde bol/bola nakupovať..väčšie výdaje samozrejme spolu dohodneme dopredu a nie že idem kúpiť posteľ za 1.300 eur a nepoviem
No, poznám ženu, ktorá ráno vyvoláva manželovi, že čo si to preboha kúpil na desiatu keď minul až 8€. Toť čaro spoločného učtu 🙈
@bucko555 kvôli tomu že nám nedávnu níc ani na Vianoce,narodeniny ,ani vnukovi nič nekupujú….
Ja som na MD a manžel je invalidný dôchodca tak aspoň tak by nám niekedy mohli pomôcť ale ani to nerobia a preto má to hnevá
Autorka, ale oni nie sú povinní vám pomáhať, toto by si si mala uvedomiť. Tvoj muž im nijako finančne nepomáha. Jednoducho im zaplatil za tovar pre vašu spotrebu.
Svokrovci sú ti povinní pomáhať alebo niečo kupovať? Sa trošku uvedom
Spoločný účet aby si kontrolovala či neposiela rodičom? Toto nieje dobrý nápad
Prečo by vám mali dávať niečo zadarmo?
Preco by mali pomahat automaticky rodicia mladej rodine?
Uvedom si, co to stoji vychovat deti, financovat studium. Rodicia si konecne vydychnu, ze sa deti osamostatnia a konecne si mozu nieco zacat odkladat na dochodok, alebo si trocha viac dovolit. A to sa ziada, aby financne pomahali mladym? To akoze preco? Mozes vysvetlit? Tvoji rodicia vas dotuju?
Tak chod do roboty a nech je na MD manžel invalidný dôchodca. Sťažovať sa na druhých, že nepomáhajú to áno, ale aby ste si sami pomohli to nie. A nie, mame každý svoj účet nakoľko sme plnohodnotní obaja pracujúci ľudia.
@nikdenikto nedavno tu bola teme, ze chlap si cestou do roboty spravil nakup v Tescu za 10€ a uz manzelka riesila, ze si tam bol urcite kupovat frcgumy, pretoze on do obchodov nechodi...
V prvom rade si zisti, ci banka, kde si ides zalozit spolocny ucet umoznuje mat dvoch majitelov uctu. Co je velmi, ale naozaj velmi podstatna vec. Vacsina slovenskych bank umoznuje len 1 majitela a dalsi je len spoludisponent. To "LEN" je velmi dolezite, ak sa nieco stane. Spoludisponentovi moze byt kedykolvek majitelom uctu zrusene pravo manipulovat s uctom a v pripade smrti majitela uctu okamzite zanika spoludisponentske pravo a ucet je blokovany do ukoncenia dedicskeho konania. Nedostanes sa k svojim peniazom, jednoducho ostanes bez koruny a banku nezaujima, ze tam mas svoj plat alebo ti odtial chodia trvale prikazy.
Idealne je mat kazdy svoj ucet a jeden, na ktory poslete urcite sumy a z ktoreho pojdu vydavky.
Za mna urcite NIE spolocnemu uctu, pretoze to je zaciatok konca. Aby vedel partner o tom, ze som si kupila vlozky alebo co. A aby v kuse mu chodili spravy a emaily, ze co som kde kupovala a za kolko. Ja tiez nepotrebujem vediet, ze co si kupil cestou do prace v potravinach.
Kazdemu ale vyhovuje nieco ine. Niekto funguje vylucne na spolocnom ucte, lebo razi teoriu, ze vsetky peniaze su spolocne a nerobi im to ziadny problem.
Autorka, tvoj muz ma aspon charakter, ak vam rodicia spravia nakup, tak im za neho zaplati. Ty ocakavas, ze vam musia robit nakupy, nosit darceky... Z akeho dovodu? Manzel moze byt s dietatom doma a ty chod pekne zarabat a nekontroluj ci poslal svokrovcom 8€ za karton mlieka v akcii
To skôr bude ten dôvod, aby si ho kontrolovala a nie poplatky však?🙂veď spln podmienky a maj účet zadarmo.Mozno mu dávajú peniaze ani o tom nevieš....druhá vec vyzivovacia povinnosť im už asi skončila nie je To to trápne?Ty si šetri, aby si raz svoje dospelé dieťa s rodinou podporovala
Máme spoločný účet, ale teda nie kvôli tomu aby sme si navzájom kontrolovali financie 🙄
Manzel invalidny dochodca a ty na MD? To Vas ako napadlo do tejto situacie deti pri viest?
My máme oddelené, ale nejak neriešime, čo kto platí. Všetko su to naše spoločne peniaze, manžel naozaj nepotrebuje vedieť koľko stojí moja skincare, alebo kaderníčka 😂 a ja zas nepotrebujem vedieť, koľko stoja jeho chujoviny. Ten tvoj prípad je ale iný. Ty chceš spoločný účet čisto na to aby si ho mohla kontrolovať. Je síce pekne, keď rodičia manželov pomôžu, keď to treba, ale nie je to ich povinnosť a cítila by som sa ako posledná socka, keby odmietnem poslať peniaze za potraviny, lebo veď oni maju dosť, tak načo. Hanba by ma fackovala. Ak ste na tom tak zle, že si nemôžete dovoliť mlieko, riešenie je ísť robiť, nie zakladať spoločný účet. Inak neviem aké podmienky v banke máte vy, ale u mňa stačí urobiť transakcie v hodnote pár eur mesačne (asi 40) a účet je zadarmo. Niektoré banky to maju zadarmo automaticky.
@riyadh jednoducho ,počas môjho tehotenstva manžel mal úraz vďaka čomu je z neho invalid na plny úväzok
Ak by to bolo len trochu možné a bol by schopný pracovať šla by som do prace a on by dá staral o dieta
Ak je manzel sa schopny postarat o dieta, ty sup do prace, a predpokladam ze ste mali zivotne poistenie, urazove v pripade takejto udalosti...tak aj odtial su neake peniazky, ci?
S tebou nech spoločný účet nemá. Teraz je ID a však ID môžu pracovať. To že niečo kúpi svojím rodičom to tak robí veľa dospelých. S akého dôvodu by vám mali niečo kupovať jeho rodičia a tvoji čo nekupujú .Len jeho. TY chceš mať účet preto spolu aby si kontrolovala jeho platby. A ináč spoločný účet je podľa mňa nie dobrý. Moja sestra tak mala na mamin účet chodila výplata mamina náhle zomrela a sestra sa nevedela dostať 4 mesiace k účtu kedže pod zablokovaný nakoľko prebiehalo dedičské konanie. Takže spoločný účet by som určite nemala s mužom.
Mame oddelene a tak nam to vyhovuje. On casto mina prachy na blbosti, ja som setrna a asi by sme sa vkuse hadali za peniaze, keby sme nemali ucty zvlast.
Založ si účet vo fio, a máš ho zadara ... a môžeš mať samostatný účet, ak vadia poplatky na starom účte. FIO nemá podmienky na vedenie účtu zadara.