Máte skúsenosti s exekúciou v Zdravotnej poisťovni?

jedine8
25. máj 2019

Ahojte má nekotora zvas skúsenosti stim že egzekutor mi zamrazil účet a nemôžem sa dostať k materske ?? Mám dlch na Zdravotná poisťovňa čo mám robiť dá sa sníma dohodnut na splatkovy kalendar ?? Dakujem vopred

miriam439
25. máj 2019

@jedine8 Joj, nerada som, keď tu niekto bazíruje na pravopise, ale teraz mi to fakt nedá, bo mi to vypichlo oči. Exekútor je správne. Ostatné chyby v texte sa možno podujme opraviť niekto iný.

miriam439
25. máj 2019

@jedine8 A k otázke. Keď už je do veci zatiahnutý exekútor, tak to je už tá posledná fáza. Pred tým isto boli zo strany poisťovne nejaké výzvy na úhradu dlhu, vtedy bolo treba reagovať. Teraz sa môžeš pokúsiť ísť osobne na pobočku, ale myslím si, že aj keby si sa s nimi dohodla na splátkovom kalendári a exekútor by odblokoval účet, tak predpokladám, že trovy exekúcie ti exekútor už neodpustí.

eliska13
25. máj 2019

@jedine8 mne sa zdá, že na davky sa nedá siahnuť nie?

nika3136
25. máj 2019

EGZEKUTOR 🤣😂🤣🤣🤣 toto som mala problém prečítať, ani mi to nešlo na jazyk 😂

alex49
25. máj 2019

skontaktuj sa z exekútorom, dohodni si splátky, životné minimum ti musí ostať, a rodičák si môžeš nechať posielať šekom na adresu

moonlight1210
26. máj 2019

@jedine8 exekutor by ti nemal siahnut na matersku, ale robia to niektori. Nesiahnu len na zivotne minimum.
Mozes sa za to s nim sudit, budes v prave, ale vychadzaju z toho, ze sa ti to neoplati (co je pravda).
Takze bezat na socialku a vybavit si zmenu, aby ti posielali id dalsieho mesiaca matersku cez sek, ktory si vyberies na poste.

Napisat doporuceny list exekutorovi a navrhnut splatkovy kalendar. Komunikovat pisomne, cez doporucene listy (odkladaj si kopie a doklady o ich podani z posty), volat sa vacsinou neoplati. Ak volat, tak trpezlivo a opakovane viackrat za den, zvyknu telefon nedvihat (moja skusenost ako zamestnavatela, ked riesim veci ohladom exekucii zamestnancov).

dskjhfdlkdjhl
26. máj 2019

@moonlight1210 ak mu napise doporuceny dopis, ktory bude z hladiska pravopisu na podobnej urovni ako tento prispevok, tak exekutor sa zadusi smiechom.

beky1813
26. máj 2019

Najdi niekoho, kto za teba písomne poda splatkovy kalendar exekútorovi. A kedze mas dlh, ignorovala si ho, si si ista, ze poberas matersku a nie rodicak?

ivkazba
26. máj 2019

@jedinej ak je to už u exekútora, tak sa treba dohodnúť na splátkovom kalendári s ním a nie s poisťovňou keďže tá vymahanie dlhu presunula na neho. Účet však exekútor odblokuje až po splatení celého dlhu.

veselazuzanka
26. máj 2019

@nika3136 tak spolužiačka uci na zs slovenčinu a na strednej gramatika nic moc.tiez v diktate napisala neegzistuje a je ucitelka😂😂😂

veselazuzanka
26. máj 2019

Inac chvalabohu mňa sa to netyka,ale len pre zaujimavost ked je niekto živnostník a neplati si zdravotne ani socialne,kedy to poistovne zacnu riešiť? Pri akej výške dlhu?

evittam
26. máj 2019

@veselazuzanka To ti neviem povedať ale počkajú si a najdu si ho aj za 5-10rokov a sa nedoplati. Btw.SP mozno nie je povinný platiť.

stela01
26. máj 2019

@veselazuzanka keď niesu zaplatené 3 mesiace alebo nad 100€ .

veselazuzanka
26. máj 2019

@evittam ako to ze nie? Nechapem ze niekto ma dlznu sumu 400 na zdravotnom s 5000 na socislnom ako zivnostnik a v pohode si chodi skoby nic.tak ma zaujima pri akej vyske to za nu poistovne vobec riesit

nika3136
26. máj 2019

@veselazuzanka
Tak napríklad čo sa týka zdravotnej a nejakého ošetrenia tak to neviem ako je, za urgentnú starostlivosť asi neplatí ale zbytné zákroky asi áno, nakoľko to v normálnom prípade platí ZP.
Ale napríklad v lekárni, keď si pacient príde vybrať liek a je neplatič (hoci by mal dlh jeden cent), tak si to hradí v plnej sume, všetko. Nemá nárok na doplatok od poisťovne.

evittam
26. máj 2019

@veselazuzanka To nechápem ani ja. Ale ako som uz napisala dlh mu bude len rast a "dobehne" ho alebo jeho rodinu. Sociálne poistenie nemusi SZCO platiť ak jeho príjem nepresiahne 5724Eur

veselazuzanka
26. máj 2019

@evittam ale ak to nemusi platit tak to nerozumiem prsco to ukazuje na stranke sp ako dlh...

stela01
26. máj 2019

@veselazuzanka
@evittam už ti napisala ktorý neplatia SP !
Nad ten príjem už musia platiť SP
ZP platia všetci živnostníci .

evittam
26. máj 2019

@veselazuzanka Tak bol povinný platiť a ma dlh. Ja neviem aky ma ten tvoj SZCO príjem. Pisem len ako to je. Ak mal povinnost platiť a neplatí tak ma dlh to je samozrejme.

veselazuzanka
26. máj 2019

Akoze ved ja nic len tomu nerozumiem,ako niekto moze spávať pri takych dlhoch a este sa tvarit ako nieco viac a uzivat si zivot.tak len ma tak zaujimalo,ze aká je ta výška,kedy sa to začína riešiť... lebo tam su fakt horibilne sumy u niektorych ..

veselazuzanka
26. máj 2019

Oki,diky kocky.

evittam
26. máj 2019

@veselazuzanka No tak to uz nie je ani tvoj ani moj problém že ako zije. Ani ja tomu nerozumiem ale nie je to moja vec. A tieto dlhy sa dedia.....

stela01
26. máj 2019

@veselazuzanka ľudia správajú spokojne aj pri iných veciach nie len pri dlhoch

nika3136
26. máj 2019

@veselazuzanka
Inak jedna známa...
Mala dlhy na poisťovniach, lebo sa nebola nahlásiť na úrad práce mesiac (dva, tri? to presne neviem).
Takisto mala na sebe exekúcie a vyriešila to vyhlásením osobného bankrotu. Neviem aké sú ďalšie postupy a čo to presne znamená, ale riešila to tak, ako píšem.

evittam
26. máj 2019

@veselazuzanka Si pozri kolke dlhy maju niektoré firmy-s.r.o. to su ine "palky". A stat tieto peniaze nikdy neuvidí.

veselazuzanka
26. máj 2019

@nika3136
@evittam no je to nefer,fakt,ze niekoho naháňajú pre par eur a ini si ziju akoby nic s tolkymi dlhmi.o bankrote som počula.tiez neviem ako sa to vyvavuje a nastastie mna sa to netyka,len potom načo by to ľudia aj platilu,ak ss to da obist...a potom niekto je chory alebo ma chore dieta a nemá narok na prispevky,lebo štát nemá...no smutne

stela01
26. máj 2019

@veselazuzanka bohu žiaľ tak je to tu nastavené , vyhlásiť bankrot zas nemôže každý že sa mu odpustí dlh.

jedine8
autor
26. máj 2019

Dakujem No ja neviem ako je to možné že som mala na zdravotnej poistovny toľko dlhu zila som. V zahraničí Mám prvé dieťa a zniceho nič idem do banky a is nemôžem vibrat penzie on si len tak vestko vzjeat nemôže veď steho má žiť babetko som stoho us zúfalá moja mama je tesko chorá sme teras momtalne v zahraničí a neberjem nič iba matersku aj to us neberjem neviem čo mám robiť ako si pomoc stim Egzekutorom ??

jedine8
autor
26. máj 2019

Mám vihlasit bankrot !?

evittam
26. máj 2019

@jedine8 No tak že si neplatila poistné. Ak žiješ v zahraničí tak si sa mala odhlásiť a platit v zahraničí.