Máte platobnú kartu v Apple Pay?

12. jún 2024

Máte platobnú kartu v Apple Pay alebo niečo také v android? Je to bezpečne podľa vás?

85miska
12. jún 2024

Mám v iPhone svoju kartu aj mužovu. Všetko platím mobilom. Nikdy nebol problém.

doriiis
12. jún 2024

Áno mám kartu v Google play,pay pal a v peňaženke.Kartu so sebou nenosím,platím mobilom

zuzuliennka1
12. jún 2024

ano a dokonca bezpecnejsie nez fyzicka karta. pretoze na bezkontaktnu platbu staci kartu prilozit. ale s mobilom - potrebujes pin do mobilu alebo face id na to, aby platba prebehla

janai1
12. jún 2024

áno, v Google pay

autor
12. jún 2024

@zuzuliennka1 ahaa to mi vôbec nenapadlo vlastne bezkontaktná malo kedy pýta pin.. a takto pri mobile vsetko overujes face id .. teda ja mám face id nastavené

zuzuliennka1
12. jún 2024

no, aj keby si nemala nastavene - platobnu kartu do iphone nedas bez toho, aby si si nastavila pristup. kod.
cize mozes fungovat na iphone bez kodu, ale akonahle pridas kartu do mobilu, musis mat aj pristup. kod.
ja som si tak davala kartu do apple watch, a rusilo ma, ze zakazdym, ked som dala dole hodinky, pytalo kod. chcela som ho teda vypnut, ale kedze mam v hodinkach kartu, kod nevypnem 🙂

domi235
12. jún 2024

Ano je to bezpecne a vkuse to vyuzivam. Je to super vec.

butterflyeffect
12. jún 2024

Ano mam. Urcite bezpecnejsie ako klasicka karta. Pri apple pay musis aj pri par centoch odblokovat telefon, klasicka kartou bez PINkodu zaplatis do 50€ aj opakovane. Plus ak mas obavy pridat klasicku kartu vo vacsine banka sa da sa dat aj virtualna ktoru v pripade potreby kedykolvek zmazes a vytvoris si novu

vanilkovazmrzka
12. jún 2024

Platit mobilom je bezpecnejsie ako platit plastovou kartou.

autor
12. jún 2024

@vanilkovazmrzka vlastne ja som to myslela inak.. tým že platíš mobilom máš ju uloženú tu kartu v mobile.. a či je to bezpecene keď byvaju všelijakí hackeri

vanilkovazmrzka
12. jún 2024

Do iphonu si nemozes ulozit kartu bez toho, aby si ho mala zabezpeceny heslom/biometriou. Musis telefon najskor odomknut, a potom este aj samotnu platbu potvrdit rovnakym sposobom. A musis mat zariadene fyzicky pri sebe. Aka je pravdepodobnost, ze by ti mobil ukradol niekto, kto je zaroven taky vyskillovany hacker ze by dokazal prelomit tvoje heslo alebo biometriu? Urcite su tam este aj ine ochranne mechanizmy, ten proces za tym je ovela zlozitejsi nez co ty ako konecny uzivatel vo vysledku uvidis. Ovela naozaj ovela lahsie zneuzitelna je klasicka karta, ktoru ti jednak mozu ukradnut, jednak staci odchytit jedno cislo a k tomu doplnit jeden kod a hotovo… peniazky z uctu fuc ani sa nenazdas /ale tam su zase kontrolne mechanizmy zo strany banky ale to uz je o inom/

rozculena
12. jún 2024

ano

simsalabim
13. jún 2024

Ano, mam, jednu z kariet, a v podstate uz platim iba mobilom.

zuzuliennka1
13. jún 2024

@vanilkovazmrzka a hlavne do nejakej sumy je navyse platba fyzickou kartou bez pinu, nic len prilozit.
a presne to - niekedy pri platbe na internete staci z karty zadat 16 cisel spredu a tri kontrolne vzadu.
ja mam fyzicku kartu uz len doma, aj vyber z bankomatu sa da spravit mobilom

cookie29
13. jún 2024

Ja ju mam v mobile, aby som mohla platit potrebuje odblokovat mobil a odblokovat kartu. Ci uz kodom alebo Face Id, ak ju neodblokujes Face Id, chce PIN. Takze za mna ano. Nosim so sebou LEN mobil.

@zuzuliennka1 pri platbe cez internet, pokial to nie je bezna stranka, kde pravidelne nakupujes, tak to bude tym, ze nemaju 3D Secure a tomu sa radsej vyhnut