Ahoj žienky,mám taký problém,už dlhšie som PN, prvé papiere čo som dostala som zaniesla do roboty a papier na peniaze som dala rovno do Soc.poistovne..... nakoľko moja PN mala trvať viac ako 10dní....teraz som bola na kontrole a PN mi pokračuje,papier na peniaze mi povedali že mám zaniesť do roboty a oni ho majú potom do 8dní poslať na Sociálnu poisťovňu,ale papier mám ešte doma,chcem sa Vás opýtať môžem ho rovno zaniesť do soc.poisťovne,alebo s tým môže byť problém že to neposlali z roboty???? Dostanem peniaze aj keď som tam zaniesla aj ten prvý osobne???
Ďakujem vám🙂
No oni vedia že trvá ja som im volala,ale vtedy keď som bola ten papier zaniesť ja som nedostala žiadnu kópiu... takže s im dala len ten originál a to bol koniec...tak ja teraz ozaj neviem...
@zuzans258 No veď dostaneš len jeden. Ja som si spravila kopiu sama. Co sa tyka zamestnavatela-plati co som napisala-on potrebuje kopiu k tvojim personalnym dokladom,ze PN trva. A co nevies? Peniaze dostanes, hotovo. Teda ak ten doklad nejaka "šikovná pracovníčka" na SP nestratila, lebo aj to sa stava, preto si ja davam vzdy vsetko dolezite potvrdit,ze mi prevzali.
@zuzans258 Do prace im staci kopia-len pre informaciu,ze tvoja PN trva. Ja som poslala vzdy mailom nascenovane. Original som odniesla do SP s tym,ze som si dala potvrdit kopiu o prevzati. A ano ak si original zaniesla do SP peniaze dostanes.