Baby potrebuju poradit,,, už bohuzel nevim kudy kam,,, mam manzela vydelava dost slusne penize ale problem je vtom ze bere neustale zalohy a pak penize utrati na sazkach, uz udelal kopec dluhu na ktery ted prichazim.... ze chodi exekuce za exekuci,,, napadlo mne zajit za šefem který ho zamestnava abych ho poprosila aby veskere penize sli na muj ucet,,, ale manzel mi tvrdi ze nic neudelam ze on unej pracuje a ze on si udava kam chce penize poslat atd,,, nema prosim nektera stejnou zkusenost? opravdu uz nevim co delat nejedna se o par euro ale o dost velke penize.dekuji
@pidanek101 podaj si ziadost o vyzivne na deti aj na seba - manzelku ... tieto peniaze ti potom bude musiet mesacne prispievat, treba mu vysvetlit, ze je to na ochranu teba a deti, aby ste kvoli jeho dlhom neostali hladni a vystahovani ... ak je normalny, tak to pochopi ... ked budes mat rozhodnutie sudu, budete mat prednost aj pred inymi exekuciami
kvoli dlhom a exekuckam som sa rozviedla. a nic lepsie som urobit nemohla. aj ked mi ostalo po debilovi kopec veci na krku, aj ked ma nahanaju este stale, ale su to stare veci. nezlepsilo by sa to. on si dlhy naplati vobec. tiez najprv nic a potom exekucky, lebo zatajoval postu, schovaval, atd. aj o dom sme prisli. este raz takeho chlapa a letel by do prdele. zavisly na comkolvek, kde sa dokaze zadlzit alebo zavisly na alkohole, drogach alebo agresor - rozchod, rozvod. uz nikdy viac.
dekuju Henikav za radu... už mne to taky napadlo ze zbavit ho svojpravnosti nebo toto už dál nejde on udelal takove velike dluhy ze bych brecela,,,, mno pochybuju ze takova smlouva jde kdyz uz jsme manzele :(
mno baby ja ani nemela poneti techto dluhách az ted kdyz on je na montazi a mne chodí posta... už jsem mu nejednou rekla ze podam papiry o rozvod a bude platit on se radeji necha zavrit nez aby mi platil... ono je problem vtom ze on je zivnostnik a na faktury dava me cislo uctu ale vzdy vybere plno zaloh a nakonec napise sefovi at posle jemu na ucet a ja pak jsem jak oparena kdyz vyplata nikde,,proto mne napadlo zajit za sefem a vysvetlit mu situaci ale zase na druhou stranu nevim ci by on stoho nemel problem
@pidanek101 nie je mi jasný váš systém hospodárenia, jemu chodia peniaze na tvoj účet a on z neho vyberá a stávkuje? Pochopila som to dobre? Ty si doteraz žila tak, že si netušila, aký má príjem, že si nezbadala, že porobil také dlhy? Tak hospodárite spolu, alebo ako?
@pidanek101 ako som hore pisala, poziadaj sud o vyzivne ... nemusis o rozvod este ak vahas .... ked nebude platit, das exekutorovi a vyzivne ma prednost pred inymi dlhmi ...
@pidanek101 myslim, ze zavislost lieci psycholog, psychiater, ten by mohol Tvojmu muzovi pomoct, to, ale musi chciet on!
Ty s tym asi moc neurobis, je zavislak a zivot s nim asi nema buducnost. On si musi priznat, ze ma problem, ktory treba riesit. Porozpravaj sa s nim, ci chce zivit cudzie splocnosti, alebo vlastnu rodinu? Skus ho postrasit, ze oddides, mozno sa zamysli. Hladaj, len odbornu radu! Drzim palce
@pidanek101 zbavit svojpravnosti sa neda len tak... riesila som to kvoli tomuto istemu problemu (ale s otcom)
A preco tie papiere o rozbod nepodas??? Ci cakas kym skoncite na ulici a do konca zivota sa z toho nevyhrabes, a nikoho nebude zaujimat ze dlhy narobil tvoj muz.
Ked on si to neuvedomuje a nechce si dat pomoct , tak teba caka iba to , ze pojdes na dno s nim. Utekaj od neho kym vladzes!!!
tvoj chlap je hovado, ked sa radsej da zavriet ako by mal tebe platit!!!
Zeny ja vam fakt nerozumiem.... Ja tiez by som bojovala o chlapa , kebyze stoji za to, ale nie o chuja...(prepac ale pre mna takyto chlap je )
Ja na tvojom mieste rozmyslam ,nie ako jemu pomoct ale sebe samej.
vysvetlim vam nasi situaci,,, do nedavna jsem bydlela v cr a o jeho prijmu jsem nemela poneti on mi penize posilal na muj ucet ale jeho vyplata chodila knemu na ucet ke kteremu nemam udaje,,,, nedavno jsme se prestehovali na sk,,, zjistila jsem ze ma par dluhu domluvili jsme se ze jeho vyplata pujde na muj ucet aby se platilo to co ma,,, ted jsem zjistila dalsi a dalsi dluhy ktery on mi nerekl,,,, ale on nez prijde vyplata tak vybere na zalohach a mne bud neprijde nic a nebo uplne minimum,,,, a kdyz podam papiry o rozvod tak i jeho dluhy budou me a ja uprimne nemam je zceho platit,,, a ze mu to daji exekucne kdyz se rozvedeme co zmuzu kdyz je zivnostnik?
@pidanek101 taka otazka? Kolko ich este musi narobit ,aby si pochopila ze radsej zaplatim priklad 2000€ ako 20 000€ ...
On je zavisli na stavkach a to je ze pruser.
Kebyze zacnes niekde robit , strhavali by ti to po ciastkach.
a hlavne dalsi problem je vtom ze podat papiry o rozvod muzu az kdyz jsme rok manzele... a to bohuzel jeste nejsme blbej zakon v cr,,,, o rozvod musim zazadat v čr a zbytek muzu na sk,, nevim proc to tak je ale bouzel mi to rekli takhle na soude
jasny baby ja vas chapu... už bych je podala davno bohuzel mam svazane ruce proto jsem se ptala
@pidanek101 žial aj keby si u jeho šefa uspela,že nech ti celú výplatu posiela na tvoj účet,to ,že mu tú zálohu v práci dá,ty neoplyvníš..jedine že by mu povedal,,vieš tvoja žena mi zakázala ti dať zálohu chod za ňou,,
druhá vec je,že ked nebude mať peniaze,bude si požičiavať kade tade a robiť dalšie dlhy..
čiže ty mu ich budeš do smrti splácať..
ak naozaj minie viac ako zarobí,nemáš dôvod s ním ostať a živiť ho..to radšej nech ho zavrú za neplatenie alimentov..
ošetriť tvoj majetok od exekutorov,ale to sa porad s právnikom..
Ja na tvojom mieste beham po uradoch a advokatoch, alebo nejaky poradniach ako sa z toho co najskvor vyvliect. Verim tomu ,ze tam nejaka moznost je ako sa rozviest . Treba sa ist lepsie informovat. A hlavne sa nenechat .
ja jsem to snim myslela dobre chtela jsem mu pomoc ale on tu pomoc odmita ja i jeho mamina jsme nestastny máte bohuzel pravdu radeji budu sama a vpohode nez snim v dluhach ....ale i tak vsem moc dekuji za rady
už jsem snad byla vsude pravniccka atd a vsude jedna a ta sama odpoved musite bytt rok maanzele!!! ja uz opravdu nevim co už mam delat,,,,,kdyz mu vyhrozuju ze odejdu a nikdy uz neuvidi deti tak je chvilku klid ale pak zese jak kdyz mu preskoci a jede si sve,,,,
@pidanek101 rok ubehne rychlo ako voda, rozvod neries, skus riesit ako ochranit seba pred zadlzenim zuzenim BSM
muzu prosim vedet co je to BSM?? dekuju jak mam postupovat atd??
daj si stanoviť výživné na deti, to sú peniaze, na ktoré ani exekútor siahnuť nesmie
a samozrejme, riešiť to BSM ...
inak,mám kamošku, čo sa práve z tohto dôvodu s manželom rozviedla, tiež stávkoval, narobil dlhy, nepovedal jej to, vlastne ani to nechcel riešiť, lebo on si stále myslel, že to nie je také zlé ... našťastie nemali spoločný byt, ten bol písaný ešte na svokrovcov, inak by oň aj prišli
po rozvode manžel už 10 rokov rieši svoje dlhy, býva po ubytovniach, prechodne v zahraničí, zarába a spláca ... ale na dieťa našťastie platí, aj ked niekedy s omeškaním a vzťahy maju celkom fajn, aj sa navštevujú a tak ... on nebol zlý, len proste bol gambler. Asi to bolo to najlepšie, čo mohla urobiť.
@pidanek101 skus u notara http://www.notar.sk/Úvod/Majetok,bývaniearodina...
@pidanek101 BSM - to je bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a dá sa aj zrušiť http://www.rozvod-rozchod.sk/co-patri-a-co-nepa...
baby moc dekuju za rady..
určite to začni riešiť aby si na to celé zbytočne nedoplatila ty. Držím ti palce aby to všetko dobre dopadlo!
@pidanek101 nemáš správne informácie, ročná lehota musí byť dodržaná iba ak sa jedná o rozvod dohodou.
http://ona.idnes.cz/pravni-poradna-judr-romany-...
V každom prípade by som o rozvod požiadala, inak si spoludlžník všetkých dlhov, ktoré manžel narobil počas manželstva 😒 😒 😒 😒 . Môže ťa dostať do kaše, z ktorej sa už nevyhrabeš.
zatiaľ môžeš veci riešiť pomocou predbežného opatrenia na súde, a prípadný rozvod aj potom
@pidanek101 jeho dlhy nebudú tvoje ani teraz ani po rozvode,za predpokladu,že si sa na nich nepodielala svojim podpisom. Akurát počas manželstva vám môžu siahnuť na majetok, po rozvode a vyporiadani majetku tebe nemôžu nič. Milujem tie temy "exove dlhy vymáhajú odo mňa"je to blud jak traky.
ja si myslim ze pokial ho nezbavili svojpravnosti, naozaj s tym nic neurobis, stale on rozhoduje kam pojdu jeho peniaze. Ale na tvojom mieste by som sa poistila, aby v najhorsom pripade nezostali dlhy na krku tebe. Da sa to osetrit rozdelenim majetku, nieco ako predmanzelska zmluva, nenapadne ma rychlo ako sa to po slovensky vola, ale baby ti iste poradia. Len zas nezabudni, je to dvojsecna zbran, na dlhy, ale aj na majetky