dobry vecer mate skusenost ci mozem s manzelom dostat hypoteku a v akej ciastke ked ja poberam momentalne rodicak a manzel zaraba cca 1600€ ? dakujem za odpovede
Co ja viem nam to podľa kalkulačky cca vyšlo.. Ale tak záleží aj od viacej faktorov.. Hlavne treba mat nejakú hotovosť
Samozrejme daju. Aj ak je to v hrubom. Zalezi ale na vyske uveru a hodnote nehnutelnosti a vasich dalsich "dlhoch"... info v banke;) a inak mne kalkulacka este nikdy neklamala.. ak povedia ze daju daju, ak sa teda nenajde nejaka prekazka (dlhy, vysoke vydavky... ), v banke sa uz len lepsie podmienky vyjednavaju :D
dalujem vam a lepsie je ist osobne do banky pre hypo, alebo nech riesi financny poradca?
My sme mali poradkynu, ktorá ma aj kontakty a vybavila nam v pohode ale sme boli aj trocha komplikovanejši prípad
Skús si nahodit do hociktorej kalkulačky sumu akú potrebujete, roky na koľko to chceš splácať a vyjde ti splátka. Ak od príjmu 1600 a rodicaku (neviem aký ho máš vysoký) odpočítaš 2x220 (to je minimálna suma na dospelého, čiže na teba a manžela), ak máte deti, odpocitaj 110 EUR na každého a ak ti vyjde suma vyššia ako tvoja splátka z kalkulačky 🙂 mali by ste dostať hypo. Snáď som to napísala ako tak zrozumiteľne 🙈
Samozrejme ak máte ešte akékoľvek iné splátky úverov, aj tie musíš odpočítať zo spoločného príjmu 👍🏻
a este, kebyze ideme sa pytat do banky, musime mat vybratu uz nehnutelnost? alebo povedia aj bez nej ?
@petka987 predbežne Vám určite vyčíslia hodnotu možnej hypotéky aj bez nehnuteľnosti. Ono ale nakoniec o presnej sume rozhodne znalecky posudok o trhovej cene danej nehnuteľnosti a ten budete robiť asi až keď budeme mat vybranú nehnuteľnosť. Ale orientačne určite povedia koľko Vám dajú.
@petka987 nemusis mat vybratu nehnutelnost, v banke vam pvedia podmienky a napr. max moznu hypo z vasich prijmov
@petka987 áno, presne tak. Banka si aj tak overuje vaše výpisy z uctu, pokial beriete úver v inej ako vami používanej banke. Sú registre úverov a tam by mali byt všetky info o vašich pôžičkách či iných úveroch. Čiže ten kto schvaľuje nakoniec hypo, mal by si tieto informácie overiť. Finančný poradca Vám
poskytne možno viacero ponúk, ak by ste šli do banky, tak ta Vám dá len ich ponuku a tým pádom by ste museli obehat viacero bánk, preto je ten poradca rýchlejší. Keď tak ešte skúste overiť možnosť poskytnúť hypo priamo vo vašej banke, kde máte účty. Klientom dávajú občas vyhodnejsie ponuky (napríklad hypo bez poplatku, alebo vypracovanie znaleckého posudku zadarmo....)
Nemal by byt problem ziskat hypo, standard 80%, vynimocne 90%. Pre predstavu o max vyske hypo strop by mal byt cisty prijem za 8 rokov, cize ak je 1600 cisty plat tak okolo 150k (1600*12*8), ak hruby tak potom okolo 110k (1150*12*8), to su take informacne hodnoty v akych asi cislach sa mozete pohybovat.
Ak zaraba 1600e v čistom tak by podľa mna dostal aj sam slušnú hypo, záleží od toho, kolko potrebujete.. Slsp ma kalkulačku napríklad