Baby,co by ste robili s chlapom,kt nevie hospodarit?
Minul poslednych 30€ kt mame do vyplaty /pre niekoho sranda,pre nas realita/ mame 2deti kt plienkuju,su na um,vsetko maju ltt a on si dovoli zobrat posledne peniaze a minut na cigaretky a bohvie co este za 2dni, ja som "hola bosa" ide vikend,ani na nakup 😢 a ako bonus,co ma uz dorazilo prisiel s novym pausalom,za 36€ /este aj toto je problem,nevie povedat nie,kadejakym "odrbavacom" a akoby si nevedel vyratat co je vyhodne/ lebo vsak preco by mal platit len 15napr.
Riadi sa mudrym heslom kt zdedil od svokry-kupuj ked su peniaze,nie tovar,takze dakedy tyzden po vyplate cakame na moj rodicak ako na spasu,ja som z toho na nervy!naposledy som si kupila nieco na seba pre 3r o kadernicke atd sa mi moze len snivat
No je len malo moznosti - financie vyclenovat tyzdenne, zapisovat vydavky, aj vreckove - ak je prijem dostatocny. A ak nie je? Nerobit zo seba chuderu, co si nedopraje oblecenie a kadernicku tri roky!!! Ak chlap zaraba tak zalostne malo, ze na nic nevychadza, nech ostane na materskej doma a berte rodicak na druhe dieta a ty chod do prace. Nonsens, aby nebolo na jedlo 🙈
Alebo si pozical od svokry,vsak na dobru kupua aj tak som jej tie peniaze musela dat-kupit jeho vymysel
No funguje to u vas zaujimavo, kradol peniaze. ??? Ak to neslo normalnym rozhovorom, co tak napr. predat jeho pocitac za 30? Nemyslim naozaj, len by to bolo z rovnakeho sudka - rovnako absurdne...
Sadni si a napis si zivotopis. Ake male je to mladsie dieta? Vyplakat a ponadavat na nete je jedno, ale zmeny treba spravit doma. A neotehotniet zas, uplny zaklad, inak sa s toho nevymotate!
Tvoj muz je riadny kreten. A preco si vlastne s nim? Co prinasa do vztahu? Dobry otec asi tiez nebude ked ho nezaujima ze vlastne deti nemaju co do ust. Prepac ale nechapem preco si to nechala zajst tak daleko.... kazdy si je strojcom vlastneho stastia.
@anjelicek26 maly ma 3m
@mathias23072014 ani ja to nechapem,zo silnej zeny sa stala obyc troska,vsetko je to okolim,resp jeho rodinou,vzdy ho podrzia v tom co robi,je jedinacik
@matildax fu tak to nie :( Neviem, co poradit, jedine teda rozhovor, poriadny, cigy zrusit, hladat lepsie platenu prace, vyberat peniaze z uctu len TY, raz tyzdenne, hotovost vyclenit - na potraviny, na povinne ucty, na jeho cigarety a vreckove len ak vyjde zvysok... mozno to potrebuje vidiet, kolko treba... nie kazdy sa rodi financne gramotny, ale aby nebolo na jedlo detom a jemu je to jedno je otrasny pristup.
Tak v prvom rade kašli na kadernicku a oblečenie keď nemáš peniaze.. urob hneď po výplate nákup plienok a um na celý mesiac, takisto čo sa dá potravín a veci, ktoré treba doma.. poplat nájom, energie atď.. manželovi daj na cigarety na celý mesiac určitý rozpočet a zvyšok peňazí si schovaj hoci aj ku nejakej kamaratke, na potraviny a veci, ktoré ešte budete potrebovať počas mesiaca .. svokra má pravdu, keď ma peniaze nech nakupuje, problém je v tom, že vy peniaze nemáte.. rozpíš na papier čo kde platíš a koľko vám ostáva pre deti každý mesiac a ukáž to manželovi a povedz mu nech si uvedomí, že potreby detí sú dôležitejšie než jeho a nebolo by odveci prestať fajčiť..kvôli deťom..
Utekaj prec od chlapa, ktory nevie teba a vase deti zabezpecit!
A co keby decka nedajboze ochoreli??? Za co kupis lieky??
Problem nie je v rodine ale v nom, uz je to predsa dospely clovek a otec tak nech sa rychlo spamata, alebo sa spamataj ty a zbal mu veci a nech si ide naspat k mamicke.
@veronikaszabova uz aj toto som zazila,poziciavala som si na lieky
On je praveze super otec co sa tyka vztahu s detmi
@matildax ale po odratani uctov 600e na stravu a reziu zasa neni tak malo. Nie na dovolenky a vyskakovacky to nie je - ale aj tak? Ze neni na mlieko a plienky sa predsa nemoze stat :(
@matildax po zaplateni uctov 600€ a vy nevyzijete????
Napr naposledy doniesol domov nejaku super hadicu na polievanie travnika,samonavijaciu za 300€,normalna nestaci,ja som revala ako slon
Suhlasim, na slovenske pomery je 600e slusna ciastka na vyzitie, potom je to len na tebe urobit si poriadky s chlapom co ti kradne peniaze z penazenky a nehladi na potreby svojich deti a zeny. A co ti povedal? Preco to spravil?
@matildax no bohuzial sadnut, porozpravat, poriadne. Nie vycitky, ale logicke argumenty. Spravit si sumy na tyzden a co ostane navyse davat stranou - na hluposti.... s tych 600e mesacne tri roky!!! nevyslo na nic na oblecenie pre teba? Och joj to je cisty egoizmus tvojho muza - a uplne samonicenie seba samej :(
@anjelicek26 kazdy mesiac sa chystam na nakupy,ale ako pisem,tyzden po vyplate je na ucte 0 a z rodicaku zijeme mesiac,tak vies co si mozem z tych 200€
@matildax :( och. A to si vie ako obhajit, ze kupi taku nepotrebnu drahotu, ked sa vam stane, ze i na plienky nevychadza..
Ja by som sa ho asi opytala, ci sa hanbit nebude, ked pojdem po vyplate na jeden obrovsky mesacny nakup trvanlivych potravin a plienok, tak ako chodievaju romske zeny z najchudobnejsich osad, lebo vedia, ze ked nenakupia, co najviac za tie peniaze hned, tak ich ich chlapi prepiju a prehajdakaju..
@marllik to bude mozno na zaciatok riesenie :( Velky velikyyy nakup trvanlivych potravin a kozmetiky a na ovocie-zeleninu-maso-lieky bude musiet stacit mesacne ten rodicak.
Ja by som ľudí čo fajčia kým ich deťom nie je za co kúpiť jesť normálne zbavila svojprávnosti. Napríklad. Musel byť taký vždy, takže dve deti po sebe nebol asi dobrý nápad. Ako tu už padlo, hneď po výplate nakup plienky, mlieko atď, nech to nepreflaka. Len dufaj, ze časom nepríde exekútor, lebo somar si na cigarety a sprostosti napoziciava
tak to je situacia...a aky mate vztah vy dvaja..??stoji ti to za to aby ste zostali spolu...?je lahko napisat,aby si ho opustila,ale kde uz su deti,tak tam uz zena inak premysla...poznam to sama...uz si to aj niekedy skusila zobrat peniaze do svojich ruk a hospodarit s nimi ty..?ako by asi reagoval..?a ked nemate peniaze,potom sa ako sprava,ked nemate napr.plienky alebo mliecko..?ja mam doma presny opak,ten zase by len setril a setril,a aj tak neusetrime 😉
Prevziat opraty nad rodinnym rozpoctom