Dobry den chcem sa spytat s manzelom chceme ist do hypoteky v banke sme sa boli po informovat ci by tam bola nejaka moznost kedze mame 3 deti a manzel pracuje na dobu neurcitu v cistom ma mesacne 1200€ ja som iba na rodicovskom, v banke nam pani vipocitala ze 102 000€
by nam tam vychadzalo ale ze mi stahnu moj stary uver ktory sme dlzni este 12000€, rodinny dom dom na ktorom si chceme brat hypo.. stoji 90000€ v banke nam povedali ze potebujeme znalecky posudok .. ktory uz mame celkova hodnota nehnutelnosti tam vysla este vacsia ako zan pytaju .... co myslite mohla by nam byt schvalena?
(Mesacne neplatiteme nic nemame ziadne vydavky iba stravu a oblecenie detom)
@andrejka1974 no toho sa obávam že tam bude problém ten príjem
Nie som financak ale pri tom prijme + 3 deti + zena na rodicaku mi pride 100k nerealisticke
max.80tis pri tom prijme
ak je dom za 90tis tak dostanete 80% z tej sumy
@lukymelissa z toho viete vyžiť aj bez hypotéky?
@sasa1310 ano v pohode by sme to zvládali každý mesiac si odkladáme peniaze takže z toho čo si teraz odkladáme by sme platili hypo
@lukymelissa nezalezi na tom ci je hodnota vacsia banka vychadza vzdy z nizsej sumy, cize ak bude na kupnopredajnej zmluve suma nizsia ako hodnota domu banka bude ratat 80% z tej sumy
@butterflyeffect áno to viem... Ja som sa sa chfela iba uistiť či pri takom to prijme by bolo relane dostať takú vysoko hypo... Ale ako vidím tak nie🙁
@lukymelissa v banke ak vam vypocitali ze vam to z prijjmu vychadza tak ano-to je primarna navratnost. Len vam to nevyjde z hodnoty nehnutelnosti-sekundarna navratnost. Lebo na to aby vam dali 102000 potrebujete zalozit nehnutelnost v hodnote cca 128000. Ak dom stoji 90000 tisic (aj ked realne je hodnota vyssia) banka zakceptuje 90000 a museli by sa zalozit aj druha nehnutelnost aby pokryla tu hodnotu aby ste dostali 102000.
@butterflyeffect celková hodnota domu je 130000
@lukymelissa ale pisete ze kupujete za 90000 cize aj keby bola hodnota 5000000 banka bude pocitat 80% z 90000
@butterflyeffect ďakujem za info
skuste pozriet SFRB 🙂
@lukymelissa zalezi ako velmi bonitny ste. Moj muz zarobi 800 euro a dostal plnu sumu na dom. Skuste sa obratit na fin.poradcu ten vam pomoze
@lukymelissa musíte banke vedieť preukázať reálny prijem, co mate na páske, nie co mate na čierno doma v položke. Za mna je to málo.
@modrykolibrik 100% hypo sa už niekoľko rokov neposkytuje. Už je problem s tými 80%. Museli by založiť dalsiu nehnuteľnosť aby dostali plnú sumu
@andrejka1974 my máme rovnaký príjem,ale 1 dieta q ponúkali 220000, plus sme mali ešte hypotéku na druhý byt
Upozorním ešte na 2 iné a veľmi podstatné záležitosti, na ktoré je potrebné myslieť:
- ste 5, príjem pod 2000, budete mať hypo - máte dostatok rezervy, aby ste vedeli zafinancovať prípadné opravy na dome? Napríklad ak budete musieť vymeniť kotol, strechu a podobne. Budú financie na to, ak zrazu budete mať investovať pár tisíc alebo možno aj viac ako 10 či 20 tisíc?
- ak by sa mužovi niečo stalo, máte rezervu na to, aby ste splácali hypo a aj žili bez jeho plného príjmu?
To sú otázky, ktoré by ste mali mať s mužom zodpovedané a vyriešené.
ako sorry ale 1200 jeden prijem a hypoteka 90 000 pri troch detoch je nasaker ... teraz neviem kde byvate ak nemate vydavky len stravu ale hypoteka cca 300 eur +voda +elektrika+ plyn+ internet a televizor a ani si nevsimnete a zaplatili ste cez 500 eur len za dom .. potom skolka, doprava, strava, oblecenie a ste na nule
Vypočítali vám nejakú vysokú sumu hypotéky, jedine, že ste boli v banke, kde akceptujú aj RP ako príjem, ale aj tak sa mi to zdá veľa...inak z príjmu len 1200€ dá banka max cca 56 000€
@jaroslav81 RP je akceptovatelny prijem pre vacsinu bank v plnej vyske
Ak počítali 1200€ + 420 RP + 180 prídavky na deti... tak môže výjsť taká výška
@jaroslav81 pridavky urcite nie to neakceptuje ziadna banka, to uz je “davka”
@jaroslav81 prídavky sa nerátaju a materská len do výšky RP
Tak to asi ťažko, ja toľko zarobím a som sama, maximálne by mi dali samej 70 tisíc.
Dofinancovat môžte aj PSS. My máme hypo ale na 165 tisíc, len s úrokom 1,5% a hypo a pss dokopy platíme 680 eur.. a pri tomto úroku co je teraz môžte mat na tých 90 tisíc asi podobnú splátku ako ja :D plus energie, strava, tankovanie, kozmetika.. takže 1200e vám bude malo ..ja z toho ledva vyzijem sama, a to si naozaj skoro nič take nekupujem..nie to ešte vy s 3 deťmi..
Ale tak to je na vás 🙂 to je len moja dobrá rada
Dakujem vsetkym za blizsie info
My mame sice 2 deti, muz prijem 1300 eur, ja na RP a dostali sme hypo 105 000, ale ja uz ide do prace /uz cerpam D, ale tento plat sa neratala do hypo este/, takze schvalne sme to brali takto. Keby mam byt istu dobu este iba na rodicaku a muz v praci, ani nahodou by sme nesli do hypotéky. To by bol masaker.
Moj manzel o dost vyssi prijem ako Tvoj. Ja 800 v cistom. A nedostali sme.
Este mi napadlo, ze od 1.7. sa zvysuje zivotne minimum, takze pravdepodobne dostanete este menej ako teraz.
No neviem pri takom prijme vám ponúkajú veľmi veľa môj muž mal väčší príjem a nedali nám vôbec nič