Mám zmeniť zdravotnú poisťovňu?

29. sep 2022

Ahojte, minulý rok som mala rakovinu. Našťastie to bolo skoro objavené a zatiaľ je všetko ok, klop, klop... a keď som riešila vyšetrenia som stále narážala na to ze mam dôveru poisťovňu a ze musím ďalšie čakať na vyšetrenia a bolo mi viackrát naznačené že zla poisťovňa na vážnejšie ochorenia. Že áno na benefity sú dobrý ale keď príde na vážnejšie diagnózy tak bude problém... samozrejme som ostala v strachu že čo keď budem potrebovať niečo viac a kvôli poisťovni bude moje zdravie, život ohrozené... Takže meniť poisťovňu? Ak, akú? Mate reálne skúsenosti prosím, ale fakt Vaše skúsenosti s poisťovňami a najmä na vážnejšie ochorenia... Ďakujem 😊

jakoma
29. sep 2022

Zdravi ludia ostavaju v sukromnych poistovniach, ktore preplacaju benefity urcene pre zdravych, ludia s vaznou diagnozou ostavaju v statnej poistovni.

autor
29. sep 2022

@jakoma tak mi to bolo odporúčané

loginexistuje
29. sep 2022

ano treba zmenit na VsZP v takychto pripadoch jednoznacne odporucanie lekarov

melanta
29. sep 2022

Písala som to tuž už viac krát. Minulý rok, onko pacient, spolubývajúca čakala na prestup z Dôvery do VsZP z dôvodu, že Dôvera jej odmietla preplatiť drahšiu liečbu, lacnejšia jej nezaberala. Podľa lekárov z onkológie je to žiaľ jav, ktorí sa deje, že súkromné nepreplatia všetko. Stáva sa aj opak, že niečo zamietne všeobecná, ale to je drvivo nízke % oproti súkromným poisťovniam.

autor
29. sep 2022

@melanta ďakujem a mam brat aj manžela a deti? Celá rodina ci nie? Mam v tom dilemu 🤷‍♀️

slavka2010
29. sep 2022

Ahoj. Jednoznacne VSZP. Ja som bola onkologicky pacient a pred dvoma rokmi operacia chrbtice. Ani raz som nemala problem pri liecbe. Ziadny lekar ma neposuval ani mi nic neodmietli preplatit. Sme v nej vsetci aj manzel aj deti.

evica17
29. sep 2022

Isto ber všetkých, aj vo VšZP je peňaženka zdravia kde ti preplatia veci,tak ako dôvera,Union. A ak by sa im dačo náhodou stalo máš istotu že nedopadne ako ty,že budú musieť rok čakať na zmenu poisťovne a aj na liečbu

autor
29. sep 2022

Dievčatá, ďakujem

oli18
29. sep 2022

Moj kamarat prave kvoli operacii odisiel zo VsZP do Unionu. Ja kvoli kupelnej liecbe, kde mi prapadlo " A" z dovodu vela pacientov na mna za polroka nedosiel rad.

djv
29. sep 2022

My sme sa dostali do situácie kedy poisťovňa UNION odmietla onkologicky chorej dcére zaplatiť operáciu v zahraničí....hladala rôzne dôvody....pritom VšZP uhrádza všetko...to by bolo na dlhú diskusiu a vysvetľovanie. Záver pokiaľ nie ste vážne chorí netýka sa Vás to, nemyslíte na niečo také, ale keď nedajbože takáto situácia nastane rovno môžete predávať majetok....

miskakyska
29. sep 2022

..no len už je neskoro na prestup..tuším dnes bol posledný deň