dnes mi bol zablokovany ucet ked som sa sla informovat do banky tak mi povedali ze sa mam dohodnut s exekutorom....a pytala som sa ci mi moze vyplatit aspon zivotne minimum..na ucte som mala 145eur .....ked sa s nim dohodnem na splatkach moze mi pustit aspon to minimum????dakujem
Banka ti musí bez ohľadu na exekútora vyplatiť 95 al. 98 €, lebo na tie nemá on právo.
v banke si mozes poziadat 1 krat pocas exekucie o vyplatenie 99,..(neviem tu sumu naspamat), pokial si tolko mala pred zablokovanim uctu na ucte (co si ty mala)...potom uz len dohoda s exekutorom, ci to zaplatis naraz alebo ti on odblokuje cast penazi a zvysok sa bude stahovat pre neho...ale kym mas zablokovany ucet, tak sa ti vsetko stahuje prec (pokial suma exekucie je vyssia ako vsetko, co si na ucet navkladala) a teda sa ti nestahuje ani napr.splatka uveru, co moze sposobovat pri dlhsej exekucii tiez velke problemy...preto ak mas nahodou nejake splatky, tak tie plat v hotovosti priamo vkladom na uverove ucty a nie vkladom na bezny ucet...ak mas exekuciu vysoku a vies, ze nebudes schopna to v priebehu mesiaca-dvoch zaplatit, dohodni sa s nim na splatkach, nech ti zvysok penazi odblokuje, aby si mala aj z coho zit, pripadne potom este existuje radikalnejsie riesenie, ako to na chvilu oklames, ale toto ta v buducniosti dobehne, pokuial nebudes platit vsetko nacas, takto to robi polovica nasich "spoluobcanov" s exekuciami - penioaze si daj posielat na ucet niekoho ineho a na svoj vkladaj pre exekutora kolko mozes, ale bacha!!!on to neodpusti ani cent a ak ti dlh aj uroci, tak je lepsie sa toho zbavit co najskor☹ drzim palce
Ahoj, neviem, či už to máš vyriešené, ale na vyplatenie životného minima z jedného účtu jednorázovo počas trvania exekúcie máš zákonný nárok. Súhlas exekutora na to nepotrebuješ. Nedá sa to vybrať cez bankomat, musíš zájsť do banky, podpíšeš nejaké doklady (napr. vyhlásenie, že si si tento nárok neuplatnila v inej banke) a v hotovosti Ti vyplatia sumu 99,58 € (banka si ešte môže strhnúť nejaký poplatok). Je dobré mať pri sebe doklad o exekúcii (vypisuje sa číslo exekučného konania a meno exekútora).
Mozem sa spytat vyberal som si zivotne minimum pred dvoma tyzdnamy a ked pojdem zajtra co je prveho ci my ho daju?
@vladimir44 tak je to tusim kazdy mesiac moznost vybrat to minimum
A ako je to keď som PN?????
Ahoj. Minimum ti musi povolit exekutor aj bez dohody na splatkach exekucie. Poradili ti spravne skontaktuj sa s exekutorom.