Ahojte, som na rodičáku, kt. mi končí 4/2013..mám si podať daňové priznanie za r. 2012? Alebo mi ho podá zamestnávateľ, musím to podať, sú tam nejaké výhody, vôbec sa tomu nerozumiem, ďakujem
@simca06022011 prosim ta dokedy treba podat ziadost zamestnavatelovi, aby mi vypracoval danove priznanie (mala som len jedneho zamestnavatela a RP) a hlavne ci je to nejaky formular, ci staci poslat ziadost? dakujem vopred za odpoved
@strawberry17 je to formulár Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania dane, kúpiš ju v papiernictve. Je potrebné všetko vypísať a zamestnávateľovi zaslať najneskôr o 15.2.2013 😉
@strawberry17 tak ako pise tuto kolegynka🙂 alebo si niekde vygoogli a stiahni, alebo napis 🙂
Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania dane má aj mzdová účtovníčka (teda mala by mať), nakoľko táto žiadosť je súčasťou mzdového softvéru na spracovanie miezd. 🙂
Ak si nemala prijem, nemusis robit danove priznanie. Ale ak si zamestnana tak ho na tvoju ziadost moze vykonat zamestnavatel. Moze ti vzniknut danovy preplatok (po odpocitani odpocitatelnej polozky a danoveho bonusu), ale to uz musi vediet vasa mzdarka 🙂