Mám problémy s peniazmi

10. mar 2021

Prosim vas ako mam vyriesit moj problem s peniazmi.Vzdy ked dostanem vyplatu tak vsetko poplatim a na zivot mi zostava nejakych 100 e,stale som nutena si poziciavat a potom to zasa ide dokola,ze povraciam a nemam,ako sa dostat z tohto zacarovaneho kruhu?

sissy27
10. mar 2021

Prehodnotiť svoje výdavky. Čo sú skutočne nevyhnutné výdavky a čo je pre teba zbytočný nadštandard. Napríklad mobil - naozaj musíš mať 30€ paušál, nezmestíš sa do 10€ ?
No a potom zvýšiť príjem. Ak ti 1000€ mesačne nestačí, tak treba nájsť brigádu hoci len za 100-200€ mesačne.
Vymotať sa z dlhov je základ.

elizabet173
10. mar 2021

No jedine zvysit prijem, co je teraz zlozite, ale mozno nejaku brigadu v obchode ako zastup by si nasla. Predaj nepotrebne veci, alebo ponukni niekomu nejaku sluzbu - pecenie, upratovanie vchodov v panelakoch, vencenie psa, roznos letakov. Inak sa z toho nedostanes, 100 eur je prilis malo aj na stravu a hyg. potreby. Skus priskrtit aj na tej strave, aby si si poziciavala co najmenej. A obzeraj sa po inej praci. Ked ju najdes, co moze teraz trvat dlho, tak sa snaz si zvysit kvalifikaciu, aby bol plat vyssi

aurorastone
10. mar 2021

ak nekupujes blbosti a to co nevyhnutne nepotrebujes tak asi ti ostáva nájsť len lepšie platenú prácu aby si si vedela čosi usetrit 🤷‍♀️

pribinak
10. mar 2021

Skús rozpísať čo všetko platíš a aký máš príjem

maximilie
10. mar 2021

Kup si knihu (alebo pozicaj) ,,Kam miznú vase peniaze"
https://www.martinus.sk/?uItem=810113
Perfektna kniha!!!! Ja som zatiaľ len čítala rozhovor so spisovatelkov, a naozaj su tam skvele rady. Moj muž robi presne ako autorka pise, ja sa popri ňom ešte len učím. Napríklad, na začiatku vzťahu sme sa hádali, lebo som si dovolila prísť z obchodu s kúpenou taškou. Ci som normálna....????!!!!! A ja ze sak 0,10 centov, si normálny?
Dnes som uz tomu pochopila a nikdy nejdem do obchodu bez tašky, aj v aute mam asi 3 a krabice na nákup.
Na takýchto doslova centoch ludia prichádzajú o peniaze. Kupuj len v zľavách. Zniz si platbu za mobil,zrus programy v TV (niekedy sme.to volali káblovka, neviem ako to je dnes) v tej knihe ti vysvetli ako dokážeš usetrit aj 200eur mesacne

maximilie
10. mar 2021

A hlavne ,,prikryvaj sa s takou perinou, na akú mas"
Tzn. nekupuj si drahe veci v značkových obchodoch, neobjednávaj si jedlo, nechci sa voziť v najnovšom aute (tiez taky blbý slovensky zvyk, kto nemá audi alebo BMW je trápny 🙄 a tak si ľudia berú pôžičky na auta len aby sa ukázali ze na to ne,,MAJU")

autor
10. mar 2021

@pribinak prijem je 700 e, elekrika 120, pausal 20,satelit internet a tv 30,benzin 50,300 e pozicky

autor
10. mar 2021

@maximilie nekupujem si vobec drahe veci,nakolko nie je ani za co

pribinak
10. mar 2021

300e pôžičky, tak tu je pes zakopaný

No nič, čím skôr splatiť pôžičky. Ideálne je nájsť si ešte nejakú brigádu popri zamestnaní.

autor
10. mar 2021

@pribinak no kedze mam deti pri mojej praci je nemyslitelne mat este jednu,uz teraz nestiham

maximilie
10. mar 2021

Chapem, tak naozaj skus tu knihu. Potrebuješ internet doma? Ja mam mobil 16e aj s internetom
30 je dosť za satelit. Ja osobne televíziu k životu nepotrebujem

pribinak
10. mar 2021

Tak partner musí zvýšiť svoj príjem. 300 e za pôžičky je dosť. Neviem čo splácaš, ale nedá sa ti napr rozložiť si splátkový kalendar?

autor
10. mar 2021

@maximilie internet ano kvoli skole

maximilie
10. mar 2021

Ozaj si precitaj aspon ten clanok:
Narábať s peniazmi vedome. Veľa peňazí mizne ľuďom z peňaženiek nenápadne, najčastejšie ide o drobné každodenné výdavky, ktoré nemajú pod kontrolou. Volám to ekonomika všedného dňa. Míňajú nepremyslene a zároveň si nevytvárajú žiadnu rezervu, ktorá by ich podržala v horších časoch. Neraz robia nezmyselné veci.

Príklad z praxe: V nedeľu doma navaria, majú plnú chladničku jedla, no v pondelok idú na obed s kolegami, večer niekam von a v utorok jedlo z nedele putuje do koša. Prečo si ľudia v pondelok neberú do práce jedlo z domu? Je to „banalita“, ktorá dokáže ušetriť nemalé peniaze.

Aj ja som chodievala s kolegami na obed, veď nebudem trhať kolektív. No dva dni v týždni som si nosila jedlo z domu, rovnako aj môj muž. A len na tom sme dokázali ročne ušetriť 800 eur.

Ďalší príklad: Mnohí ľudia celé roky platia absolútne nevýhodný paušál alebo balík televíznych programov, ktoré ani nevyužívajú. Roky plynú, peniaze im tečú von oknom, ani nevedia ako. My sme po rokoch zmenili mobilného operátora, prešli sme k O2 a už len na tom sme dokázali ročne ušetriť 600 eur. To isté platí o poistkách, bankových poplatkoch a podobne.

andrej241
10. mar 2021

Pôžičky refinancovať do jedného znížiť si tak splátku alebo zmena prace

liljana
10. mar 2021

pausal 20,satelit internet a tv 30
mobil na kredit, internet optika za 10-12 eur, komunikovat co najviac cez whatsup(internet, wifi), slovenske tv vysielaju program na svojich weboch, tv dvbt antena, youtube = usetrene 40 eur mesacne

martinkatinka
10. mar 2021

V uvode si pisala, ze ti ostava 100€ na zivobytie, predpokladam stravu. V dalsim prispevku si rozpisala vydavky a prijem. Zle si pocitala......Ostava ti 180. Kolko clenov v domacnosti je? V prvom rade sa pozri na pozicky, ci sa nedaju zlucit. Potom pories znizenie tv a internetu, respektive pausalu. Urob si jedalnicek a nakupuj podla toho.

anna_maria1
10. mar 2021

A zijes sama? Nemas manzela/priatela?

autor
10. mar 2021
autor
10. mar 2021

@andrej241 nedaju mi nikde uver

martinkatinka
10. mar 2021

Nepotrebujes uver, ale refinanc... Ak mad viac poziciek, treba to zlucit do jednej, ak sa da

autor
10. mar 2021

@martinkatinka ja rozumiem co myslis,ale nikde mi ho nedaju nakolko som v registri

sona56h
30. júl 2022

Dobrý večer napíšte mi správu, viem vám s tým pomôcť.