Ahojte som úplne bezradná som 7 mesiacov nezamestnaná a uz nedostávam ziadne peniaze z up. Lekár ma vypísal na pn lebo som tehotná. otehotnela som uz ako nezamestnaná a neplatím si ani dobrovolné poistné. Mám nárok na neaky príspevok? prosím poradte
Dobrý večer prajem . som 12-tom týždni a som od novembra minulého roka nezamestnaná ked že mám len 23 rokov a žijeme zatial u mojich rodicov a mam tu aj trvaly pobyt ( len do porodu ) chcela by som vediet ci dostanem niejaky prispevok ked som na pn-ke.od socialky nic nepoberam len dietne v sume 35 eur lebo mam celiakiu.Ďakujem za odpoveď
@meggi23
Pracovala si na zmluvu aspoň 9 mesiacov? Ak áno, tak zruš PN, ktorú máš vypísanú teraz.
Chod do SP , prihlás sa na balík poistenia z vymeriavacieho základu 339,89 eur.
Príklad,
prihlásiš sa do SP 24.4.2012 a na PN novú nastúpiš 25.4.2012, zo SP Ti príde domov list kde máš zaplatiť poistné za jeden deň to bude cca 4 eurá. To ak zaplatíš tak počas PN budeš dostávať marodku 180 eur, a potom aj materskú cca 220 eur. Akurát je dôležité to ako dlho si pracovala ak si nezamestnaná od minulého roka od novembra.
ahojte aj ja by som sa chcela opýtať či mám nárok na pn. od roku 2010 do 19.02.2012 som bola zamestnaná u jedného zamestnávateľa, potom som 20.02.2012 nastúpila do druhého ale po mesiaci v skúšobnej dobe som dala výpoved teraz som v 7tt a doktor ma chcel vypísať na PN len neviem či mám na niečo nárok... platím si aj DNP to mi končí v 27.7.2012. Ďakujem za odpoved
Dobry ja by som sa chcela opytat pracovala som od oktobra 2011 do novembra 2012 ale som hned sla aj na PN aj mam dobrovolne pripoistenie ale Dr. ma chce uz vypisat ale ja som momentalne otehotnela a chcem sa opytat ze ked ukoncim v jeden den PN u obvodneho a hned nadviazem PN u gynekologa ci budem brat dve marodky alebo uz len jednu dakujem
PN je ale práceneschopnosť, ako nezamestnaná na to máš nárok? nezamestnaný predsa nemôže byť práceneschopný keď do žiadnej práce nechodí, či ako? my sme v poisťovni pre nezamestnaného poistenie PN automaticky škrtli, lebo nám bolo vždy prízvukované že človek bez práce predsa nemôže byť práceneschopný. tak ako sa to berie?
Normalne moze byt nezamestnany na PN.Ci ked je niekto nezamestnany ma imunitu voci chorobe? Ked je nezamestnany na PN,tak sa nemusi hlasit na UPSVaR,vsak co ak by bol niekto napr. po operacii a oni by mu nahodou ponukli pracu?Ako by sa asi dostavil napr.na pohovor?
ahojte kocky.moja situacia je dost komplikovana, nemam jasno vo viacerych veciach .ide o to, ze som cca rok a pol doma z uk,kde som legalne pracovala cca dva roky.za cely ten cas ,co som doma som bola vedena na urade prace a az pred mesiacom sa mi podarilo zamestnat sa na zmluvu, na dobu urcitu,na jeden rok.no teraz, otehotnela som a po mesiaci v praci/stale som v skusobnej dobe/ ma moj gynekolog hodil na rizikove PN.. od zamestnavatela asi mozem cakat vypoved,kedze som len v skusobnej dobe .. moja otazka znie.mam narok aj ked mi da vypoved na nejake davky PN? roky odpracovane v uk sa mi do toho pocitaju?za vase rady a hlavne postupy vopred dakujem.ani neviem ci mam zamestnavatelovi povedat co a ako alebo mam hrat mrtveho chrobaka.. do prace sa uz nevratim.
@danka35 nie, pretože nemáš trvajúce nemocenské poistenie a nie si ani v ochrannej lehote.