Dobrý deň chcem sa opýtať s priateľom čakáme bábätko zobrali sme si byt do podnájmu ja momentálne si vybavujem maródku lebo tehotenstvo mi už nedovolí pracovať priateľ je na podpore momentálne ale musí ešte bývalej platiť alimenty na deti Mali by sme nárok na nejaký príspevok z úradu práce príspevok na bývanie alebo hmotnú núdzu ? Ďakujem za pomoc.
@romana123456 netreba len drankať príspevky, ale poslať priateľa do práce … akú životnú úroveň chcete takto dopriať tomu dieťaťu ?
@romana123456 no jedine asi nech si najde priatel dobru pracu keď ma kopu deti 🤷🏻♀️
Máte nárok poslať ploditela do práce a popritom ho naučiť používať kondóm.
@romana123456 tehotenske poberas? ked si pracovala mala by si mat narok
a partnera poslat do prace aj na turnusy vyzivne platit musi
@mamina7070 tak muz ma robit nie len trtkat. ( pardon)
Muž nech ide okamžite do prace,aj keby mal zachody umyvat.. ma zavazky,tak nech sa stará...
@anjelicek26 tak.👏
No co ti na to napísať...ach jaj...myslím ale ze na nič nebudete mať nárok, ak dostaneš maródku..ta bude asi vyššia ako HN ..chod na úrad a tam ti budu vedieť povedať...ale pravdepodobne nepochodis..ak si pracovala, skus pozrieť ten tehotenský príspevok, keď sa narodí male tal kočíkovne okolo 800 to je tuším a potom ešte rodinné prídavky....ale tvoj chlap musí ísť do práce, ma záväzky...to ako chcete zit takto?
@romana123456 tehotenstvo ti nedovolí pracovať, ideš na PN. Takže si zamestnaná. Akú HN by si chcela poberať? tá je pre ľudí, čo nemajú ani minimum. Čo robí priateľ celé dni? nedokáže si nájsť ani brigádu? podnájom, alimenty, ďalšie dieťa na ceste.. hneď teraz otvorte profesiu a hľadajte.. pýtajte sa na Fb v skupinách.. výpomoc v reštauráciách? v nákupnom centre? rozvoz stravy?
Roboty je dosť len pankovi to asi vyhovuje sedkat doma a plodiť…to akú úroveň chcete zabezpečiť tomu malému ? Tipujem že sa tlačíte v garzonke alebo jednoizbaku…
@romana123456 Nemáte nárok ani na hnotnú núdzu ani na príspevok na bývanie. Ty máš plat, ak pôjdeš na PN budeš mať nemocenké. Muž má dávku v nezamestnanosti. (Vychádzam z toho čo píšeš.) Predpokladám že ak pracuješ že máš aj tehotenské.
Hádam by ste nechceli brať tehotenské + nemocenské za PN + dávku v nezamestnanosti + hmotnú núdzu s príspevkom na bývanie 😁😁
Muž keď vie robiť toľko detí nech ide makať.
Nie nemáte nárok. Pravdepodobne máš PN vyššiu ako hmotná núdza. Riešenie je aby priateľ išiel do práce.
Ježkove oči. PN,podpora,alimenty,nájom, ďalšie dieťa. Celé zle. Hmotnú núdzu asi ťažko keď si zamestnaná a on má podporu
preco PN? poziadaj zamestnavatela o preradenie, a ak taku moznost nema, tak ti patri nahrada mzdy vo vyske priemernej mzdy a mozes byt doma
to sa stále nájde na sk niekto kto verí našej užasnej socialnej hranol vláde o tom ako sa štát postara a kolko máme prispevkov , reči dost ale skutočnost je taká že nie
reálne nemáš narok na nič len čo ti tu baby pisali už nebudem sa opakovat
priatel musi makat aj dve práce proste ...
@sara07 nemyslim, ze ide o verenie.. ide vobec o tu drzost cakat, ze NIEKTO sa bude starat. ANI NEMA MAT NAROK na nic, clovek ma pracovat, ma si zarobit a ma si usetrit. Nema si robit deti kade tade, a potom drankat prispevky. Reci nereci... musi byt rozumnemu cloveku jasne, ze proste starat sa o kazdeho nie je mozne. To potom vsetci prestanme pracovat, odstanme doma a nech nam stat plati za to. A stara sa.
Presne vidno preco je u nas problem ist inym smerom ako tymto "socialnym", ked vsetci cakaju prispevky... pomaly aj na to aby vobec mohli zit. Prispevok ma dostat chory clovek, nemohuci, dieta = nie dospeli ludia, so zdravymi nohami a rukami.
@simca06022011 oni nakecaju že máte na všetko nárok ale neoveria si to , neoveria si že tam je xy podmienok
oni sa proste spolahnu že ano , stači im to
podstatné je spravne volia istoty
@romana123456 máte nárok na prácu
@sasa1310 presne tak,veď to nie je normálne,aby chlap,ktorý má vyživovaciu povinnosť a čaká ďalšie dieťa sedel doma a čakal na príspevky.Nechapem,ako si niekto s takým chlapom môže zakladať rodinu
To je troll
Chlap je postihnutý?.ak nie tak pracovať hocikde aj vo výrobe.A.kde ste mali hlavu v nohaviciach? Najskôr je práca ,byt, a až potom dieťa .A hlavne práca pre chlapa keď už dieťa má s inou..Ak sa jemu nechce pracovať a ty sa máš kde vrátiť tak po materskej ty do práce a chlap ostane na roidcaku s dieťaťom.
@romana123456 krasna kombinacia. co ti mam napisat. a ked ste plodili dieta ( prepac som zla) ste na toto mysleli ?
a zavisi aky mate prijem. od toho rozhodnu ci mate narok na HN....