Mám nárok na maródku, keď dám výpoveď a otehotniem?

lenka512
16. sep 2015

Ahojte chcela by som dať výpoveď v práci, pracujem tam dva roky a už to nezvládam, psychicky je toho veľa a v podstate je to aj fyzicky náročná robota. Stále som odchod odkladala, ale stali sa určité veci čo ma prinútili konečne tú výpoveď napísať....Hľadám si druhú robotu, ale keby sa mi náhodou nepodarí, mám nárok na podporu v nezamestnanosti, nechcela som to takto riešiť, ale keď sa inak nedá, samozrejme budem stále hľadať. No a k tej mojej otázke, keby náhodou otehotniem už po tej výpovedi, mám nárok na PNku? alebo čo tých 9 mesiacov, nebudem nič dostávať? Či len tú podporu 6 mesiacov? A keby otehotniem napríklad po troch mesiacoch na podpore?...A nie, nemôžem počkať, že otehotniem a pôjdem na PN z tejto roboty, lebo to čakáme už rok a nedarí sa, určite aj kvôli tej robote....Viem, že tu už boli podobné diskusie, ale neviem sa z toho nejako vysomáriť. Ďakujem veľmi pekne 🙂

majusqa77
16. sep 2015

ak otehotnies po skonceni pracovného pomeru, na materske narok mat nebudes. na PN je ochranna lehota 7 dni po skonceni PP. takze jedine urad prace a podpora - ak ti vznikne narok

dominika6
16. sep 2015

čo ak neotehotnieš cca do roka? ?prečo to berieš ako hotovú vec?
ak chceš odísť,odíd,ale najprv si nájdi inú robotu,aby si nemala hluché miesto...
ak plánuješ otehotnieť,vydrž v robote kým to nastane,potom pôjdeš na PN

safranca15
16. sep 2015

Ako pise dominika pokus sa otehotniet ked budes mat iste ze si tehu a aj tehu knizku v rukach chod na pn az do materskej ak by si ale dala vypoved a pracovala si ale na zmluvu tak ano narok na matersku by si mala lebo ak otehotnies do 2rokov od ukonceneho pomeru v kyorom mas odrobenych 270 dni tak narok mas ja som otehotnela 5mes po skonceni zmluvy a matersku som mala

bbroskynka
16. sep 2015

Ak chceš otehotnieť, nedávaj výpoveď. Ja som dala výpoveď a nevedela som, že som tehotná. Našťastie som bola v ochrannej lehote a tak som dostala materskú. Dovtedy som bola na podpore.