zdravim
od jula mam zacala robit, ale do jula som tento bola evidpvana na urade prace od zaciatku roka
mam narok na DB hned od prvebho dna v praci?
neni daka hranica, ktoru musim zarobit, aby som mala narok na DB? ( nejaka ze je, co musim za rok zarobit)
viete poradit ak by som od 1.7 cerpala DB, a nahodou kebyze nezarobim tolko penazi do konca roka ( je to len polovicny uvazok), ci musim potom statu vraciat?
dakujem
@mima1608 mam 500 netto
Ráta sa to z hrubej mzdy, musíš ju mať na zmluve uvedenú zo zákona
@mima1608 zmluva este len bude podpisana. takze mozem cerpat od 1 dna to je super vdaka
ak si davas mesacne uplatnit, tak ti mesacne v mzde daju taku vysku na aku budes mat narok je na to kalkulacka na webe a odvija sa to od hrubej mzdy, nikdy ti nedaju viac, proste tolko, na kolko mas narok
a nasledne v rocnom zuctovani este s ohladom na celkovy prijem mozu potom doplatit (to plati napr. ked ma niekto dlho PN/OCR a v mesiaci danom nemal dostatocny prijem zjednodusene)
Čistá mzda nieje podstatná. Daňový bonus sa počíta percentuálne (podľa počtu detí)z čiastkového základu dane.
To kde preboha robíš keď máš 500 netto ? Ved to nie je ani minimalna mzda.
@bejbypd pisem ze polovicny uvazok
Nárok naň je od prvého dňa. A na tých 140 eur treba mať tuším 900 eur v hrubom aspoň