Mám kúpiť rodinnú chatu?

26. okt 2022

Ahojte len ma zaujíma názor aj niekoho nestranneho 🙂
V rodine vlastní moja stará mama chatu , ktorá je v dobrej lokalite to znamena ze uloženie chaty je na súkromí, nie pri obytných domov, taktiež je neďaleko možnosť stravovania a v blízkosti je lyžiarsky vlek, tenisové kurty atď...
Chata má celkom fajn pozemok a ma prízemie a poschodie . Jedna vec tam však chýba a to je voda v chate nieje zavedená... elektrika áno.
Ta voda by sa možno aj dala poriesit.
Chatu vlastní moja stará mama , ktorá má však dve deti .... môj otec a jeho sestra moja teta ...
Samozrejme otec by odomna nič nežiadal na vyplatenie (to mi povedal) ale jeho sestra určite ved ma na to nárok. Rozmýšľam nad tým ci sa to oplatí v tejto situácii chatu odkúpiť vyplatiť tetu a chatu porobiť a prenajímať. Manžel je šikovný porobiť vie všetko.. išli by ste do tohoto alebo sú to veľké opletacky s prenájom chaty?
Viem ze na toto si musím nakoniec ajtak sama odpovedať ale predsa len ma zaujíma aj názor niečoho iného ďakujem krásne

deti95060810
26. okt 2022

investovať do nehn. sa vždy oplatí...

koniarova
26. okt 2022

Najprv by som si zistila tú vodu. Bez možnosti jej zapojenia by som nekúpila.

lucik194
26. okt 2022

ak to chcete na prenajom tak by som do toho isla, akuratne zavedenie vody je docela palka, lebo prenajimat tobez pripojky nie je dobry napd, plus k tomu kanalizacia, lebo zumpu pri prenajimani budes vyberat kazdy mesiac a to je 100 eur len tak

lucik194
26. okt 2022

este mi napadlo, zistite kde najblizsie je voda (pripojka), aby ste plus minus vedeli kolko navyse penazi musite do toho investovat
lebo vykopove prace a pripojka moze byt v tisicoch (ak je to daleko)

viestta
26. okt 2022

Ak nie je pobliz vodovod, kde by ste sa pripojili, tak potrebujete studňu a samozrejme aj žumpu alebo cov. Žumpu alebo cov určite ak tam nie je kanizacia aj keby ste sa pripája na vodovod. Ak to chcete ako investičnú nehnuteľnosť na prenájom, tak si najprv zistíte ako to je, a koľko to môže stať a co z toho vám obec dovolí.

dilino
26. okt 2022

A TY nemáš súrodenca píšeš že otec by ti to daroval. Ešte aby si nemusela vyplatiť súrodenca/súrodencov .Lebo by sa to neoplatilo. Ja som taká že od rodiny by som nekúpila a nevyplácala nikoho. Radšej by som si kúpila sama svoju chatu ak by som na to mala. Najhoršie je mať niečo od rodiny. A dalšia vec ked TI to tvoj otec daruje tak nikdy to nie je len pre nič za nič. Na starobu bude potrebovať pomoc a povie TI aby si sa o neho postarala ked TI prepísal chatu. Je logické ked niekto niekomu daruje niečo na starobu sa tak poisti opaterou. Nedávno tu na MK písala jedna žena podobne len jednalo sa o mamu a nakoniec z mamy vyšlo že dala to dcére preto lebo chce aby bolo o ňu na starobu postarane.DD obrovské poradovníky, súkromne DD drahé tak vždy sa to otcovi oplatí. Nehovorím že to tak bude ale scenár taký byť môže. A prípojka aj 4000 eur na vedľajšom pozemku teraz stával chlap dom a dali mu toľko na faktúru zaplatiť. Aj s výkopovými robotami. Potrubia zapojenie. Kopať studňu dalšie peniaze. Ked nie je kanalizácia tak vývoz žumpy tiež okolo 100 eur .To si treba overiť koľko to bude stať.

katuskapd
27. okt 2022

Môžem sa vyjadriť len k pripojke na vodu,bratovi ťahali len cez ulicu nejakých 7m a platil 5000e takže to išlo brutálne hore.