Baby dostala som sa do financnej tiesne. Mam 8800 euro dlh a splacam 166 eur mesacne na 8 rokov no potrebovala by som tu sumu znizit aspon na 100. Pozerala som ze su nejake spolocnosti otore tie dlhy vykupuju ci ako to nazvat? Alebo poradit ako sa da toho zbavit prip. Dosiahnut,ze mi to znizia aspon na tu 100 lebo teraz mi zmenili financie a s peniazmi nevychadzam. Teraz mam na ucte len 200 euro. Platim najom 200 (zaratana elektrika a internet), benzin,poistka na auto,strava,hygienicke potreby a este by som chcela usetrit aspon tych 150 euro. Neviete mi poradit?
@amelia000 2 mesiace. Mam to od nebankovky
Po prepocte, kde zaplatis dokopy skoro 16000 za pozicku 8800 mi doslo ze si to brala iba od uzernikov. Mas aj zmluvu? Co mas v nej?
@amelia000 mam to cez home credit
@amelia000 ten úrok bude max cca 20 percent... nepoznám legislatívu, ale môže to byť ok. Riešením je skutočne refinancovať to v banke, ALE:
- banka jej zrejme pôžičku nedá (preto zobrala úver od nebankovky)
- keba jej aj dala, nie je isté, že sa dá pôžička bez výraznejších sankcií splatiť (=refinancovať)
Tak si vybav nejaký spotrebak... Máš pracovnú zmluvu a stály príjem?
@danik1505 mam a spotrebak je co?
A mozem ziadat o refinancovanie ked som zaplatila len 2 splatky?
Po dvoch splatkach uz nezvladas platit??
preco si si nezobrala spotrebny uver od banky radsej?
Nemusíš refinancovat, to nie je hypotéka.. Choď sa spýtať. Sk ti vyjde normálny spotrebak, vyplat zlodejov a splacaj normálny úver.. M
@veronikaszabova zmenila sa mi situacia
spotrebak, ako baby pisu, je spotrebny uver v banke. Banka ma nizsie uroky ako tieto nebankovky, ale zvycajne ma aj prisnejsie podmienky na poskytnutie - a zrejme vedia, preco to robia, kedze ludia si beru pozicky sirinu marinu a potom to nezvladaju splacat. Ak ta zmena 66 e na splatke zachrani, tak tu pozicku mas neumerne vysoku vo vztahu k svojmu prijmu. To, ze je brana za nenormalnych podmienok (myslim tym urok v nebankovke) je dalsia vec. Ak mas trvaly pracovny pomer a teda stabilny prijem, zajdi do banky a opytaj sa, ci by ti vedeli poskytnut spotrebny uver a za akych podmienok a zrefinancuj ho. Este predtym si ale zisti, aky mas poplatok za predcasne splatenie v Home Credit, kedze urcite tam nejaky poplatok bude o tento poplatok sa ti navysi novy uver v banke (asi nemas na to, aby si ho uhradila cash) cize v banke budes potrebovat brat 8800 + poplatok.
riešením je zobrať si pôžičku v banke a nebankovku vyplatiť.....ale keďže nemáš potrebný príjem, v banke pôžičku nedostaneš......od nebankovky ti nikto pôžičku neodkúpi......jedine navýšiť si príjem, čiže nájsť si druhú prácu alebo lepšie platenú prácu, prípadne znížiť si náklady ....tam toho veľa nevymyslíš.....riešením je aj osobný bankrot, ale nie pri takejto výške , nemohla by si mať žiaden majetok.....hlavne s nebankovkou komunikuj, ak prestaneš platiť, tak sa nedoplatíš na úrokoch.....bez navýšenia si príjmu alebo zníženia nákladov to nevyriešiš.....
Zrejme si do toho skocila prirychlo. Pri uveroch vzdy treba pocitat s nejakymi neocakavanymi vydavkami. To je dost vysoka vyska uveru u nebankovky.
Aj keby si to chcela refinancovat, je tazke povedat aku zmluvnu pokutu by si musela zaplatit za predcasne splatenie. Prestuduj si uverovu zmluvu.
mozno este porozmyslaj aj nad tym, ci to auto nutne potrebujes. ak ho predas, mas dajaku sumu na ucte+mesacne ta mhd a obcas taxik vyjde menej ako naklady na auto.
Akú máš banku, ak VÚB, tak tá sa dá ľahko skombinovať s home credit.
Boze moj ako si mohla taaaaak sprosta a zobrat takyto uver????? Tieto financne skupiny si zapamataj,ti nikdy nechcu pomoct,ide im len o zisky a odrbavaju takych hlupakov ako si ty.
Auto potrebujem navyse je to stara rachotina za nu dostanem max. 200 euro. Peniaze som potrebovala pretoze som zariadovala byt. Druhu pracu som zvazovala ale kedze studujem a robim na smeny nikto ma nezamestna
HomeCredit myslím nemá až také vysoké úroky,ale určite máš lepší úver v banke,naj skočiť tam osobne a poradiť sa čo s tým.Prijem zrejme máš dostatočný ak ti vôbec aj Home dali úver.Pripadne ak nepochodis v banke,skús v HC odklad splátok.Pozicat si od rodiny na časť splatenia úveru nemáš možnosť?
na zariadenie ? ved dnes ludia nabytky vyhadzuju alebo postel kupis v ikea za par eur
Kolko mas rokov?
@pieksamaki 34
@loginexistuje ano lenze tam som musela vela veci kupovat potom sa mi pokazilo auto a uz sa to nabalovalo
Ak ti to pomôže, skús požiadať o odklad splátok covid - dľa zákona lex corona, malo by dôjsť k automatickému odkladu max na 9 mesiacov. Neviem, ako presne to má HO, na stránke majú 9 mesiacov, ak už sú braní ako súčasť VÚB a tým pádom aj banka, mali by poskytnúť odklad na 9 mesiacov, jediná podmienka je nebyť v omeškaní s mes.splátkou viac ako 30 dní. Skús si to poslať, ale zároveň rátaj po skončení odkladu s vyššou splátkou, preto by som si na tvojom mieste odložené splátky odkladala aspoň v tej sume 100€, získaš čas, a budeš mať po odklade na pár splátok. - https://www.homecredit.sk/odklad
a určite to nedávať nijakému Bonatu, ani Cost Control, väčšína bánk s nimi nespolupracuje, vypýtajú si nekresťanský poplatok za zastupovanie a miesto hradenia za teba a dohody zaplatia max 10% mesačne zo splátky a dostanú ťa do ešte väčších problémov!
Ja to vidim tak...ze najdi si brigadu..aj nocne smeny su...100 eur je naozaj dosiahnutelne...urcite to nepreplacaj dalsou pozickou....
Ja som tak mavali 3 roboty ked som bola mlada....jednu nocnu v tyzdni....okrem pokladni v bille..a slusnej prace v kancelarii....proste som tak chcela aby som skor splatila.urcite sa da aj dnes.
A ako dlho uz splacas? Co tak refinancovat?