Ahojte, NIE mojou vinou mam zablokovany ucet na 1600 eur cca, vcera som si to vsimla...aky je dalsi postup? Som na RD a zial nemam tolko penazi nazvys, osoba kvoli ktorej som sa dostala do tohto problemu, zomrela....co mam robit :( :( samozrejme to splacat mozem po castiach, ale absolutne neviem nic o exekuciach, komu sa mam ozvat atd...
Treba sa s exekutorom dohodnuť na splatkach
Čím skôr kontaktuj exekútora, určite tam je na neho kontakt. Všetko sa dá riešiť a čím skôr ho budeš kontaktovať, tým skôr sa to riešenie nájde. Držím palce!
Bolo dedicske konanie? Ak áno, ak si prijala dedičstvo tak nič iné ako splácať ti nezostáva
Začni tým že budeš kontaktovať exekútora, dohodni si splátky
Musel ti prist list od exekutora, ak nie, chod do banky, tam ti vedia povedat, kto presne ti ucet zablokoval a vies si zistit kontakt na konkretneho exekutora.
Dakujem Vam....list mi dosiel, rodila som, oplakavala...bolo to tazke! Uplne sa na seba hnevam, je to moja vina...urcite este dnes zajdem do banky..exekutorovi staci zavolat? Ste mile 😘
volaj exekutorovi, do banky zatial ist nemusis ak mas kontakt.
On ti povie ake mas moznosti a ako mas dalej postupovat
@kamowa presne toto som mala napísané len nestihla som to odoslať kvôli hovoru . A autorka čím skôr volaj dohodni na splátkach a popros o odblokovanie účtu
Exekútor zablokoval účet len tak? Žiadne info vopred? Žiadne požiadavky na zaplatenie dlhu?
@vulka áno, exekútor zablokuje účet bez predchádzajúceho varovania - logicky, keby ti dal exekútor vopred vedieť, že o týždeň ti blokne účet, tak si z neho všetko vyberieš, nie?
A výzvy na zaplatenie dlhu určite chodia, od veriteľa. Ale exekútor posiela info až po zablokovaní účtu. Resp. to sa už ľudia spamätajú a aj sami sa zrazu zaujímajú.
Volala mi postarka ( kamoska) ze mi prisiel list na moju adresu z exekutorskeho uradu...aj mojmu manzslovi hoci nema trvaly pobyt tam kde ja...moze upovedomit exekutor aj jeho aj ked s tym nic nema? Manzel zatial o nicom nevie :(
Trvalý pobyt s týmto nemá nič spoločne.
Snad nezablokoval ucet aj jemu :( je po nocnej spi...
@pribinak ja lenze preco prisiel na moju adresu list od exekutora mojmu manzelovi ktory ma tp inde
Na dedičskom konaní si prijala dlhy? Exe nezablokuje účet len tak so zábavy. Teraz už len komunikovať a dohodnúť splátky. Prečo by o tom manžel nemal vedieť? Všetko sa dá riešiť. Ak prišiel list aj manželovi tak aj o má nejaké dlhy?
Treba kontaktovať exekútora. Účet bude zablokovaný kým exekútor nedá pokyn na odblokovanie.
Manžela možnom kvôli bsm kontaktovali. Exekútor nemusí vedieť tp tvojho muža.
Bolo dedičské konanie? Alebo si rucila za niečo? Bohužiaľ keď ide o dedičstva a takéto záležitosti tam sa "neriesenie" nevypláca...
V prvom rade ihned volaj exekutorovi, nemusi ti to hned dvihnut (vlastns skusenost s exekutormi ) navyse maju cas... povedz mu, ze dostavad rodicovsky prispevok na ten ako na vsetky statne davky siahnut nemoze aby ti ich uvolnil. Ak mas matersku tu ti neuvolni celu ale iba cast nakolko na tu siahnut moze.. on da prikaz banke a ked ti pride rodicovsky s rodinnymi banka ti ich vyda. Ucet ti asi tak skoro neodblokuje, samozrejme zalezi na exekutorovi.. su aj normalny niektory. Treba mu povedat, ze chces splatkovy kalendar, budes musiet bud emailom alebo postou zaslat ziadost o splatkovy kalendar exe a uz len cakat na schvalenie alebo zamietnutie. Rodicovsky si daj ked tak zatial posielat sekom.
Choďte sa poradiť do Bezplatnej dlhovej poradne: www.pomahamedlznikom.sk - je tam pravnik, psycholog, ekonóm, všetko bezplatné, sú v každom okresnom meste.
Obetuj nejakú stovku na poradu s právnikom, poobzeraj sa v okolí a nechaj si poradiť. Najprv ti mal prísť nejaký exekučný titul, co, kto, koľko, kedy, za co a nie hneď obstaviť... A teda tebe... prečo aj chlapovi, porieš to radšej s JUDr.
áno, môže upozorniť exekútor aj jeho, nakoľko ste manželia a všetky záväzky a pohľadávky, ktoré vzniknú v manželstve sú spoločné. Tebe vznikol nedávno záväzok voči exekútorovi, tak áno, môžu aj manžela kontaktovať.
@maatuulka dakujem ... viem meno a nedvihol mi dnes....co sa tyka splatkoveho kalendara, on mi urci sumu alebo? Planujem to vyplatit cele do vianoc, mozno aj skor, len teraz bohuzial nemam nazvys :( zablokovany ucet je na 1600 eur np v liste ma ziada do 15 dni cez 700 eur...tomu nerozumiem :(
Držím palce ja som bola na rd a zablokoval mi účet. Keď som volala, že som sama s malým, že rada by som na splátky poslali ma do teplých krajín s tým, že kým sa to vybaví tak sa to aj zaplatí... Bolo to len 500 eur ale keď som mala príjem niečo okolo 220 zaboli😅
@natiblaskova ach to ma strasne mrzi..ono je to dlh mojej nebohej mamky, ale na moje meno...urcite sa pozabudla a z realnych 200 eur dlhu to takto narastlo :( ... bola velmi zodpovedna...snad mi povoli splatky :(
@natiblaskova povolil mi bez problemov , v pondelok uz aj odblokuje ucty 🙂
Tak máš exekúciu ty alebo iná osoba? Ak osoba, ktorá zomrela, tak tá exekúcia je tvoja iba preto, že si prijala dedičstvo. Mohla si ho odmietnuť. Ak si prijala dedičstvo vrátane dlhov, tak áno, musíš ich zaplatiť. Akože komu sa máš ozvať? Kontaktuj exekútora, s ním si dohodni postup. Komu inému asi. Pokiaľ sa nemýlim, na RD siahať nemôže, to nie je príspevok na starostlivosť o dieťa.