Mám ako slobodná mamička nárok na nejaký príspevok?

27. júl 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať som slobodná mamicka s pól ročným dieťatkom byvam u rodičov chcela by som sa spýtať že keby sa chcem osamostatniť do nejakého podnájmu či mám nárok na nejakú podporu od štátu alebo nejaké pomocné na byvanie keďže mám len 410 euro :( a zntoho sa vyžiť nedá ďakuje

pribinak
27. júl 2023

Máš nárok na výživné od otca dieťaťa

zooeynka
27. júl 2023

Kym nepracujes tak pekne sed u rodicov.

nelca0510
27. júl 2023

Ale ono je to rodičovský príspevok,nie normalna výplata ako keď chodis do práce. Ako píše @pribinak ,narok máš na výživné od otca dieťata

panonia
27. júl 2023

Asi bude najrozumnejšie šetriť a až keď nastupiš do práce až potom rieš samostatné bývanie.

syslik81
27. júl 2023

bohuzial stat ti nepomoze a najst podnajom s dietatom tiez nieje lahke .. pokial mozes ostan u rodicov ziadaj vyzivne a setri co sa da

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
27. júl 2023

https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/na-aku-financnu-pomoc-mam-narok-ak-som-slobodna-matka-2/#post-86559068

dnešná podobná téma.. ak nie tvoja..

otázne je, či slobodnej mamičke s polročným dieťatkom s minimálnym príjmom niekto poskytne svoj byt..

sissy27
27. júl 2023

@syslik81 bohuzial? Hadam chvalabohu… ja neviem kde sa v ludoch stale berie toto presvedcenie, ze stat sa ma starat… a najviac by chceli ti, ktori do statnej kasy odvedu za svoj zivot najmenej…

syslik81
27. júl 2023

@sissy27 ano bohuzial-ja pisem za seba a nie za teba .. svoj nazor mam tak mi ho neber a nesnaz sa ani disktovat somnou na temu,kt tu nepadla... kiezby sa zenske drzali temy a nemudrovali jak babky na trhu

samimami777
27. júl 2023

A za čo by si chcela platiť podnájom ? Nikto nedá nezamestnanej slobodnej matke byt do podnájmu ktorá je čisto o štátnych dávkach. Na to potrebuješ prácu so slušným platom a dobou neurčitou to nieje holubnik, naviac aj našetrené na zábezpeku (niekoľko mesačne nájomné) to je väčšinou okolo 1000€ +. Aj to je pre slobodné matky nie vždy ľahké a majú problém vôbec dáky podnájom zohnať .... Aj keby si žiadala o sociálny byt , stále musíš mať nejaký príjem a stále musíš zaplatiť zábezpeku. Štát ti nemá čo platiť. Ak sa chceš osamostatniť treba žiadať výživné od otca a ak si v zlej finančnej situácii dať čo najskôr dieťa do jasličiek na to sa tuším aj dá vybaviť od štátu príspevok dokiaľ nemá dieťa 3 roky a pracovať a našetriť na osamostatnenie sa.

alickapusinka
27. júl 2023

@sissy27 TY ako vieš že odviedla do štátnej kasy čo najmenej. Našich čokoládových spoluobčanov štát podporuje ale že sa pýta slobodna mamička už čo by odrazu by chcela. Tak čokoládový odvedú koľko do kasy a ešte sa to len narodí a už je to invalidne a štát ich dotuje . To iste by si nepísala keby sa to pýtala čokoládová spoluobčianka tuto istú otázku. A už ked sme pri tom koľko že si za ten tvoj život dala do štátnej kasy ked si premúdrela.

draik
27. júl 2023

@alickapusinka
Nech sa páči, môžte si vyskúšať život danej menšiny v praxi. A potom porovnať, či tá pomoc od štátu stojí za to resp. či predsa len nie je lepšie nebyť danou menšinou a využívať bežné možnosti života.
O deti sa v prvom rade starajú rodičia a až keď z nejakého vážneho dôvodu nemôžu, nastupuje v obmedzenej miere štát. Je každého slobodným rozhodnutím mať deti, zároveň je to však zodpovednosť.

sissy27
27. júl 2023

@alickapusinka pracujem vyse 20 rokov, nikdy som nebola nezamestnana viac ako dva tyzdne alebo nepracovala na cierno, dokonca som necerpala ani rodicak (ako slobodna matka, aby bolo z coho platit strechu nad hlavou miesto fnukania, ze stat sa nestara) do statnej kasy som odviedla teda celkom slusnu sumu. Presne vycislene to nemam ale keby som si dala trosku namahy, tak by sa to dalo celkom lahko zratat (aj ked preco zrovna tebe by som sa mala spovedat zo svojich prijmov, ze? ) Este nejake pindy moja zlata??
A zavidis nemakacenkom ich “benefity”? Nikto a nic ti nebrani zit rovnako. Mne by zivot v osade bez vody, v odpadkoch, so svrabom, bez moznosti naozaj si zivot uzit, nevyhovoval, takze ano, pracujem a zial aj z mojich penazi su dotovani takito a im podobni bez ohladu na etnikum.
Slobodnu mamicku neoplodnil stat, ani jej dieta nepridelili nasilu, dokonca aj toho partnera si pravdepodobne vybrala sama, bude dostavat cele tri roky matersku / rodicak, rodinne pridavky az do 26 rokov veku dietata, dostane urcity financny obnos len za to, ze porodi, stat bude za nu platit socialku, zamestnavatel jej bude musiet drzat miesto (ak teda nejakeho ma), moze dat dieta do jasli / skolky, nadalej poberat rodicak a zaroven sa zamestnat… za mna poskytuje stat tych benefitov celkom dost (na rozdiel od vacsiny inych krajin).

@syslik81 ja ti tvoj nazor neberiem, ale porodit dieta je dobrovolna aktivita a da sa dokonca vybrat s kym dieta splodim a v akom zivotnom obdobi to bude… takze zodpovednost a starostlivost je na rodicoch, nie na state.

zmrzlinka2021
28. júl 2023

@syslik81 veď aj ty si štát, začni ju podporovať. Štát sme my, všetci, každý z nás môže byť donorom

autor
28. júl 2023

@sissy27 ja som sa len slušne opýtala 🙂 v živote som to ľahké nemala 🙂 áno pracovala som normálne 🙂 ohľadom pristela sa vyjadrovať nejdem to by bolo na veľmi dlhu debatu a ľutovať sa tu nepotrebujem dieťa som chcela nikdy v živote by som nedokazala ísť na potrat 🙂 staram sa o neho ma všetko čo potrebuje 🙂 ja som sa len spýtala 🙂

syslik81
28. júl 2023

Tu sa uz nemozes pytat..lebo na konovi ma kazda dokonaly zivot,s dokonalym manzelom a perfektnymi detmi a zarobkom... ale ktohovie ako je to mimo virtualny svet🫣🤣

syslik81
28. júl 2023

@zmrzlinka2021 keby som zila a pracovala na sk odvadzala by som dane a z nich radsej prispela na matku kt sa zivot v sekunde zmenil ..kedze nema krystalovu gulu a nevie ako dopadne s muzom.. ako priapievat na platy politikov a ich nezmyselne vydavky... slovenako je vraj krestansky stat ,ale jedine co tu viete je odsudzo at.. hod kamenom ak si bez viny.. nieje to tak neako? Alebo nimdy nevies kedy ty budes v podobnej situacii

lonely66
28. júl 2023

autorka. nemas narok na nic viac, ako ti tu pisali zeny. tak, ako uvadzaju. zodpovednost je na strane rodicov.
vy, co lutujete ciganov, nemam slov. uz len take postarky, ktore im nosia "almuzny" by vedeli rozpravat. alebo zeny pracujuce v SP. ludia, ktori cely zivot nic nerobili, dostanu viac, nez mnostvo dochodcov, ktori maju odpracovanych 30-40 rokov a to tvrdou drinou. tolko jednou-dvomi vetami k obhajovaniu ubohych mensinovych skupin. uz vyssie som napisala, biely, cigan, cinan, ukrajinec, je mi jedno kto, pol roka podpory alebo socialnej davky a na dalsie si par rokov odpracuj. inak ich nikdy nevyliecime z poberania davok a z rodenia deti. co je horsie, mnohokrat primitivov, lebo vieme, ako sa to tam piate cez deviate krizi.
opytam sa: preco v tomto pripade nie su zodpovedni rodicia? preco sa im tolko pomaha? financne napriklad. vyclenuju sa kadejake poverene osoby, ktore ich maju "vzdelavat", asistenti pre fakt primitivne deti, a to preco? a tiez vsetko sa hradi z nasich penazi. a toto trva roky rokuce. roky vykrikuju, ze su diskriminovani, ja osobne zastavam nazor, ze diskriminovani sme my, ostatni. pri tom vsetkom, co sa dava mensinam.
prepacte, ale fakt som musela.
a k vyberu partnera. nikdy nehovorte nikdy a nikdy nehovorte hop, kym nepreskocite. pretoze sa moze stat (neprajem to nikomu), ze aj ten najdokonalejsi partner a otec sa zmeni. ze mu nieco svihne v hlave a zrazu sa vam cely zivot zosype ako domcek z karat.
ano, vyber partnera dolezity je, ale je mnozstvo chlapov (aj zien), ktori sa dokazu chrumkavo spravat aj 2-3 roky a potom ukazu svoju pravu tvar. a dovercive zeny vobec nemusia byt zle. len jednoducho doverovali a verili danemu vztahu. a potom zistili, ze je to inak. neodsudzujte, kym nezijete v topankach tych osob.

alickapusinka
28. júl 2023

@draik v poriadku dakujem za upozornenie.

panonia
28. júl 2023

Každé mesto/ dedina ma socialne byty, ako máš na to nárok len su väčšinou obsadené a musíš tam platit energie a to Ti z materskej naozaj nič nezostane. Ako slobodná matka máš dlhšiu matersku o pár týždňov ale to možno už vieš. Ak by mi rodičia občas pomohli a dieťa by na mna nebolo velmi naviazané išla by som aspoň na polovičný úväzok.

julish
28. júl 2023

@alickapusinka koho myslíš cokoladovymi? Romov? Sky príspevok je viazaný na etnicitu, prosím ta o fakty, keď už si sa rozhodla prispievať k nenávisti. Dik

zmrzlinka2021
28. júl 2023

@syslik81 my prispievame. Nečakané na inštitúcie ale peniaze samy posúvame, kde vidíme význam . Mne ako dieťaťu tiež ľudia prispievali. Takto to má fungovať. Nie čakať na inštitúcie.

zmrzlinka2021
28. júl 2023

@lonely66 ja sa necítim diskriminovaná. Ak môžeš pomáhaj a nepindaj a nezavid rómom. Nechcela by si tam žiť

lonely66
29. júl 2023

@zmrzlinka2021 pomaham. ale ludom, ktori si to zasluzia a ktori prisli do problemov z inych dovodov. nie ludom, ktori pre nas stat neurobili ani hovno a/alebo zneuzivaju a vyuzivaju na kazdom kroku.