Mám ako rozvedená matka šancu získať hypotéku?

8. jún 2023

Dobry den, s manzelom ideme od seba, mojim zelanim je ho vyplatit z bytu-polovica predstavuje okolo 47000. Zvysna hypoteka na byt predstavuje cca 26000. To chcem splacat vylucne ja. Otazka je, vysla by mi dalsia hypoteka ked mam dve skolopovinne deti, cisty prijem 950, vedlajsi prijem na dohodu okolo 400-450€(robim jazykove korektury). Plus vyzivne zo strany manzela ratam cca 280€. Mam z toho hlavu v smutku ciby mi vyslo na vypkatenie ex plus ak ano,ciby som sa nedostala na mesacne splatky 400 a viac eur. Mam 39rokov.

veselo_neveselo
8. jún 2023

Skus si spravit predbezny obraz na nejakych online kalkulackach. Najdi fin poradcu, nech ti spravi simulaciu - on bude poznat podmienky bank.

vero96
8. jún 2023

oslov fin. poradcu, alebo zajdi priamo do banky. Oni budu chcieť prijmy, vydavky a nacenia Ti sumu, kt. Ti výjde. Aj keď s aktuálnymi urokovými mierami, je to dosť bieda. kedže sú veľmi vysoké, poskytované sumy sú nižšie..

aduskatt
8. jún 2023

Záleží aj od hodnoty nehnuteľnosti, ktorá by sa zakladala, ale vychádza to. Splátky okolo 150 eur. Je to za predpokladu, že nemáš nikde inde žiadne iné úvery (povolené prečerpanie, Kreditka,.....)

tosomja
8. jún 2023

Keď máš tpp a splnas podmienky, dajú ti úver. Výživné sa do toho nepočíta, aspoň ja tak viem.

autor
8. jún 2023

@aduskatt hodnota bytu je predpokladam okolo 145000, hypoteku na tento byt sme brali s manzelom spolocne, zostava nam splatit okolo 26000, ale to by som na seba prevzala ja, kedze zostavam v byte

aduskatt
8. jún 2023

@tosomja tak nevieš dobre, sú banky, ktoré akceptujú aj výživné, niektoré v plnej výške, niektoré len časť z neho

autor
8. jún 2023

@tosomja je to komplikovane, ja som rok a pol szco a dari sa mi, len kvoli necakanemu rozvodu som poprosila byvaleho zamestnavatela o moznost vratit sa do povodnej prace a mam am nastupit v auguste alebo sept., a podla mojho nazoru najskor znova to bude pracovny pomer na dobu urcite...ale nenavyberam si, ja v podtstae potrebujem uver na vyplatenie manzela

tosomja
8. jún 2023

Najlepšie je ísť do banky sa opýtať.

aduskatt
8. jún 2023

Ak vychádzam z toho, čo si uviedla v otázke, vyjsť by to malo. Zamestnaná musíš byť najmenej 3 mesiace, ak nedokážeš preukázať príjem z Daňového priznania v dostatočnej výške

autor
8. jún 2023

@tosomja uz som si dohodla strenutie s financnou poradkynou

aduskatt
8. jún 2023

Ak máš stretnutie so sprostredkovateľkou, ona Ti zodpovie všetky otázky🙂

nikolka1986
8. jún 2023

Poznám fakt dobrého poradcu, ak budeš chcieť kontakt tak napíš správu, nám dosť pomohol.

nikolka1986
8. jún 2023

Ale určite by som to riešila hneď, lebo po 40-tke sú podmienky prísnejšie.