Mám 18 rokov a potrebujem rýchlo zohnať úver

23. jún 2022

Dobry vsetkym.
Mám 18 rokov a chcem úver rychlo lebo babka je velmi chorá a neviem ze co s nou bude. :(
Ukoncil som pred 2 dnami SOS-ku.
Nepracujem este ale som schopny platit úver.
Potreboval by som niake rady ze kde mám zobrat co najrychlejsie.
Vopred dakujem za rady.

melanta
23. jún 2022

Bez príjmu nikde. Všade potrebuješ mať príjem minimálne 3 mesiace, oficiálny.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
23. jún 2022

@cocolino234 áno, máš pravdu, možný invalidný alebo napr. opatrovateľský som ma nenapadol.

sissy27
23. jún 2022

To je z nejakej príručky Ako sa dostať do problémov hneď na prahu dospelosti - úvodná kapitola, alebo o čo tu ide?
Koľko peňazí si potrebuješ požičať?
Ako ťažko chorej babke pomôže, že ty si vezmeš úver? Vylieči ju to?
Z čoho chceš splácať úver, keď nemáš prácu a príjem?

@cocolino234
@melanta baby, nevyznám sa, ale ako študent sš môže poberať ID / opatrovateľský? Školu skončil len pred dvoma dňami a ešte do konca augusta bude evidovaný ako študent (ak sa teda náhodou nezamestná).

melanta
23. jún 2022

@sissy27 nemyslím, že ako študent SŠ mohol mať tieto dávky, ale v dávkach sa nevyznám až takto, len som reagovala na to, že tieto dávky vedia banky akceptovať ako príjem. Hoci pri 18 ročnom by podľa mňa veľmi váhali. A s tým úvodom tvojej reakcie súhlas. Úprimne, ja ani neverím, že chce peniaze na babku, skôr by som odhladla, že si chce kúpiť auto alebo niečo, bez čoho sa dá žiť. Akože začať život úverom a bez príjmu, to je cesta do pekla.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
23. jún 2022

@melanta
@cocolino234 mne to logicky nevychádza, keďže je študent a vyživovaciu povinnosť majú rodičia. Ak nežijú, tak by bol na mieste ten sirotský. Po ukončení školy a ak sú na to dôvody, tak by mohol byť nárok na ID. A opatrovateľský je predpokladám naviazaný na to, že niekoho opatruje - teoreticky babku, ale to sa zas vylučuje s denným štúdiom a pochybujem, že by to mohol poberať ako neplnoletý (18 asi nemá dlho).

melanta
23. jún 2022

@cocolino234 áno, sirotský je reálny. Ale ak má 18 a skončil SŠ a nepokračuje na VŠ, tak mu prestane byť vyplácaný podľa mňa.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hellwant
23. jún 2022

@cocolino234 este môže usť na nadstavbu, aj to sa ráta, nielen VŠ

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz