Málo peňazí

13. nov 2024

Ahojte,neviem ako vy ,ale mne sa zdá že každý niekam chodí ,mám už tri kamarátky ktoré boli v Dubaji nedávno,druhé si chodia stále ku kozmetičke atd ,v obchode tiež ľudia plné košíky,v správach sa dozviete že dôchodca má 400 000 ,človek je rád že pri dnešných cenách má čo do úst ,každý deň keď som v obchode len pozerám na ceny aké sú vysoké ,nechápem kde ty ľudia berú na také dovolenky,nákupy a pritom sú to obyčajní ľudia,ja im nezávidím len rozmýšľam aký príjem človek musí mať aby si vedel aj niečo iné dovoliť okrem prepočítavania peňazí na stravu

elenajezova
13. nov 2024

Ja som tiež zhodou okolností bola v októbri v Dubaji, ale úr cite si nemyslím, že mám kopec peňazí. Jednoducho vydalo, tak som išla... A bol to krásny zážitok. 😊

zic
13. nov 2024

Mozno ti co boli v Dubaji si nasetrili... alebo zarabaju viac (z hocakych dovodov).. Tak si urci priority - ak su to peniaze, tak sprav vsetko pre to, aby si ich mala viac.
Ak mas ine priority, tak nech ta to netrapi, snad si stastna pri dosahovani tych vlastnych priorit.
K prijmu - ak maju 2 slusny bratislavsky prijem, tak aj na plny kosik maju aj na dovolenku...

tiezjedna
13. nov 2024

Ty si si pozliepala dokopy pár informácií, ktoré samé o sebe nič nehovoria, ale tebe hodili nepríjemný výsledok. Dám ti radu - vôbec sa nad tým nezamýšľaj. Ži si svoj život a snaž sa v rámci svojich možností žiť naplno. Ak sa ti tie možnosti zdajú príliš obmedzené, tak s tým skús niečo urobiť, ideálne navýšiť príjem, aby si si mohla dopriať viac

ivik4
13. nov 2024

Prosim Ta nechaj to tak, dovodov moze byt naozaj vela. Dedenie,vyhra, vysoke postavenie v praci , praca na cierno...

luccija
13. nov 2024

Máš takú prácu ako kamarátky?zaplatil im to priateľ, dlho šetrili, možno máš niečo ty čo ti ostatní závidia.Toto porovnávanie ti neprinesie nič dobré.Dubaj a letenky kúpené vopred nie je finančne náročný.Letenky do USA stoja jeden priemerný nižší plat

alkoholik
13. nov 2024

Dubai letenka stoji 100€ z Vienna chodim aj 3 x do roka.
Napr do predrazeneho Chorvatska nikdy...

veklipo
13. nov 2024

2 VS skoly a dlhe roky samostudia, tvrdej prace pre medzinarodne firmy, vstavania kazdy pondelok o 03:00, aby som bola o 06:00 na letisku, praca do 20:00, na hoteloch hodiny stravene na online jazykovych kurzoch. Dnes z toho cerpam. Iked urcite sa nepovazujem za bohatu. Akurat mam vsetko, co potrebujem a co mi robi radost.
A neodpustim si poznamku na slovensku vladu - banda, ktora nevie ani 1 cudzi jazyk, v medzinarodnych firmach by tak max scartovali papiere. Tak tito ludia si hovoria "odbornici'' a aj oni mozu do znacnej mieri za to, kde si teraz ty.

elviku11
13. nov 2024

Vieš o tom, že peniaze určujú tvoj osobný pociť šťastia len do určitej hranice? Všetko "nad" ťa už neurobí viac šťastnou, je to o nastavení mysle 🙂 To, či si šťastná a spokojná je v tebe, vo vnútri. Nesúvisí to nijak s Dubajom

thirstymonk
13. nov 2024

Ja zarobim priemerne tritisic eur mesačne... a aj tak nemôžeme neviem ako vyskakovať. Pritom nemáme nič. Ja idem raz za mesiac do barbera za dvacku, manželka ide na pedikuru a do kaderničky raz za kvartal.
Nemame doma ani saunu, ani zlate kľučky, ani nežereme kaviar... Neviem, kde tie prachy miznu.

Ale všimol som si, že ceny pošli brutalne hore. Arabesky a kremove figurky, čo je pre mňa symbolom vianoc od skoreho detstva... pôjdu bokom. Nieže by som nemal 11,50€ na kremove figurky, ale možem nasrať za take prachy kupiť taku blbosť.

11brano11
13. nov 2024

Tu je rada ako na to: Pracovať, zarabat, šetriť, investovat, užívať si 🙂 Inak, Dubaj nie je až taká drahá dovolenka

andaluzia12
13. nov 2024

@autorka Dubaj v pohode otočíš za 1000€ na osobu na týždeň.. bola to pre mňa asi najlepšia dovolenka …

zuzinabila
13. nov 2024

Koho si volila? Ked sucasnu vladu,tak ti treba. Ked niekoho kto by krajinu viedol dobre,tak trpezlivost,mozno pride zmena😁

hellwant
13. nov 2024

Zas plne kosíky? Tpto je fakt trapne. Ked niekto robi tyzdnovy nakup asi nebude mat 6 rozkov, 1 tresku, 1 mlieko, 1 jogurt, 1 parky, 1 cherry paradsjky a 2 banany.
Preco sa porovnavas s dôchodcom, ktorí ma zo 40 rokov odpracovane, rodicov ma mrtvych, iste zdedil byt, ci pozemok a mohol predat. 😏 Fakt toto neries.
Co sa tyka kamaratok- nasetrili- mozno viac zarobia, zobrali pôzicku, vyuzili zlavy a neboli v hlavnej sezone ci ak boli s priatelom, tak on mohol zacvakat....alebo robia na ONLY FANS, to musis ty vediet? 🤷

hellwant
13. nov 2024

@veklipo suhlas, dobačovali nás.

1ryba
13. nov 2024

Poradím ti. Nezáviď, makaj, vzdelávaj sa, alebo podnikaj. Tam máš cestu. Ale ono to nejde doma z gauča. Je to drina. Takže menej ľutovania sa a viac vynaloženej energie na podstatné veci. A budeš aj ty mať plný kôš aj dovolenku aj čo to ušetrené.

zuzubb007
13. nov 2024

Však odložis 100 eur mesačne a môžeš ísť do Dubaja, na to netreba zarábať mega môže si to dovoliť aj človek s bežným platom, tak niekde robíš chybu

1ryba
13. nov 2024

Inak takéto vyplakávanie počúvam najčastejšie od ľudí, čo nemajú žiadne alebo mizerné vzdelanie a ani pracovať sa im veľmi nechce. A učiť sa niečo nové už vôbec nie. A potom od žgrlošov, ktorí majú pekný príjem, ale aj tak im je všetko drahé, kupujú všetko najlacnejšie aj keď nemusia a pre euro by si dali dieru do kolena urobiť.

milanemila
13. nov 2024

Jedina osoba kt moze za to ako zije a kolko penazi ma si ty sama, tak ak sa ti zda ze zivoris, tak sa skus zamysliet a nieco zmenit 🤷🏼‍♀️
Ano ludia maju peniaze a ist do dubaja nie je v dnesnej dobe ked kupis letenku za 120e ziaden luxus.

milanemila
13. nov 2024

@1ryba suhlasim a este potom citam v diskusiach ako je vysoka skola precenovana a naco vlastne je 🙈 no napriklad mne s muzom na to, ze nemusime prepocitavat nakup v potravinach a ideme aj s 2 detmi na dovolenku, ked potrebujeme oddych 🤷🏼‍♀️

katica06
13. nov 2024

Čo zase máte s tými plnými košíkmi.
Riešenie, nechoď do obchodu každý deň ale raz za dva týždne a keď budeš nakupovať budeš mať plný košík aj ty.

elviku11
13. nov 2024

@katica06 máš pravdu, za dva týždne sa toho nazbiera :D

katica06
13. nov 2024

@elviku11 chodím na nákup raz za týždeň pre seba(4členná rodina) a pre našich (3členná rodina) samozrejme plný košík cez 100€ a potom taký ako autorka a podobný čumia do košíka človek až im z očí vyčítať čo si o mne myslia.

puertorico
13. nov 2024

veľa ľudí má hypotéku z čias keď boli úroky 1%. majú splátku 400€ , a v dnešnej dobe pri úrokoch skoro 5% je splátka minimálne raz taká . platy síce išli hore, ale pocítia to len tí ktorí nemajú vysoké výdavky na bývanie. to čo iný dá do hypotéky, ďalší minie na tú dovolenku alebo si kúpi /dopraje niečo iné . všetci chápeme že je všetko drahé v porovnaní pred tým. lepšie už nebude ☹

kristinapetronela
13. nov 2024

Áno aj my sme boli v Dubaji ale šetrili sme na to dva roky pomaličky . Nakúpiť mám za čo. A čo nepotrebujem nekupujem .raz za týždeň chodím do obchodu tak mám mega plný košík aj keď som na polovičnom úväzku v práci ale jesť musíme .

pohodacka03
13. nov 2024

@katica06 mam to podobne. Sme doma 5 ludi a chodim raz do tyzdna na velky nakup, dokupim max sunku este alebo ovocie. Nakupujem este aj rodicom ked im nieco treba. A vidim ako ludia na mna zazeraju a dokonca uz aj predac mi to neraz skomentoval 🤦

kristinapetronela
13. nov 2024

@zuzubb007 presne tak Dubaj nie je drahy . My sme normálne išli s deťmi. Úplne normálna dovolenka ...

kristinapetronela
13. nov 2024

@thirstymonk šak to že 11.50 by sa našlo ale prečo to podporovať ?

katica06
13. nov 2024

@kristinapetronela toto leto Chorvátsko 4členná rodina za 2tis, rok šporenia, tak ozaj Dubaj keď sa dá za 4tis by som musela šporiť 2r a 2r nikam inam nechodiť, pre mňa je to na hlavu

11brano11
13. nov 2024

@katica06 My Turecko 3000 eur all inclusive

thirstymonk
13. nov 2024

@kristinapetronela Neskutočne dačo. Normálne som nasraty. Po tridsiatich vianociach s arabeskami, budeme musieť prejsť na vianoce bez nich. Chápem, že pre všetkých je to úplná prkotina, ale pre mňa je to symbol vianoc ako vianočný stromček, alebo kapustnica.