Mali ste poistenie na 2-3 dňový výlet v CZ?
Mám celoročné cestovné poistenie, pretože ani na nákup potravín 5 km za hranice nejdem bez toho. Ak sa niečo stane, prvú pomoc ti poskytnú. Ale ak sa udeje niečo, kde bude potrebné napríklad operáciu, prevoz na Slovensko, to už pod neodkladnú starostlivosť nespadá. A zaplatiť tých pár eur je lepšie ako riskovať účet na pár tisíc.
Zalezi ci mate dlhú cestu....my ideme do maďarská cca 2hod cesty na 3dni a Nedavame poistenie
@zuzkaa1991 nezáleží na dĺžke cesty, aj na hodinu ak ideš, môže sa stať napríklad havária, potrebná operácia a zrazu máš na stole účet na pár tisíc eur. Ľudia, ktorých takto pár dňový výlet stál nakoniec pár tisíciek by ti vedeli hovoriť.
@melanta ale základné poistenie mame v zdravotnej nasej co plati eu mate aj europsku karticku atd....ak si dobre pamätám ak ideme k.moru jasne ze neváham a davam hned poistenie ale.ak.ideme.sa.do maďarska kupat.tak.nie
@zuzkaa1991 klasická kartička z tvojej zdravotnej poisťovne ti pomože pri neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Ak bude ako následok zranenia či havárie aj niečo viac, to už ti slovenské zdravotné poistenei v zahraničí nepokryje. Ak následne nebudeš schopná prevozu autom ale bude ťa musieť previezť sanitka, to si tiež zaplatíš. Poznám človeka, ktorý chodil roky do AT nakupovať pár km za hranice potraviny, havaroval, nie vlastnou vinou a zacvakal si pár tisíc eur. Tiež mal názor ako ty. Ale zodpovednosť nie je povinná, to už je každého vec, či za pár eurové poistenie pôjde do toho rizika. Ja by som sa za hranice s deťmi kúpať bez poistenia nešla. Deti mi veru za tých pár eur stoja.
A čisto teoreticky,kde sa rieši také poistenie?
Ak máš zdravotnú poisťovňu Union, cez ich web si to objednaj online, ako ich poistenec budeš mať na cestovné poistenie zľavu. Alebo potom cez portál superpoistenie.sk a podobne, tak ti to porovná poisťovne a online si to vybavíš.
Áno, aj na jednodňový výlet.
Aj niektorí operátori to,myslím, majú. A áno,niekto sa zásadne nepoistuje napr.ani na hory, ale stačí si predstaviť jeden pád,či haváriu v zahraničí. Ja takych ludi nechápem.Pozri si,koľko stojí taký prevoz vrtuľníkom
Ano, do zahranicia aj na jeden den si zriadim cestovne poistenie, nespolieham sa na europsky preukaz poistenca.
Ciste prakticky: bud si vyklikas poistku na internete alebo pojdes do pobocky ktorejkolvek poistovne a uzatvoris zmluvu.
vždy. riešim to cez axu alebo allianz, je to rýchle a pohodlné.
Ja som to vyriesila celorocnym cestovnym poistenim, prave pre pripady, ze idem okolo hranic a hup napad - co tak odbocit na nakup, ved to je pat minut odbocka. Ale co vsetko sa moze stat - to si clovek ani neuvedomi. Obzvlast ak ide o CR - ja ju stale povazujem ako moju krajinu, ked si poviem, ze som vlastne v zahranici, je mi to dost cudne - taky pozostatok z minulosti.
A mam poistenie, ktore zahrna aj mojich rodinnych prislusnikov, ked cestuju so mnou. A SVK horske poistenie. Ak by deti isli same, tak samozrejme, uhradim im kratkodobe cestovne poistenie.
@gaborka28 nasla som na nete tu axu napr.,tam mi to píše,že cca 5-10 € a že sa to dá aj online vyklikat? No neviem,či sa tomu dá veriť,takto online akože vybavene
Ja som vzdy vybavovala poistenie online - cestovne, PZP - ak ide o oficialnu stranku poistovne, nie je dovod to nevyriesit takto.
mne vzdy pride komplet zmluva, asistencna karticka, proste vsetko. zatial som nastastie ziadnu poistnu udalost neriesila, tak s tymto skusenosti nemam. ale co sa tyka uzavretia poistenia, vzdy vsetky podmienky a zmluvy mi pridu do mailu, takze to je rovnake, ako keby som tam isla osobne. robim to cez ich oficialnu stranku, cez ziadnych sprostredkovatelov.
A platili ste koľko? A platba cez net tiež?
@gaborka28 ja som uz aj riesila rozbity kufor, tiez vsetko online - zaslala som formular zo stranky, pridala foto kufra, potvrdenie z letiska a do troch tyzdnov som mala uhradu na ucte. V dnesnej dobe uz vsetko vyriesis online.
K cene sa neda vyjadrit - tam je vela premennych, co si das a nedas poistit, rozne pripoistenia, vyska krytia, spoluucast, pocet dni, cestujucich - to si skus dat do nejakeho porovnavaca.
A ano, platba sa vykona bud priamo cez platobnu branu platobnou kartou, alebo ti poslu udaje k platbe prevodom. To ci to potom uhradis z uctu, postovou poukazkou alebo vkladom na ich bankovy ucet je na tebe.
@katarinaba presne, tiez to tak vnimam.
autorka - platba zavisi od toho, na kolko dni, kolko osob, ake krytie. aktualne teraz to riesim, lebo sa chystame na par dni prec a 4 nas to vyjde pri "strednom" baliku cca 36 eur/tyzden. ale da sa zvolit ozaj cokolvek. este tu niekto odporucal stranku superpoistenie.sk - to je fajn stranka, kde vyhodi porovnanie viacerych poistovni a ponuk.
@autor este by som upozornila, ze poistenie plati az po zaplateni (pokial nie je v zmluve dohodnute inak), tak ak idete zajtra, rozhodne zaplat kartou.
Na nete máš porovnávače cestovného poistenia
https://www.najpoistenie.sk/cestovne-poistenie/
https://www.netfinancie.sk/cestovne-poistenie/
https://www.superpoistenie.sk/cestovne
https://www.cestovnepoistenie.com/poistenie
Áno, poistujem aj, keď ideme len na kolotoče do zahranicia.Vsetko cez web a zaplatím, vytlacim.
mozes si overit aj v tvojej banke, ci takuto sluzbu neponuka. Vacsinou je to viazane na kreditnu/debetnu kartu, ktoru mas od nich. Je to cca 20e na rok. Na bezny vylet do zahranicia by ti to malo uplne v ohode stacit. Viem, ze SLSP aj Tatra to urcite maju. Iba nabehnes do pobocky a od polnoci si poistena. Cestujeme tak roky.
*edit este doplnim, ze zaroven je pri takomto poistena cela tvoja rodina (manzel, manzelka, deti do 19r). Podla mna sa to oplati viac ako iba na par dni. SLSP to ma cez kooperativu.
My vždy cez super poistenie.sk a všetko cez web
ano. Vyjde to par €, ale moze usetreit tisice/miliony.
Akoze zgrlosti tych par eur, ked dam stovky eur za poistenie. Toto mi hlava neberie…
Par klikov online a usetrenych pripadnych vela nervov a penazi. Idealne celorocne cestovne, to sa najviac oplati a mas klud.
Som prekvapena kolko ludi si nedava poistenie. Ono autonehoda sa moze stať aj ked idete do zahranicia aj na den, aj na pol dna. Clovek si mysli ze sa mu to nestane ale nikdy nemozeme vediet. Ja som mala autonehodu v zahranici a ucet na 100tisic. Takže poistenie za par eur je to najmenej co mozem spravit aby som neostala zadlzena do konca zivota
Ak máte účet v banke a kartu, vybavíte takto celoročné poistenie pre seba alebo pre celú rodinu. Je to lacné a cestujete kedykoľvek v kľude do zahraničia.