Prosim vas chcela by som vedet ak dcera ide na zakrok u zubara,ktory bude stat 1500 e...mozem pozadovat od jej otca nech mi polku prispeje aj ked plati vyzivne? Ci som povinna taketo naklady nad rámec znasat ja?
@eternity24 dakujem
Záleží na tom o čo ide. Kamoška riešila strojček na zuby. Je rozdiel či má prispieť na obyčajný....to by mal. Ale keď budeš chcieť neviem ako to nazvať...paradnejsi drahší, pozlátený 😅 na to prispieť nemusí.
Co mas v rozsudku?
Mimoriadne vydavky na polovicu?
@veronikaszabova nemam to tam
My mame v rozsudku veci nad ramec beznych vydavkov idu pol na pol. Takze vseko co nepreplati poistovna - okuluare, strojcek , prip iny nevyhnutny zakrok ide na polovicu. Ale napr okuliare maju rozne cenove relacie...nap su skla za 150 ale aj za 400. Ak ja zvolim tie najdrahsie lebo pre komfort a kvalitu povazujem ta najleosie a otec nesuhlasi, a trva ze dietatu stacia aj "popolniky" tak mam narok len na polovicu sumy "popolnikov" a nie tej najlepsej verzie
Tak to mas blbe, ze to nemas aj v rozsudku
Určite áno. Konečne zdvihli bonus prídavky na deti mali by aj materskú ako povolanie. Ale náklady na dieťa by mali byť 50 na 50. Veď tiež sa to dieťa nenarodilo zo vzduchu či? Teda oblečenie veci do školy zubár pekne na pol. Otcovi sa dá 100 euro. Ešte kričí aká je žena chudera. Do toho chudáčik ako sa nemôže stýkať a väčšinou on je ten čo naslubuje a dieťa je sklamané.
Držím Vám palce. Neviem či máte zodpovedného dobrého tatina tam by som sa určite snažila dobrou cestou a dohodnúť a brať ohľad aj na neho, alebo slubotechnu ktorá ubližuje decku tak zvaného "otecka roka" to nepisete.
@veronikaszabova neviem či to má vôbec niekto. Možno len takí, čo sú naozaj na nože, že musia mať každý detail zapracovaný v rozsudku
No neviem či na nože. To by malo byť automatické. Ja som až alergická na takých oteckov. Tak trocha logiky. Súd prisúdi deti matke. Tá chodí do práce varí upratuje nesie všetky náklady a ku 15 tému že 100-150 Max pri normálnej sume. Žena je síce prispôsobená psychickej záťaži kde sa muži už rúcajú ale na druhú stranu je to opačne. Teda tu máme ženy ktoré sú pri horších vzťahoch unavené narodené deti ani nevidia ( potom ich každý poučuje urobte si čas na svoje dieťa. Otec to je zlá matka nikdy nie je doma) a chlapi ktorí sú prispôsobený pomôcť zarobiť si užívajú a dostanú tú almužnu zaplatiť. A nič nepomôžu. To je vážne ale vážne choré. Prepáčte
@monikak1313 on sa o malu nezaujima,ani sa nestretavaju,plati vyzivne lebo musi,nic na vyse nedava
Takto to žiaľ bude len tak, že ak sa mu bude chcieť tak ti prispeje. Ak by si to mala aj v rozsudku, tak by proste prispieť polovičkou musel
@monikak1313 nie všetci otcovia nejavia o deti záujem. Naopak, ja som zase alergická na ženy, čo stále pýtajú, daj a daj (robiť sa im nechce, alebo sa nesnažia o lepšiu prácu), lebo inak neuvidíš dieťa, atď. Veľa otcov, ktorí chcú s dieťaťom byť, a starajú sa, ťahajú žiaľ za kratší koniec.
Ak to nemáte v rozsudku, tak nie je zo zákona povinný prispieť. Otázka je aj, aký má príjem, koľko platí výživné, či prispieva aj inak, či sa o dieťa zaujíma, stará. Suma je veľmi vysoká, môže ju namietať, nemusí s takým drahým zákrokom súhlasiť, ani v prípade, ak to máte určené súdom (neviem o aký zákrok ide). Skúste to s ním prejsť.
Požiadať môžete , ale či vám prispeje je iba jeho dobrá vola. Zákon ho k tomu nezaväzuje pokiaľ platí výživné.