Má v dnešnej dobe zmysel životné poistenie?

diridonda
15. aug 2011

ahojte, rada by som poznala vase nazory na zivotne poistenie... ma to zmysel v dnesnej dobe byt poisteny? ja si myslim, ze ano, a hlavne clovek, ktory ma rodinu by ho mal mat! budem rada ak sa pripojite 🙂 🙂 🙂

liz_lemon
16. aug 2011

poistenie je blbost pokial ho chce niekto ako sporenie, ma zmysel jedine ak sa poisti napr. otec rodiny, ktory zaraba a manzelka je napr. na materskej/rodicovskej

ela2710
16. aug 2011

@diridonda podla mna je poistenie dolezite, ci ma zmysel byt v dnesnej dobe poisteny? kvoli usporam ani nie - to viac nasetris na stavebnom sporeni za tie roky ako na poistke, ale ma zmysel, co sa tyka urazov, nehod, atd. vzdy je tu to, ze ked sa ti cokolvek stane, mas za to odskodne, malemu som spravila poistku na 18 rokov a nelutujem, ´ma ju velmi dobre nastavenu 🙂 dostane samozrejme aj sporenie, ale mne slo najma o to, aby bol poisteny, kedze chalani maju urazy casto

liz_lemon
16. aug 2011

@ela2710 mne pride divne zarabat na urazoch dietata...

ela2710
16. aug 2011

@liz_lemon to snad nemyslis vazne? 😀 pochybujem, ze sa na tom da zarabat, dostanes odskodne, ale to nie je ziadna horibilna suma, ked platis dietatu osetrenie u chirurga, napr. 5 eur, tak ti to poistovna preplati, dalej musis chodit na kontroly, ak su zlomeniny alebo nieco vaznejsie, rataj vydavky na cestu, lieky, atd. a ty dostanes naspat sumu, ktoru si vlastne minula, prip. nieco navyse, ale zarabat na tom? tato teoria mi pride smiesna, predsa nelamem kosti mojmu dietatu, alebo mu nesposobujem urazy naschval! proste nahoda je blbec, v zime je na chodnikoch lad, zlomenin furu, cez leto ani nehovorim a nevidim na tom nic zle, mat dieta poistene, a k tomu sporenie ide jemu, takze rodic na nicom nezaraba, zrataj si kolko tam dam za 18 rokov penazi a zistis, ze ak ma dieta 1-2 urazy alebo dokonca ziadne - (ako ja, nikdy som nemala ani len clenok vyvrtnuty) tam skor prerobis ako zarobis, ale vdaka tomu, ze je tam nastavene sporenie vlastne nemozes az tak prerobit.
Moja sestra bola velmi akcne decko, kazde druhe leto nieco zlomene, raz sa smykla pri futbale, atd. a vzdy ked rodicia dostali poistku, sestra dostala daku hracku, alebo nieco ine ako ,,bolestne" 🙂 a poistka sa vyplaca aj pri trvalych nasledkoch, to znamena, ze keby sa dietatu stalo nieco vaznejsie malo by aspon daky prispevok, inak by nemalo nic, ale naozaj zarabanim by som to nenazvala, niektore deti nemaju urazy ziadne, ale niektore padaju jedna radost

sisaha
16. aug 2011

@liz_lemon
@ela2710 ja suhlasim s ela2710. Tu vobec nejde o zarabanie na dietati. Poistka kryje tvoje naklady spojene s urazom dietata (OCR, poplatky u lekara, benzin na castejsie kontroly...) a uz vobec nehovorim o vaznejsich chorobach. Tieto peniaze pomozu dietatu lahsie si zabezpecit zdravotne pomocky, pripadne vyfinancovat narocnejsiu zdravotnu starostlivost... Takze v ziadnom pripade nejde o zarabanie na detoch, ale o postaranie sa o jedneho clena z rodiny tak, aby napr. jeden nestastny uraz nezruinoval celu rodinu. Ja povazujem tieto poistky za nevyhnutnost. U nas su poistení vsetci clenovia rodiny, nielen deti...

handulkahana
17. aug 2011

@ela2710 suhlasim s tebou, to poistenie nieje obohacovanie sa na urazoch ci chorobach dietata, je to odskodne, pretoze pri takychto udalostiach su naklady na cestu k lekarovi, lieky, atd... my sme tiez vsetci poisteni, dokonca aj v pripade kritickych chorob, t.j. vsetky dnesne civilizacne choroby... zelam si, aby sme tie peniaze nikdy nevideli, radsej platit zbytocne ako v pripade urazu alebo choroby nemat poistenie!
ludia si poistuju majetky, domy, auta, pozemky,liecebne naklady, batozinu pri ceste do zahranicia a pod ...je to dolezitejsie alebo vzacnejsie ako zabezpecenie vlastnej rodiny?

viera27
17. aug 2011

u nas je poisteny mm ako jednoznacne najvacsi zivitel rodiny asi 5 poistkami. Na vsetky mozne aj nemozne situacie. Syn poisteny nie je (iba nejaku taku zakladnu poistku) a ja vobec (teda ak neratam dochodkove).
POkial by sa nedajboh mne alebo aj malemu nieco prihodilo, mm zvladne vsetky naklady. Ale pokial by sa nieco prihodilo mm, tak bez poistky naklady na hypoteku a domacnost zvladnem OK, ale naklady na jeho trebars dlhodobu a hlavne kvalitnu liecbu by som financne zvladala velmi komplikovane popri ostatnom.

molka
17. aug 2011

@viera27 u nas je to tak isto, poisteny je len zivitel rodiny. Detom budeme radsej sporit vynosnejsie, ale nevidim nic zle ani na poistke pre deti, len nas to neoslovilo.

jasminet
17. aug 2011

my sme poisteni vsetci, manzel, ja aj mala. dcera ma dokonca v mojej poistke aj urazovu poistku, takze pri nedaj boze zlomenej ruke, nohe by nieco dostala - co sa pri dietati moze stat raz dva. 😝

nadhera
17. aug 2011

@liz_lemon tuto vetu pocula moja mama,ked prisla do poistovne, lebo sestra mala pocas polroka dva urazy /nic vazne/,ale ona bola certik. 😉 Tak nam obom zrusila poistku.
Dolezite je platit a necerpat peniaze!!!!!

simsalabim
17. aug 2011

Zienky ja som prekvapena, u kolkych z vas je poisteny iba zivitel rodiny 😖 Mnohe zivotne poistenia su so sporenim, takze peniazky vam na koniec budu vyplatene. A ked nedajboze pride k rozvodu? Peniaze ostatnu iba manzelovi...a pritom na tu poistku idu peniazky zo spolocnej kasy. My mame obaja zivotnu poistku, aj manzel, aj ja, i ked "zivitel rodiny" je on....pride mi to spravodlive - on sice prinasa domov vacsinu penazi, vela by som mohla priniest aj ja, ale obetujem sa rodine... pracujem, ale kli rodine na slabo platenom mieste. Preco by mal mat poistku iba on???

ela2710
17. aug 2011

@simsalabim aj ja som z toho prekvapena 😒 neviem si predstavit poistit len priatela, ved ak sa rozideme, co ja a maly z toho budeme mat? ja ked poistit, tak vsetkych 🙂

liz_lemon
17. aug 2011

@simsalabim o niecom takom ako je BSM, si este nepocula?

diridonda
autor
17. aug 2011

@liz_lemon co je to BSM?

ela2710
17. aug 2011

@liz_lemon BSM sa tyka len manzelov, tie co ziju s priatelmi ,,bez papierov" ako ja 🙂 nemaju narok na nic, ak by mal len ,,zivitel" poistku

liz_lemon
18. aug 2011

@ela2710 ak si si nevsimla, odpovedala som simsalabim, a nie tebe...OMG

liz_lemon
18. aug 2011

@diridonda bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov, ty si vydata a toto nepoznas?

simsalabim
18. aug 2011

@liz_lemon pocula, pocula 😝 Ale podla toho, co viem (od kamaratov pravnikov), zivotna positka sa nepovazuje za sucast bezpodieloveho vlastnictva. Fakt sa nechcem ani hadat, ani sa mi to nechce hladat, ale len namatkovo som zacala googlit "zivotna poistka a bezpodielove vlastnictvo manzelov" a hned prvy link - http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy/zprava....
pozri si, ze tam pisu, ze zivotna poistka sa v pripade rozvodu NEDELI. To znamena, ze bude patrit tomu, kto si su uzavrel.
Takze asi sa treba o tom informovat a automaticky necakat, ze je to sucastou bezpodieloveho vlastnictva...

viera27
18. aug 2011

@simsalabim poistenie po rozvode silno zavisi od toho, kto je "poistnik" a kto je "poistena osoba". Lebo poisteny sice moze byt manzel, ale pokial je poistnikom manzelka, tak ta ma pravo narabat s poistkou 😉

viera27
18. aug 2011

@ela2710 len opakujem, poistena osoba je na poistke hadam to najmenej dolezite. Dolezity je poistnik. Napriklad ked poistnik zrusi poistku, nasporena suma je vyplatena podla mojich informacii jemu 😉 . A potom su tam este opravnene osoby, platitel poistneho.... Nepracujem v poistovni, takze az tak detailne to neviem rozobrat. V kazdom pripade to vsak s poistkami nie je take jednoduche, ze kto ju ma zalozenu tak ten berie 😀

simsalabim
18. aug 2011

@viera27 osobne si myslim, ze v absolutnej vacsine pripadov je poistnik a poisteny ta ista osoba... poisteny je ten, na koho sa poistka vztahuje a poistnik je ten, kto ju plati...v mojej poistke som poistnik aj poisteny JA, v manzelovej zas ON. Ja pravnicka nie som, vychadzala som len z odporucani mojich kamaratov... v manzelstve sice clovek nemysli na najhorsie, ale vselico sa stava a myslim, ze je dobre si tieto veci preverit, aby potom zena "neostala na holickach". My s manzelom mame svoje zalezitosti dobre osetrene, po porade s pravnikmi-kamaratmi. Ale mnoho zien je az zarazajuco naivnych a predpoklada, ze ta manzelova poistka sa automaticky po rozvode delit bude - nie je to tak. Ja som len chcela na to upozornit, aby sa nad tym zeny zamysleli....nic ine. Ak ste spokojne tak, ako to mate, mna do toho nic...len aby ste potom neplakali a nehovorili, ze ste o tom nevedeli...

viera27
18. aug 2011

@simsalabim v pohode. Ja som spokojna, ja som poistnik 😀 . A platitel poistneho je zas dalsia osobitna rola na poistke. Vsetko zalezi na tom ako to pozadujes, ty tieto udaje zadavas poistovni. A ano, drviva vacsina ludi sa nezamysli a da rovnakeho poistnika ako poistenu osobu. Ale to je vseobecny problem, ze ludia narychlo podpisuju a neuvedomia si a neprecitaju vsetko poriadne. A hanbia sa opytat kompetentnych.
A preto su prave super debaty ako tieto, lebo clovek sa podozveda a vzdy je o nieco mudrejsi 😉 . Ja som si napriklad tiez neuvedomila, ze poistka nie je sucastou BSM. Nastastie ako vravim my sme zase riesili mna ako poistnika, tak mi to teraz az tak nevadi. Ale infoska dobra do buducnosti.

simsalabim
18. aug 2011

@viera27 suhlasim...mnohe diskusie su velmi prospesne, hlavne, ked je clovek otvoreny inym myslienkam, ako len svojim 😉

diridonda
autor
18. aug 2011

@liz_lemon sorry, uz mi to doslo, si nejaka podrazdena!

anturia22
13. mar 2012

Ahojte ja som si pred rokom uzavrela pre dcerku poistenie v AEGONE s tym ze ma na sporenie do 25roku 3600eur a aj s urazmi a detskimi chorobami. Co sa mi najviac pacilo ze som sa tam mohla aj ja pripoistit na vysoke sumi a za maly peniaz. Maly sme uz aj uraz zlomenu rucku a po vzlieceni nam poistovna vyplatila 700eur co som bola az prekvapena a ani neplatime vela 36eur. To je moja skusenost

smejuska22
13. mar 2012

a to odkial ti dali 700eur... 😔 tak to sa mi ani nechce verit

anturia22
13. mar 2012

tak ja som si tiez myslela ze za zlomeninu sa tolko nemoze vyplatit, ale moja znama mi poradila ze pre malu mam dat nejake pripoistenie ktore sa vyplaca za kazdy den pri liecbe urazu a to som dala na 12 eur a mesacne to ani nestoji vela len 5 eur 🙂

asmodea1
13. mar 2012

😲 to mi nehovor... z a 5€ 😨 ? ja som dala svojej neterii v Alianzi a ja tam také ani nemám a platím 40 a teraz nedavno pred troma týždňami ylomila nohu, a poisovna jeje nechce dat ani 200 e , lebo že vraj nemajú dake papiere,, ale nič predtým odod mna nechcelli... co mám s tym robit? dostanem od nich peniaze?

smejuska22
13. mar 2012

@anturia22 A v akej to si poistovni, ze tam platis tak malo a dostala si tak vela???? ja idem teraz za krsnu a to by bol pekny darcek si myslim, postarat sa o krsniatko

anturia22
13. mar 2012

fuha tak to vobec netusim ci dostanes peniaze ja Alianz nepoznam no ja som v Aegone len poslala papier od lekara s ukoncenou liecbou a do mesiaca som mala na ucte peniaze.