Má niekto životnú poistku uzavretú v Rakúsku?

denaalubos
8. júl 2013

Manzel pracuje v Rakusku a chceme aby si uzavrel aj zivotnu poistku, pre pripad, ze ostane PN a podobne... mate niekto skusenot, ci je v takomto pripade byt lepsie poisteny na SK alebo v AT? Alebo kde je to vyhodnejsie? Dakujem za radu.

palko710922
31. júl 2013

Poistenie PN je možné, ale iba v tom štáte, kde platí odvody........ak platí odvody v Rakúsku, tak na SK to nerob.....neuznajú ti to. Sú v prepojení so Sociálnou poisťovňou a ak dôjde k poistnej udalosti, nebudú plniť.

strapatymajo
1. aug 2013

Ja by som doplnil už len jednu vec, ak by si si opačne uzatvorila ŽP na Slovensku a chceš PN-ku, tak väčšina poisťovní ti bude plniť, len ak budeš na Slovenku ...

Ja by som na tvojom mieste skôr manžela inštruoval do vyššej dávky pre prípad úrazu či hospitalizácie ... Reálne PN-ky čo sa týka poistenia môžeš čerpať buď.

- po 15. dni
- alebo 29. dni

Ak sa nemýlim ... po 15. dni je to dosť drahé a pochybujem, že si to niekto dá, po 29. je to v pohode, ale aj to naráža na komplikácie, lebo postupne každá poisťovňa bude nabiehať na taký fenomén, že od určitej dávky chce dokladovať príjem 🙂

erickam
1. aug 2013

ahoj , ja by som šla aj do PN poistenia, manžel ju má a veru sa nám zišla, človek nikdy nevie čo sa stane a ked sa stane niečo na dlhodobejšie liečenie tak je to určite dobré mať