Dobrý deň, potrebujem poradiť, či bude mať môj manžel nárok na daňový bonus. Pracoval 2 mesiace, odvtedy je zatiaľ na PN-ke. Počíta sa aj PN-ka do základu dane, môže potom požiadať o daňový bonus v daňovom priznaní, alebo nie? Ďakujem
a ak prijem do konca roka dosiahne (vrati sa spet z PN), tak si danovy bonus bude moct vyziadat v danovom priznani, pripadne v rocnom zuctovani dane aj spatne..
Chcem sa oytat ked som mala cisty prijem 1867eur kedze som robila len 3 mesiace tak nemam narok na danovy bonus kedze som nezarobila tych 2026,20 eur ze?
@petina5001 mohla by som sa spytat,ci si mozem ziadat v danovom priznani bonus na prve dieta,kedze druhe sa mi narodilo v novembri 2013,ale od 20 septembra som na MD a od juna na PN.Čiže za 6,7,8,9 mesiac,co som bola este na PN si mozem ziadat ja a od kedy som na MD by si mal uzmanžel za obe deti,vsak dobre tomu rozumiem? Tu 6x min.mzdu splnam.
@petina5001 a dakujem za odpoved 🙂
ahojte prosim vas kamaratke chodi kazdy mesiac danovy bonus. V decembry bola na PN a dostala prijem len 120€ a nedali jej tam danovy bonus, ale za cely rok urcite zarobi viac ako tych 2026€ ten danovy bonus si potom bude moct uplatnit v danovom priznani to co nedostala za december? Dakujem za odpoved
Ahojte prosím vás mám nárok na db za mesiac september ak som od 9.9.2016 na pn a mám odpracované 5 dní za daný mesiac?Zamestnaná som od maja,za ostatné mesiace som mala vyplatené. Ďakujem za odpoveď
@rencarenike myslím si že ano. ak by nevznikol nárok, tak firma ti to zrazí v ročnom zúčtovaní
@alu123 Nárok na celoročný daňový bonus si bude môcť uplatniť vtedy, ak jeho hrubý príjem za rok bude aspoň vo výške 6 x minimálna mzda, t. z. 6 x 337,70= 2026,20 Eur. PN sa do tohto príjmu nepočíta.