Lyžovačka v zahraničí a poistenie

jjunka
15. dec 2015

Ahojte mamičky, chystám sa s drahým a deťmi na lyžovačku do Álp. Čo všetko si treba poistiť, zabezpečiť? Nerada by som niečo podcenila. Ďakujem za rady.

Janča

monkasponka
16. dec 2015

Ahoj @jjunka , záleží na tebe čo všetko chceš zabezpečiť. Potrebuješ minimálne krytie liečebných nákladov v zahraničí, máš deti, to znamená že k tomu pripadá aj poistenie nákladov na opatrovníka (keď budeš pri ňom), je dobré mať poistenie batožiny a samozrejme aj náhrada za stratené doklady nie je lacná záležitosť. Pri lyžovačke (neviem ako ste zdatní pri lyžovaní 🙂 ) je mať fajn aj poistenie zodpovednosti keď nechtiac pri lyžovaní ublížite inému, aj to sa dá poistiť. A je potrebné myslieť či poistenie zahŕňa aj preplatenie Horskej ZS. Ak ste rodina a cestujete aspoň 2 krát za rok (aj na Slovensku) je výhodnejšie mať celoročné ako krátkodobé, výhodou je poistenie celej rodiny ako individuálne, vyjde to lacnejšie. Ak máš otázky, napíš mi, poradím ti kde a ako. Pevne verím, že som pomohla

katkamario
16. dec 2015

Ahoj, v prvom rade urcite nezabudnite na cestovne poistenie pre vsetkych, ktore preplati pripadne liecebne naklady + pripoistit urazy (pomoze najma pri trvalych nasledoch urazov). Ja by som uzavrela aj poistenie zodpovednosti za skodu, ktorá kryje skody sposobene inej osobe na zdravi alebo na majetku...cize ak sposobite nejaku ujmu na svahu. Možno by som doporucila aj pripoistenie batoziny, ktoré pokryje napr. ak vam niekto ukradne uzamknute lyze. Hlavne nezabudni na lyziarsku prilbu! Ta uz je v zahranici povinna skoro vsade, u nas uz chvalabohu tiez aspon pre deti do 15 rokov...viac info aj tu: https://i.modrykonik.sk/uniqa_prilba
Prajem teda prijemny pobyt, nech vas vsetko zle obchadza a uzijete si krasny cas🙂

agnes9
17. dec 2015
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

urcite to cestovne poistenie a pripoistit urazy to by ti malo stacit..

tana284
17. dec 2015
Používateľ tana284 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tana284.

a do ktorych alp sa chystate ist lyzovat?

jjunka
autor
18. dec 2015

Dakujem velmi pekne. som zas o niečo mudrejšia... ešte presne nevieme kam, máme tam rodinu, tak nie sme viazaní na lokalitu a mame tak viac moznosti ale asi niekde až do tyrol to vyzera.

tilly
18. dec 2015

@jjunka my mame celorocne rodinne poistenie a to sa vztahuje aj na bezne lyzovanie na vyznacenych trasach a bezny sport (bicyklovanie, rekreacny futbal a tak, ked sme isli s deckami na futbalovy turnaj, musela som ich dopoistit), ale nie je v tom napr. zachrana vrtulnikom... my potrebujeme celorocne poistenie, lebo kebyze mam poistovat kazdu cestu, tak by som stale len poistovala, ale ked idete raz za cas lyzovat, tak si daj kratkodobe poistenie a pripoisti si tam, co potrebujes, odporucam aj zodpovednost za skody 😉

tilly
18. dec 2015

@katkamario prilba by uz mohla byt samozrejmost, tak ako zapnut si pasy, ked ides autom...

katkamario
18. dec 2015

@tilly ano, tiež to ak vidím 🙂....ale neverila by si, že stále sú ľudia ktorí ich nepoužívajú a ani deťom nedajú ☹

tilly
18. dec 2015

@katkamario to nepochopím, tak ako dieťa v aute bez sedacky

katkamario
19. dec 2015

@tilly ☹ano- presne