Ahojte, prosím vedel by mi niekto pomôcť s Allianz?
Prišiel nám list,je tam nejaká suma, ale nevyznám sa v tom.
Muzovi zomrel ocino, už prebehlo dedicske konanie, ale potom sme zistili že mal taketo sporenie v Allianz.
Vedel by mi niekto pomôcť? Ide o 2.pilier
Ďakujem🙏🏽
Fotka v komente
Ešte doplním pre druhých čo by chceli mudrovať, že áno volala som tam, pani mi ale nemohla dať ďalšie info
pani ti mohla dat informaciu co robit, ak ich "sporitel" zomrel. zaujimave, ze notar si neoveril takuto dnes beznu vec, nie je tam opravnena osoba, takze to malo byt predmetom dedickeho konania. Prosim potom napis ako sa to riesi, tiez ma to zaujima 🙂) po dedicskom, ak sa nieco "objavi" 🙂
@simca06022011 volali sme notárovi,povedal že musíme znovu otvoriť dedicske konanie
Že prečo sme mu toto nespomenuli...
Hovorím že preto lebo sme to včera zistili a dedicske bolo už pred 2btyzdnami...
Notár musí osloviť Allianz...
Potom prebehne znovu dedicske konanie...
Tiež nechápem ako si to notár nemohol overiť
Nie je tam opravnena osoba, malo to ist do dedecskeho konania. Notar si mal overit u vsetkych bank, poistovni atd, ci tam ma nieco aktivne. Nech skusi zavolat muz, ako dedic. Alianz sa s tebou nebude bavit ak nie si poistnik.
@nikol789 samozrejme, je to bezna vec, proste si neorbia robotu ako maju. Ved prve co overim su banky, 2pilier, poistky, kataster...
inak aj socialka vie, ze clovek je v 2.piliery.. tak asi to nebude take tazke zistit🙂
@simca06022011 veď toto🙈🙈🙈 lebo keď prebehlo dedicske a už tam nebolo nič ocom by sme nevedeli, ostali sme “prekvapený” lebo spomínal že si setri... ale tak neriešili sme, to nebolo vtedy tak podstate..
Každé € navyše potesi, keďže pomnik nás vyšiel cez 3tisic
Co mame v rodine skusenosti s dedicskym, tak notar sa pyta dedicov na majetok. Oslovuje vsetky mozne banky/poistovne iba v pripade, ak o to dedici poziadaju a plati sa za to.
Napíšem moju skúsenosť z minulého roka. Asi záleží aj na sume ktorá tam je pretože môj brat mal druhý pilier, keď zomrel mal tam pár tisíc eur a nemal určenú osobu na vyplatenie. Notárka nechala tieto peniaze vyplatiť ako majetok nepatrnej hodnoty osobe ktorá zriadovala pohreb po vydokladovani úhrad spojených s pohrebom. To bolo v NN.
Keď mi zomrel otec, ten mal druhý pilier v Generali tak tam mám povedali že tieto peniaze do dedičského konania nejdú ale vyplatia sa buď oprávnenej osobe ak je uvedená na zmluve alebo manželke a deťom rovným dielom ak nikto uvedený nie je. Ale to bolo pred 15timi rokmi