Limit na platobnej karte

5. nov 2022

Ahojte, mam debetnu kartu od TB. Limit ma 3000 Euro na deň. Vec sa ma tak, že si chcem ísť kúpiť kabelku do obchodu, ktorá stojí viac. Je možné tento limit na karte navýšiť osobne na pobočke? Dá sa to vôbec?

petamich
5. nov 2022

Limit na karte si vies navysit cez aplikaciu, IB, Dialog, pobocku ale len do 3000€ 🙂 ak ti treba jednorazovo vyssi da sa to myslim schvalit na vynimku alebo potom iny typ karty ako VE alebo zaplatit v hotovosti

nika_val
5. nov 2022

Myslim že 3000 je max limit pre TB nepovolia ti navyšit si limit.. jedine vybrat hotovost na pobočke

autor
5. nov 2022

Ďakujem, no ide o to ze sa bojím ísť s tou hotovosťou, skúsim sa ich opýtať ci ponúkajú aj iné debetné karty ale na ich stránke nie sú.

beata_k
5. nov 2022

Mozes si jednorazovo limit navysit aj telefonicky. Nemusis kvoli tomu do banky.

sense
5. nov 2022

Požiadaj o výnimku navýšenia alebo navýšenie len na tú jednu transakciu. Myslim ze ak máš dostatok prostriedkov na účte tak problém nebude. Alebo záplata limitom na karte a zvyšok sumy kabelky dopĺňať v hotovosti. Ani s tým obchod nebude zrejme mať problém pri takej vysokej sume, ze zaplatíš časť kartou a zvyšok v hotovosti

petamich
5. nov 2022

debetnu jedine Master Card ale ta ma rovnake limity ako Visa Electron, vyssie limity ak si spravne pamatam mali kreditne karty Gold, Platinum

kazdopadne ako sa uz vyssie pisalo, da sa navysit limit aj na "vynimku"

poopsie
5. nov 2022

To je zaujímavé, že by si sa bála ísť s hotovosťou v taške ale tašku za vyše 3000 sa nebojíš nosiť 🤔? Tá sa da tiež rýchlo vytrhnúť z ruky

oli18
5. nov 2022

A teraz tu o cervenej ciapocke.
P.S. preco si nezavolas rovno do banky?

osky
5. nov 2022

3000 za kabellku???
Hrozne...

brembo
5. nov 2022

@osky asi sa chcela pochváliť😡

zuzanaete
5. nov 2022

Len sa tak zamyslam, ze kto si chce kupit tak drahu kabelku a kolko musi zarabat. Hornych 10tis neriesi limity na karte na konovi, ale ma osobneho bankara. Ak clovek nepatri medzi hornych 10tis, tak nechapem. Ale tak kazdemu urobi nieco ine radost a ma ine priority. Mozno autorka vyhrala vela penazi a proste chce si urobit radost.

zuzanaete
5. nov 2022

@oli18 Lebo modry konik vyriesi vsetko. Uz ani ujo google nesiaha konovi po paty. Tada obcas mam taky dojem. 🙂

laurita285
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurita285
5. nov 2022

A následne ti ten limit platí tuším 2 mesiace a musíš tam ísť zas ako čurák aby si absolvoval rovnakú tortúru znova, ešte keď vychytáš pobočku kde sú hlupáci, tak ti budú tvrdiť že nič také sa nedá a to je maximálny limit na platby kartou... 😀 riešim to dosť často

niekto2hy
5. nov 2022

Aspon trochu slusnosti do diskusie,tak sa ,,rozpravate" aj doma?

maranco
5. nov 2022

Zisti si akú banku má ten obchod, či prijímajú okamžité platby (Sporiteľňa, VÚB, TB) a pošleš im platbu z mobilu ako okamžitú platbu.
Tatrabanka má limit na okamžitú platbu 3 000 EUR a zvyšok zaplatíš kartou.
Ak by mali účet v TB tak vieš poslať "neobmedzene" ako bežnú SEPA platbu a majú to tam tiež hneď.

Moja FIO banka má takéto denné limity na karty
Mastercard Debit 4.000,- EUR, karta je bezplatne
Mastercard Business 8.000,- EUR, karta je bezplatne
Mastercard Gold 16.000,- EUR, karta 8€/mesačne
Mastercard Platinum 32.000,- EUR, karta 12€/mesačne

Visa Classic 4.000,- EUR, karta je bezplatne
Visa Business 8.000,- EUR, karta je bezplatne
Visa Gold 16.000,- EUR, karta 8€/mesačne

maranco
5. nov 2022

Ešte sa to dá vyriešiť jednoducho, napíš do obchodu mail, čo je vo veci, čo plánuješ kúpiť a nech ti pošlú zálohovú faktúru napríklad na 3000€.

Zaplatíš to cez internetbanking a o 2 dni keď už pôjdeš nakupovať, vtedy už budú mať peniaze na účte a doplatíš len rozdiel.

hellwant
6. nov 2022

Keby mi zena povedala, ze chce kabelku za 3000, okamzite sa jej opytam, kedyze ide na tie brigady 12 -stky cez vikend.🤔

brembo
6. nov 2022

3 litre za debilnu kabelku. Tie peniaze keby si darovala chudobným rodinám,tak urobíš rozhodne lepší skutok a tí ludia by ti boli vdačný. Ale takto sa výrobca a predajca len zasmeje,že dalšia hlupana,čo sa nechala nachytat.

nika_val
6. nov 2022

Očividne toto bolo len vymyslena téma kde chcela autorka rozbúriť diskusiu o tom že niekto si kupuje kabelky za 3000 a podobne čiastky..
Ak niekto chce taketo nakupy robiť určite ma na to aj kartu kde su limity väčšie a nie že pojde na nakupy luxusnych značiek s limitom na karte 😁

laurita285
6. nov 2022

@nika_val tatra banka má vážne limit len 3000 a nedá sa s tým tak ľahko pohnúť...

nika_val
6. nov 2022

@laurita285 to viem.. ale ked človek ma tolke peniaze že si môže dovolit kabelku za 3000e tak si zadovážim nejaku zlatu, platinovu alebo vip kartu kde tie limity sa točia v inych čiastkach

laurita285
6. nov 2022

@nika_val Môžem ti napríklad povedať môj prípad prečo som ju nedostala aj napriek tomu, že kartou platím aj 50tisíc eur mesačne.
Podmienka je, aby firma vykazovala dva roky po sebe každý mesiac nejaké obraty, ktoré oni vyžadujú avšak my tie firmy často meníme a teda je to prekážka a ku karte sa nedostaneme... takže musíš chodiť čurákovať každý druhý mesiac do banky a vypisovať tam žiadosti o výnimku 😀

maranco
6. nov 2022

@laurita285 * takže musíš chodiť čurákovať každý druhý mesiac do banky a vypisovať tam žiadosti o výnimku *

Nemusíš chodiť, zriaď si bezplatný účet vo FIO banke, ak to máš na firmu tak Visa Business 8.000,- EUR, karta je bezplatne

alebo osobný účet a zaplať si 8€/mesačne a budeš mať Visa Gold s denným limitom 16.000,- EUR

Tam si presunieš peniaze na "veľký nákup".

laurita285
6. nov 2022

@maranco lenže ja potrebujem tatra banku pretože tam máme zriadenú platobnú bránu 😀

maranco
6. nov 2022

@laurita285 platobnú bránu máš zriadenú, cez ktorú ti prichádzajú peniaze na účet v TB asi z eshopu, k účtu v TB máš vydanú platobnú kartu s ktorou aj platíš/nakupuješ a limit 3000€ na deň ti je málo.

Tak si zriadiš ďalší podnikateľský účet vo FIO, k nemu budeš mať platobnú kartu s denným limitom 8 000€. Časť peňazí z TB účtu si prevedieš SEPA platobným príkazom na FIO účet a môžeš potom platiť FIO kartou kde máš limit 8000€ na deň.

basska_b
6. nov 2022

Ja som to teraz zo zaujmu kukla a ja mam teda limit na debetke v Tatre o kus viac nez 3000 eur. Hmmm... od coho to zavisi? Na kreditke 3000, to ano. Tam viac neposkytuju

martina8843
7. nov 2022

Ja mam skusenost z CSOB, tiez limit max. 3000 Eur, a vraj osobne na pobocke sa da jednorazovo navysit. Bola som v zahranici, tak ked som sa vratila, isla som osobne na pobocku a pracovnik ma odbil, ze sa to neda, tak som isla domov a zase volala na linku a tam mi opat povedali ze vraj na pobocke sa to da.. To uz som bola dost vytocena a ja som chcela kupit drahu vec online a bola moznost zaplatit prevodom, tak som to nakoniec urobila tak, ale hneval ma pristup, ze som s kupou cakala kym som sa vratila na Slovensko, lebo vraj na pobocke sa to dalo navysit a tam mi pracovnik povie ze sa to neda a nasledne mi zas na infolinke potvrdili ze sa to da...

martina8843
7. nov 2022

@nika_val Neviem naco by som platila vysoke poplatky banke za zlate a neviem ake kreditky, ked mam dost svojich penazi.. Mna to hneva, ked chcem zaplatit vlastnymi peniazmi a nemozem, pretoze mi tam daju limit 3000 Eur. A potom ma este aj na pobocke otocil pracovnik, lebo asi nebol dobre vyskoleny a nevedel ze sa to da na ziadost navysit..

martina8843
7. nov 2022

@brembo to su take argumenty, preco radite druhym co maju robit so svojimi peniazmi?