Likvidácia škodovej udalosti rozpočtom

17. máj 2024

Ahojte nabrala do mňa pani, ktorá mi zničila Nárazník na aute. Dala som si to vyplatiť ROZPOČTOM a len tak zo zaujímavosti sa pýtam, Keď vám dali peniažky za auto ROZPOČTOM, tak koľko ste za aké auto dostali?

maximiliana
17. máj 2024

Co ti to pomoze, ked ti napisem, kolko som dostala v roku 2019 za Cayenne a 2018 za Passat, ked ani jedno nebol naraznik a auta boli v podstatne inej hodnote?

egonsk
17. máj 2024

no asi podla toho aka bola vyhodnotena cena rozpoctom 🤪😉 ... necakaj, ze dostanes plnu sumu za opravu vratane originalneho dielu.

chrobak7
17. máj 2024

Daewoo Tico - zadný nárazník, lakovanie a svetlo - 230 €

chrobak7
17. máj 2024

Neviem, či si urobila dobre, že si to dala rozpočtom. Predpokladám, že si to nebudeš sama opravovať.

Keď si dáš uhradiť faktúru, tak ti odrátajú amortizáciu. Auto ale musí byť opravené v autorizovanom servise (nie že to opraví niekto v garáži za 300 € a vystaví faktúru na 1000 €). Takže z faktúry poisťovňa uhradí sumu po odrátaní amortizácie (tzn. opotrebenie starého dielu).

Rozpočtom sa dáva uhradiť poistná udalosť vtedy, ak si to vieš sama opraviť. Ja som si ten nárazník opravil sám - náhradný som kúpil za 50 €, svetlo tiež za 50 € a farbu za nejakých 30 €. Takže som vlastne na tom zarobil asi 100 €, čo bola hodnota mojej práce.

Keby som dostal rozpočtom 230 € a dám to do servisu, tak zaplatím možno za opravu aj 400 - 500 €.

Inak - to bolo pred 10 rokmi, preto sú ceny tak nízke.

autor
4. jún 2024

Tak nakoniec dobre, že som to dala rozpočtom. Vrátili mi takú sumu, že by som mohla kúpiť rovnaké auto na bazosi 🙂