Dobry den,
pri prehliadani online konta poistovne som zistila, ze lekar si dal preplatit vyssiu sumu od poistovne za ukon, ako ma uvedene v cenniku. Stretli ste sa s niecim takym? Neviem co s tym dalej robit, ja som cestny clovek a velmi ma stvu akekolvek podvody a nespravodlivost, zaroven ale nechcem lekara hned obvinit z niecoho, pokym som si tym nie ista.
Poistovna nepreplaca ukony na zaklade lekarovho cennika
Cenník je pre teba, nie pre poisťovňu. Napríklad to, že ti poisťovňa zaplatí odber krvi a ty nie, to ti nevadí?🤷🏻♀️
Snáď si nemyslíš, že poisťovňa mu platí sumy, ktoré má on v cenniku
@monsterablue tak to si napísala riadnu somarinu... autorka chcela vedieť čo robiť - lekár si dal zaplatiť od poisť. viac ako má asi v cenníku. .. možno tam nahodil ešte nejaké úkony....
tu nejde o to či autorka bola alebo nebola spokojná...
aj v obchode by si zaplatila viac pri pokladni lebo však bola si spokojná....
niekedy lekári sú riadne nenažratí.... a pacient by mal byť spokojný vždy.
@deti95060810 cenník úkonov, ktorí platí pre pacientov predsa nie je ten istý ako pre poisťovňu
Takto, v cenniku ma tento ukon v cene X€ pre pacientov, ktorym to nepreplaca poistovna. Mne to preplatila poistovna a vidim za dany ukon sumu X+Y€.
Ak tam je len daný úkon, ktorý si dostala, tak nemáš čo riešiť cenu, to ide úplne mimo teba, to je medzi ním a poistovnou
@januska12323 v cenniku ma 2 stlpce - pre pacientov, ktorym ukony hradi poistovna a pre tych, ktorym nie. Tak neviem, predpokladala som, ze suma za dany ukon je fixna a bud si ju zaplati pacient celu sam alebo sa vysklada na nu s poistovnou, nie ze ked uz plati aj poistovna tak, je ta suma vyssia. Ale nemam s tym skusenosti, preto sa tu pytam.
@luliu keby to islo uplne mimo mna, tak by mi asi tieto udaje poistovna neposkytla, ci?
Mas v apke kolonku reklamovat. Tak na nu klikni a hotovo 😅
Reklamovat mozes vykon, ktory si Dr nauctoval a nerealizoval, "falosne" navstevy atd..nie to, kolko mu poistovna zaplatila..navstevou si zaroven suhlasila s cennikom, tak neviem, preco to analyzujes
Ale ty môžeš reklamovať úkony, ktoré si on účtuje a tebe neboli poskytnuté a nie, že sa ti nepáči suma, ktorú mu zaplatila poistovna
Cennik je pre pacienta, ked mu lekar poskytne ukon, ktory poistovna nepreplaca. Napr. mas anemiu, tak vtedy chodis raz mesacne na odber krvi a mas narok na preplatenie ukonu, cize lekarovi za kazdy odber poistovna zaplati. Cennik v tomto pripade urcuje poistovna. Ale ked sa ty len tak rozhodnes, ze si chces preventivne kazdy mesiac dat spravit krvny obraz aj ked netrpis ziadnym ochorenim, tak na preplatenie od poistovne nemas narok a kazdy jeden odber budes musiet zaplatit lekarovi podla jeho cennika. Lekar si moze urcit cennik podla vlastneho uvazenia.
Ked pacient zaplati “cash” tak je to pre lekara administrativne ovela jednoduchsie ako ked ide pacient cez poistovnu, s kt sa neraz musia lekari doslova dotahovat. V tom co opisujes nevidim problem, lekar si urcuje cennik a poistovna urcuje kolko preplaca za aky ukon.
Problem by z mojho pohladu bol ak by lekar poistovni vykazoval ukony, nad ramec realizovanych, co v tvojom pripade nenastalo.
Nie uplne rozumiem co sa ti akoze nepozdava alebo nezda 🤷🏼♀️
Ale v tom cenníku nebude mať napísané pacient mi zaplatí x a poisťovňa mi doplatí y, je tam len to čo platíš ty, chápeš?
@januska12323 povedzme, ze mas nejaky ukon. tento dany ukon som si myslela, ze ma fixnu cenu, bez ohladu na to, ze ci dostane peniaze cisto od pacienta alebo od pacienta a poistovne.
Teda ak tento jeden dany ukon uctuje pre poistencov sumou X (+Y co dostane z poistovne), tak som predpokladala, ze suma X+Y zodpoveda v cenniku stlpci pre pacientov, ktori si hradia plnu vysku ukonu sami.
Lebo ved stale urobil ten jeden rovnaky ukon. Ale, OK uz chapem, ze je to uplne normalne a bezne, ze pri pacientoch, ktorym dany ukony preplaca ciastocne poistovna dostane viac.
@milanemila no predsa sa mi nepozdavalo to, ze som si myslela, ze ked urobil ten jeden rovnaky ukon, tak to ma fixnu cenu a nie, ze pre tych pacientov s prispevkom od poistovne je to viac. Chapes?
Nie kazdy sa narodil, ze hned vsetko vie 😉 preto sa tu pytam skusenejsich, lebo som vychadzala z tohoto predpokladu a nesedelo mi to, ked som porovnala s cennikom.
ale ten cennik co vidis, nie je cennik poistovne. tam su dohodnute sumy s poistouvnou a tie uhradia. To za kolko on ponuka sluzbu nezmluvnemu pacientovi alebo nepoistenemu, nezodpoveda tejto sume.
Napr. menej pyta od takychto na priamu platbu, lebo 1) menej papierovaciek 2)peniaze ma hned a nie o x tyzdnov.. ;)
@simca06022011 dakujem za vysvetlenie, toto som nevedela
Presne tak poisťovna nepreplaca úkony pre lekára ktorý ma cenník.Cenník je jedna vec zmluvy lekára s poisťovnou vec druha.
Ja chapem, co si myslela. Tak aspon na ocko mohol dat cenu pre samoplatcu vyssiu. Potom clovek rozmysla, na co si plati aj zdravotne, ked zaplati rovnako ako samoplatca