Potrebujeme odísť od muža. Mám zdedený dom na ktorý som si zobrala úver na vyplatenie súrodenca. Je tam super fix s 2% úrokom na ešte 5 rokov. Žiaľ, som na RD a nové bývanie potrebujem kvôli práci v inom meste ako je zdedený dom. V banke mi ponúkli možnosť nastúpiť do práce na pár dní a tak by mi dali hypo znova ale asi už za výrazne vyššej úrokovej sadzby. Keby predám dom budem v pluse možno 30 000 € a budem potrebovať dofinancovať úverom pre kúpu aspoň 2izb bytu. Nevidíte v tomto bludnom kruhu niekto nejakú možnosť? Žiaľ, pre zdravotné problémy detí budem musieť zostať na RD možno aj dlhšie. Z bytu do bytu po podnájmoch deti odmietam vláčiť.
@sweet20 toto ja nemusím riešiť 🙏. BSM máme dávno zrušené.
no tak si dofinancujes kupu uverom..
aj v čase vyplatenia súrodenca ste mali zrušené BSM?
Ja by som to riesila tak, ze by som dom prenajala a z tych penazi si platila prenajom do doby, kym by som neisla do prace a zobrala novu hypoteku na byt.
@kikusikkk aj mne to tak vyšlo, len sa obávam mesiacov kedy nebudem vedieť byt prenajať, z čoho zaplatím nájom aj byt, hypotéku a energie. Nechcem deti vláčiť po prenájmoch, ale je to čím ďalej najschodnejšie riešenie našej situácie.
ved hlAdaj uz teraz... na hypo ti stAci aj pol roka byt v praci.. takzee das im na rok zmluvu a je to
ja som to riesila nedavno s jednou pani co tiez chce odist manzela.. tam sa hlavne riesilo to tak aby manzel nevedel o tom, aby mala kam odist.. cize zuzenie bsm a pod. a financie sme riesili tiez