Kupovali ste dom od osoby, ktorá má exekúcie?

1. mar 2023

Ahojte máte niekto skúsenosť, že ste kupovali dom od niekoho kto ma exekúcie alebo nieaky dlh,je o takej vecí informovaný kupujúci? ďakujem

elalala
1. mar 2023

Je informovaný, lebo hneď na začiatku ti RK dava vypis z listu vlastníctva...taku nehnuteľnosť zial nevies financovať hypo

nyusika
1. mar 2023

nieaky je ake slovo ? nijaky, ci nejaky ?
je to dost dolezita informacia, ptretoze ked ma NIJAKY dlh, nie je problem.

majulino
1. mar 2023

ako sa pise vyssie nedostanes na neho hypo, dalsia vec je, ze ani predavajuci nemusi vediet o tom ci sa exekucie nepopresuvali. my sme kupovali zadlzeny byt este bez exekucii a teda boli to riadne tortury

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. mar 2023

@mamula20 vôbec tomu nechápem ani kam sa obrátiť, dotyčný povedal,že má dlh v zdravotnej vraj má exekúciu,ale hypotéku na dom platí,že vraj s tým nemá exekúcia nič spoločné,že dom chce predať vyplatiť exekúciu a hypotéku v banke

slovenka753
1. mar 2023

Ak je na dome exekučné záložné právo dom sa nedá predať bez toho, aby vám dal exekutor súhlas s predajom. Väčšinou sa to robí tak ze kupujúci kontaktuje exekútora s tmy ze by chcel kúpiť dom za takú a takú cenu. Ak s tým exe (resp oprávnený) súhlasí tak časť kúpnej ceny ide rovno na účet exekútora. To ci je dom v exe si viete pozrieť na LV v časti C - vidíte tam všetky ťarchy ktoré sú. Dom nemusí byť zablokovaný v exe, nie je to pravidlo.

Ak ale je najdite si advokáta alebo kvalitnú RK, kupu neriešte samy.

janulikt84
7. mar 2023

Ak ma na zdravotke nech skusi poziadat o splatkovy - je generalny pardon aktualne cize nezaplati uroky...
Co sa tyka ak by uz exekucia nastala a je na majetku - presne ako pisu suhlas od exekutora a vyplatenie pojde na jeho ucet...hypo sa da vybavit ale bude sa cerpat az ked bude LV ciste bez exekucie...cizw musite mat hotovost vo vyske exekucie