Kupoval niekto pozemok od Slovenského pozemkového fondu?

14. dec 2024

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť. Kupoval niekto pozemok od slovenského pozemkového fondu? Ak áno poraďte mi. Ťahajú nás už 2 rok, chceli aby sme si zavolali znalci ktorý navrhne cenu pozemku. Tak navrhol že M2 6€ bude stáť. Oni nám na to poslali že navrhujú cenu a to 18€ M2 to ako vážne? Môžu žiadať takúto cenu nedalo by sa s nimi nejako dohodnúť. Rada by som sa ich opýtala ale oni mi za tie 2 roky poslali 4 listy a to som za nimi čakala pol roka na ich vyjadrenia. Prosím máte s nimi niekto skúsenosti?

frflos_nespokojny
14. dec 2024

co je to za pozemok? luka, stavebny, prikupenie ku domu?

bibina32
14. dec 2024

Skús napísať na fórum Modrá strecha, tam by ti možno vedeli odpovedať.

martul
14. dec 2024

Dva roky si dopisujes? Ja som sadla do auta a išla osobne. Síce s iným problémom ale za pol hodinu somala vybavené čo som potrebovala.

marca12
14. dec 2024

@martul 😂 s spf je to na dlhe roky,to je uplne normalny cas. Predaj pozemku u nich nevyjednas osobnou navstevou.

danielahamar
14. dec 2024

nemáš niečo na výmenu pre nich?

michaela329
14. dec 2024

My sme sa naťahovali kvoli 1.5m2 poľnej cesty cez ktorú nám ide elektrická pripojka 5 rokov, chceli sme ju do prenájmu. Nakoniec sme zistili, že ani susedia to s nimi nemajú vybavené a kolaudaciu sme dostali aj tak, lebo pani z úradu jednoducho vedela 😂 A nie, nefunguje také, že tam nabehnem - môj muž nabiehal a zistil, že nemá na koho, lebo jeden nevie, čo robí druhý a tretí povie, že to má na starosti štvrtý a štvrtý nechápe. SPF je štát v štáte.

1ryba
14. dec 2024

Autorka, áno je to normálny čas a aj dlhšie to môže trvať. A áno aj cena je normálna. A nijako sa nedohodnete. Cena vychádza z určitých tabuliek. To nie je súkromná osoba, že budete zjednávať ako na trhu. Buď berieš, alebo nie.

koniarova
14. dec 2024

Autorka. Nič si nepomôžeš. Bude sa to ťahať ešte roky. Takže zober za 18 eur, lebo sa k tej píše už nedostaneš. A bude len drahšia.

koniarova
14. dec 2024

@martul trt by ti pomohlo sadnúť do auta. Je to ich bežný postup. Trvá to roky.

tundra
14. dec 2024

Neviem ako teraz,ale pred x rokmi,som tam chodil, ako na klavir a trvalo to rok.Bolo to 50m2.
Drzim palce,nie je nad osobny kontakt😉.

autor
14. dec 2024

@frflos_nespokojny k domu je to 554m2 spolu

autor
14. dec 2024

@koniarova oni to zo mnou nebudú riešiť pohovorom. Oni to riešia len listami. Ani tefone číslo na nich nemám lebo nemajú. Keď tam volám tak len do sekretarie

koniarova
14. dec 2024

Veď mne je to jasné. Mám skúsenosť rovnakú.

koniarova
14. dec 2024

@autorka , kúp za 18 eur a nerieš. Nemáš inú možnosť.

uriva
14. dec 2024

My sme riešili 7 rokov SPF a to sme mali pás pred domom, ktorý sa kedysi kvôli ceste vyňal a nevrátili nám ho naspäť, ale išlo to na SPF. Takže sme si museli kúpiť naspäť vlastný pozemok, čo je úplná blbosť, ale nechceli to vrátiť. Bolo to asi 20 cm x 17 metrov :D, ale inak by sme nedostavali bez prístupovej cesty. Bolo to ako vo vašom prípade - chceli znalca, určil nám cenu a po cca roku nám poslali ich návrh s oveľa vyššou cenou. Ale my sme to už za tých 5 rokov chceli mať z krku, tak sme zaplatili, lebo keď sa nepáči, tak koniec komunikácie a my sme bývali a potrebovali trvalý pobyt už konečne. Aj tak trvalo ďalšie skoro 2 roky, kým nám to predali, lebo si dávali načas so všetkými papierovačkami a pod. So SPF totiž je človek rád, keď komunikuje nejako, takže ja by som brala, čo ponúkli. (A na modrej streche mali ľudia obdobné skúsenosti, tam sme tiež brali skúsenosti.)

autor
14. dec 2024

@uriva rozumiem, ale to je to veľa. Oni chcú peniaze naraz, a mi toľko nasporené ho nemáme. A pôžičku už brat nemôžme.

martul
14. dec 2024

@koniarova trt rozprávaš ty, hádam ma nebudeš presviedčať o tom, čo som zažila že to nie je pravda.

martul
14. dec 2024

@marca12 jasné, lebo ty si tam bola so mnou keď vieš?!

koniarova
14. dec 2024

Keď to nezaplatíš, máš smolu. Ukončia konanie do lehoty a ideš odznova. Roky a s vyššou cenou.

koniarova
14. dec 2024

@martul tak ty musíš byť jediná svetlá výnimka na Slovensku. Gratulujem.

uriva
14. dec 2024

V tom prípade, bohužiaľ, nech to znie akokoľvek kruto. Na nich sa nevzťahujú žiadne lehoty a zákony, ktoré by vedeli zatlačiť či obmäkčiť. Ak nemáte peniaze, tak je to bezpredmetné. A ako sa písalo vyššie - ukončia konanie a môžeš ísť od začiatku po nejakom čase. Oni čakať nebudú, ani nemusia... my sme si za tie roky užili, s nimi ani po zlom, ani po dobrom. (Dokonca sme znalca museli oslovovať 2x, nakoľko uplynula doba, kedy sa oni z SPF nám neozvali vyše roka a potrebovali "aktuálnu správu" s cenou a bolo im milejedno, že tú lehotu prepásli oni a nie my, lebo sme im ju poslali pred rokom, čoho sme mali aj dôkazy, neuznali to. Našťastie bol znalec charakter a druhýkrát si neúčtoval nič, len prepísal dátum.)

maximiliana
14. dec 2024

10 000 za 5 a pol arovy pozemok je este fajn cena...tak ked na to nemate, nebudete mat pozemok... bude taky, aky mate... oni to predat nepotrebuju

marca12
14. dec 2024

@martul Predaj pozemku ti ustne nemohli odsuhlasit. Robim s spf takze viem ako to tam chodi.

matkahelka
14. dec 2024

My sme sa kvoli par metrovemu pasu so SPF natahovali 7 rokov, takze na tvojom mieste tu ponuku beriem a okamzite.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

autor: u nas protilahlej ulice ponukali pozemky do prenajmu. je to pozemok kastiela, cize v buducnosti nehrozi na tom pozemku postavit dom. jeden sused si to vybehal a hned aj kupil. po rokoch im prenejom zrusili a ponukli na odkupenie. za tie roky si tam vybudovali skleniky a ine. posledny sused co to nechcel nakoniec kupil za 15 litrov.
pokial je pozemok vzadu a je tam pristup, tak by som neotalal a kupil.
vasa cena je dobra aj za tych 18€. u nas v meste co mam posledne info je 250€/m2.
je tu uz len na vas

matkahelka
14. dec 2024

@martul co si mala hned vybavene? odpredaj pozemku? nepis hluposti. suhlas a podmienky na odpredaj SPF riesi vyhradne pisomnou formou. svagor je pravnik a prd makovy nam to pomohlo, pretoze komunikacia so SPF je na roky.

martul
14. dec 2024

@marca12 píšem niekde o odpredaji?!

koniarova
14. dec 2024

@martul veď my sa tu celý čas o odpredaji bavíme.🤔

tana85
14. dec 2024

@uriva toto ako by pisala moja mama, situacia ako cez kopirak so vsetkym. Ziadne lehoty, ziadne povinnosti, to je nadhera robit na statnom urade kde ti nikto nemoze nic, nikto ti nevola a neposiela emaily, nechodi osobne a na listy odpovedas do roka…

esmey
14. dec 2024

Oni nemajú dôvod predávať, ty od nich ten pozemok chceš. Takže si môžu vypýtať koľko chcú. Takže ber za 18e pokým ponúkajú ak nie tak máš jednoducho smolu. Kde sme aby si kupujúci diktoval podmienky za koľko ma majiteľ niečoho čokoľvek predávať?