Ahojte mam jednu otazku. Je mozne kupit na hypoteku dom kde jeden z majitelov ma na svojej casti exekuciu? Existuje nejaka banka ktora pozicia peniaze na takto zatazenu nehnutelnost?
Ja by som do takéhoto nieco nesla. To moze byt tak komplikovane a akurat si narobis problémy
Urcite by som sa poradila s pravnikom, ktiry sa venuje obchodnému pravú
@laura222 nie, nie je to možné.
@laura222
Hypo nedostanete, vyplácať exekúciu je rizikové. Spoluvlastníci by sa však mohli dohodnúť s exekútorom, že rozbehne dražbu a oni odkúpia podiel ešte pred jej konaním. Následne by predávali nehnuteľnosť nezaťaženú exekúciami. To samozrejme predpokladá, že daný spoluvlastník nemá viac exekúcií.
@draik ja som polovicnym majitelom domu ktory sa predava a druhy majitel ma exekuciu. Mame zaujemcov o kupu ale vsetko na hypoteku. Exekutor so mnou odmieta komunikovat nakolko ta exekucia nie je na moje meno a nemam zaujem exekuciu ani vyplatit za dlznicku kedze ma podlznosti ovela viac. Exekutor zaroven odmieta drazbu nakolko prvotna suma dlzoby nie je tak vysoka napriek tomu dlzoba uz narastla na x tisic eur
Hypotéku nedostaneš ani na ťarchu doživotného práva, nieto ešte na exekučnú. V banke to neprejde.
Tiez som mala taketo informacie, akurat spolumajitel domu ma pocit ze to preda na hypoteku a nevieme mu to vyhovorit...mame totiz ponuku kupy za hotovost akurat ide o nizsiu sumu s ktorou vsak nesuhlasi
toto bude vedieť skôr právnik ako bankár 🙂
@laura222 na hypoteku sa da predat dom iba v tom pripade, ak je kupca majetny a ma cim zalozit danu pozicku=hypoteku (cize nejakym inym objektom v 80-90% hypotekarnej sumy). V opacnom pripade ziadna banka neda hypoteku na nieco, co je zatazene exekuciou (ibaze by si to dlznicka nejak s exekutorom vydiskutovala a zacala platit...)
Skus sa spytat skor na modrej streche alebo ak poznas nejakeho realitaka, tiez by mal vediet pomoct. Podla mna sa bude dat ale bude to komplikovanejsie