Kúpa bytu v tejto dobe

27. feb 2024

Dobrý deň, zvažovali by ste v tejto dobe hypotéku na 30 rokov ? Zaujíma ma to hlavne s kontrastom čo sa deje znova na Ukrajine - vyhlásenie Makronky.
Alebo treba radšej počkať a uvidíme ako sa to znova vyvynie.

kacena4
27. feb 2024

a na čo chceš čakať posledné storočia je vždy nejaká vojna to neznamená že ľudia nežijú nebývajú a nepracujú

lelelienka
27. feb 2024

Zvazovala, ale len vtedy a v takej vyske, aby som mala aj na zvysene splatky, urcite nie nadoraz. Radsej sa uskromnit v mensom, ako potom plakat pri zvysenych urokoch a spoliehat sa, ze vlada zase nieco schvali…

evelynmozagalega
27. feb 2024

Zobrali sme a kúpili sme, v decembri. Podľa odhadov je najlepší čas na kúpu, pomaly idú ceny dole a úrokové sadzby sa budú tiež zlepšovať.

domka222
27. feb 2024

Podľa prieskumu trhu by toto mal byť "posledný "rok kedy idú ešte stále pomaly ceny nehnuteľností dole. Vraj budúci rok by mali začať opäť stúpať

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
valer88
27. feb 2024

Myslím si že nieje na čo čakať, čakať za lepšou situáciou to by sme sa načakali a úplne zbytočne. Momentálne vplyvom vyššej úrokovej sadzby, ceny nehnuteľnosti klesajú, čiže sa dá kúpiť nehnuteľnosť za lepšiu cenu. A to že sú vyššie úroky? Niekedy v minulosti sa pohybovali aj okolo 7%. A predsa je lepšie brat teraz, s vyšším úrokom, dat si kratší fix a s lepším pocitom, keďže momentálne ju nemam problém splácať, tak v budúcnosti keď klesnú úrokové sadzby tak bude len a len lepšie. Čo sa aj predpokladá. S úrokom sa dá pracovať stále.

hiro
27. feb 2024

No, z hladiska moznej vojny a vybombardovania nehnutelnosti sa mi zda prezrievavejsie prave financovat kupu hypotekou na 30 rokov ako kupit v hotovosti. Vsak ked zbombarduju tak nemusis platit dalej. Ak kupis v hotovosti tak prides o peniaze... ;)

autor
27. feb 2024

No ide o to, že 40% hodnoty mam v hotovosti a zvyšok hypoteka. Byvanie nepotrebujem, jedna sa o investicny zámer.

jarka_black
27. feb 2024

Môžete investovať aj na finančnom trhu.

michal711
28. feb 2024

@hiro to tiež nie je pravda.

bobo777
28. feb 2024

S kúpou bytu sa nie je kam ponáhľať a ani ako investícia to nie je bohvieaký nápad...ceny budú ešte roky stagnovať, prip. mierne klesať...to masírovanie ohľadom poklesu úrokov je iba chcenie developerov, i keď nejaký pokles môže prísť, bude to iba kozmetická zmena, bez významnejšieho dopadu na dopyt, naviac máme debilnu vládu a rizikove prirážky k sadzbam nedovolia výraznejší pokles sadzieb.....ako investícia je to blbosť...

hefo
28. feb 2024

Rozhodne netreba svoje rozhodnutie nejako nechať ovplyvniť vojnou na Ukrajine. Ak by reálna vojna prišla aj sem, budeš mať iné starosti, či hypotéku mať budeš alebo nie...

nelka93
29. feb 2024

My sme takto rozmýšľali, keď vojna začala, že čo ak to príde sem co potom. Kúpili sme, ale na bývanie, nie ako investíciu. Ja by som investíciu neriešila asi teraz pri tých cenach