Dobrý večer, chcela by som sa opýtať,vie niekto koľko je približný poplatok za registráciu bytu?
registráciu kde?
Poplatok za vklad do katastra nehnutelnosti?
Tak realitný maklér nás vyzval na zaplatenie 5000€ za registráciu o byt ,ktorý chceme kúpiť
Najprv vravel že cca do 2000€ je poplatok, neskôr že 5000€,tak preto sa pýtam
žiadne registrácie sa realitkám neplatia,to čo je za blbosť? A dopredu už vôbec nič....
Tak najprv registrácia,potom poplatok,ujasni si pojmy. Všetko musí byť v zmluve.Žiadne peniaze len tak.
A nie je to náhodou provízia?
Pockaj to je aka registracia? Nemyslis nahodou rezervacku na byt?
Toto je divné. Je to na Slovensku? Alebo hovoríš o provízii pre rk? To môže byť 5000.
Čo je to registrácia bytu a poplatok za registráciu? To je rezervačný poplatok alebo provízia realitnej kancelárie alebo len nejaký podvod s bytom na internete? 🤔
Hovoríš o rezervačnom poplatku? To môže byť kľudne 5000. Máš rezervačnú zmluvu? Alebo zmluvu o budúcej zmluve?
@ Autor v prvom rade si nastuduj vsetko pred kupou. Ja som vsetko studovala, pytala..takze som uz vedela o co ide a ako to bude prebiehat. Ale ty mas zjavne medzeru v tom co od teba ten realitak chce
Realiťak nám jasne povedal,že registračka. Sme mladý,takže s týmto nemáme skúsenosti.
Prosím ťa, napíš nám sem viac, aby ťa niekto neobtiahol. Robím 24 rokov s nehnuteľnosťami. Pomôžem.
Určite registracka nie rezervacka? Máš nejaké správy? Dokumenty? Zakry údaje a daj sem foto
Pokial ide o rezervacnu zmluvu..vseobecne by sa nemala menit. Zas ale zalezi to na mnohych faktoroch:mesto? Dedina? Byt o akej rozlohe?
2 izbovy byt 5km od TN 100m2, zaloha 5000. Dom 2 izbovy na dedine rozloha 100m2, zaloha 3000
@tilly nemoze to byt na byt ktory stavia developer a takto si ho zarezervuju? A ked sa dokonci kupia ho?
Tak zrejme si to realiťak pomýlil a namiesto rezervačka povedal registračka😄aj keď mi ohľadom toho volal 2x a 2x povedal že to je registračka..preto mi to prišlo divné že niečo také existuje .
@modrykolibrik hej, môže byť, ale aj tak je to rezervácia, nie registrácia.
@autor no pri tomto by som uz zbystrila pozornost a bola velmi opatrna. Makler ktory si mili pojmy podla mna nie je doveryhodny
@autor a uz Vam dal aj nejaku zmluvu? Lebo tazko sa radi ked odpovedas tak jednoducho
@tilly prosím ťa, ak robíš s nehnuteľnosťami...
aky mas názor na kupu bytu ako investície? S tym že ten byt by bol kupovany na hypoteku. A následne sa dal sa do prenájmu? Oplatí sa to v dnešnej dobe? S prenajímaním nemám skúsenosti.
Pozorne si prečítajte rezervačnú zmluvu
Výšku rezervačného poplatku si určuje realitka a zmluve bude napísaná
realiťák sa nemá čo mýliť......
@larinka552 tu urobíš najlepšie, ak si zrátaš % úveru a % výnosu. Teraz by to malo byť 4 vs 6. Najlepšie sa bude prenajímať 1-2 izbový byt. Do toho by som ja osobne išla. Mám klientov, ktorí to tak robia a sú spokojní.
@larinka552 ešte nad čím ja osobne uvažujem je, kúpiť byt v krajine, kde je veľký problém s najmami. Napr Írsko alebo Španielsko. Ja teda skôr k tomu Španielsku, lebo tam poznám už aj realitky, ale oni majú veľký problém s dlhodobými najmami, čiže nájomcu nájdeš rýchlo. Uvažovala som, že kúpim byt v alicante za cca 120-150 tis., dám do prenájmu s tým, že sa o ten nájom stará miestna realitka s poistením proti okupas. V Španielsku vieš vybaviť 3% hypotéku, ale musíš rátať s vyššími ročnými nákladmi, takže to ešte nemám celé preratane.
Tak nakoniec myslím ,že je všetko v poriadku. Dnes sme podpisovali zmluvu o tej REZERVÁCII bytu ( áno raeliťak sa pomýlil) , následne sme danú sumu odoslali na účet.. Viete mi napísať ,aký je další postup? Ako dlho trvá vybavenie hypotéky?
Jezisi ked citam taketo otazky neviem ci sa smiat ci plakat. Uz si zaplatila 5tis a este si nebola ani v banke? Nemas nic predschvalene, nemas ziadne info o case,dokladoch, poplatkoch. Kazdy sme mali 1 hypoteku ale najprv sa vsade informujem vopred, nez nieco zaplatim
Ak by ti hypo neschvalili, o poplatok 5000€ pravdepodobne prides. Mala si si najst fin. poradcu.
Jasne že s finančnou poradkyňou som volala , no realiťak vravel že ak by neschválili že 5000€ sa vracia, len ak by som ja odstúpila od zmluvy tak sa suma nevráti
Aku registraciu? 😁