Kúpa bytu

16. apr 2023

Baby, ak by ste chceli kúpiť super byt, cena by bola 180.000€ ako by ste to riešili? Vyšla by vam hypotéka? Alebo mate nieco na predaj aby ste si ten byt mohli kúpiť? Ako by ste vyriešili situáciu?

dskjhfdlkdjhl
16. apr 2023

Mne by vysla v pohode hypoteka, dokonca by som ju ani nepotrebovala, ale netusim, ako Tebe pomoze tato informacia, ak si chces kupit byt a si financne asi inak, ako ja😉

amonet
16. apr 2023

mne by vysla hypoteka aj na dva za tu cenu, avsak pre tvoju situaciu je to irelevantne🤷‍♀️

gejb
16. apr 2023

Tak 20 % musíš mat nasetrene, teda by som zaplatila 36tis hned. A hypotéku uz len na 144tis. Áno, vyšla by mi.

aduskatt
16. apr 2023

Nevidím veľmi zmysel tek otázky, resp ako Ti pomôže odpoveď - niekto musí zobrať hypo, niekto hotovosť a niekto kombinuje oboje, niekto predá svoju nehnuteľnosť a vezme si cez úver doplatok.....

solange7
16. apr 2023

Podla otazky to znie tak, ze na to nemas.
Takze to, ze to inemu vychadza ti nepomoze. Skus konkretizovat tvoju predstavu a mozno ti tu niekto poradi.

autor
16. apr 2023

Ďakujem baby, a ake máte uroky? Hypo mi vyjde, ale premýšľam a prepočítavam ak by sa zvyšovali uroky a podobne. Len ma zaujíma ci ľuďom vychádzajú aj tak vysoké hypo, bývame na východe

gejb
16. apr 2023

Teraz sa úroky pohybujú okolo 3,5%-4% tuším. Treba si prepočítať na nejakej online hypokalkulacke...a hlavne neísť na doraz.. ja mám urok 0,9% ale táto informácia ti asi ťažko pomôže, keď je teraz situácia iná.

alenamihal
16. apr 2023

pod 3% ti uz ziadna banka asi neda...my sme refinancovali hypo minuly rok koncom leta a mame 2,79% urok na 5rokov...dalsie najblizsie 2-3r nikto nevie ako to vsetko bude... my platime 700eur mesacne a to je na 160,000 eur... zatial financne to zvladame ...ak pride k najhorsiemu,tam mame este byt ,ktory sa moze predat...klop klop ,dufam,ze nie....
uroky pojdu este hore....ak mas na to,tak chod teraz radsej do toho ako neskor...

aduskatt
16. apr 2023

úroky sa zvyšujú, idú už do 4,5% a pojde to ešte hore. Banky pri posudzovaní príjmu robia tzv, stress testy na okolo 6,5%(teda či Ti to vyjde z príjmu pri takejto úrokovej sadzbe a 80% hodnoty nehnuteľnosti málokedy dávajú....

aduskatt
16. apr 2023

Klientke som minulý mesiac vybavovala hypo 196tis, ale mala zodpovedajúci príjem aj nejakú hotovosť na doplatenie nehnuteľnosti, takže ak splníš podmienky, tak Ti tú hypo pravdepodobne dajú

autor
16. apr 2023

@aduskatt a vies mi prosím napísať, ako to vidíš na najbližšieho pol roka? Pojdu ceny bytov dole? Oplatí sa teraz kupovať byt?

aduskatt
16. apr 2023

nie som veštec🙂 a záleží aj od lokality. Myslím, že novostavby si ceny udržia, staršie pôjdu trochu dole. Ovšem samozrejme, kto potrebuje bývať, tak si kúpi, kto potrebuje predať, tak predá...

sasa1310
16. apr 2023

50 % ľuďom vyjde a ich susedom alebo známym nevyjde. A teraz si čo z toho zoberieš? Tieto bezduché témy sú neskutočné

nika3136
16. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl
Vau, toto by ma realne zaujimalo ako je v dnesnej dobe mozne 😃 bez urazky, seriozne. Podarilo sa ti nieco zdedit? Alebo si dobre kupila v minulosti a predala?

dskjhfdlkdjhl
16. apr 2023

@nika3136 Nie, nic som nezdedila, ani som nic vyhodne nepredala. Obaja s muzom mame slusny prijem a neminame na somariny. A nemyslim si, ze je to az take vynimocne.

nika3136
16. apr 2023

@dskjhfdlkdjhl
Nasetrit si 180tis z platu nie je nic vynimocne? 😃 vau

natalienka12
17. apr 2023

@nika3136 Na internete je kazdy milionar, to nevies? 😂😂😂 No a potom, nie kazdy zaraba 1000 brutto.

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2023

@nika3136 Pozri, mysli si co chces, mna riesit nemusis, ani verit mi nemusis😉

autor
17. apr 2023

Tiež sa čudujem ako môže niekto mat toľko € z čistej práce, aj keď ok, moze to byt pravda, nehadam sa 😃

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2023

Netreba azvidiet, treba makat, ale to je narocnejsie😉